Kuinka “Treat Culture” tunkeutuu kauneusteollisuuteen

By | September 19, 2023

PKuvittele tämä: Ostat ihonhoitotuotteita verkosta, ja juuri ennen kassalle siirtymistä ponnahdusikkuna kysyy, haluatko täydentää tilauksesi täydellisesti kuratoiduilla lisävarusteilla. Ehkä haluat täydentää puhdistusainetta seerumilla tai yhdistää uuden huulipunasi linerin kanssa? Kestää vain muutaman sekunnin vakuuttaaksesi itsellesi, että ansaitset nämä ylimääräiset bonukset – loppujen lopuksi työskentelet kovasti! – ja ennen kuin huomaatkaan, he ovat matkalla etuovellesi.

Vaikka tämä “hemmotella itseäsi” -mentaliteetti saattaa tuntua merkityksettömältä, se voi joissain tapauksissa viitata syvempään psykologiseen ilmiöön. “Hoitokulttuuri on itsehoidon muoto, joka toteutetaan 100-prosenttisesti ottamatta huomioon mitään muuta, mukaan lukien budjettimme”, sanoo Jenny C. Yip, PsyD. ”Elämme aineellisessa maailmassa, ja meihin vaikuttaa jatkuvasti media, joka kertoo meille, että tarvitsemme enemmän ollaksemme onnellisia. Viime vuosina olemme vahvistaneet ajatusta itsehoidosta yhteiskunnassamme, ja monet ihmiset pitävät tätä ajatusta epärealistisena. Olipa kyse hyvästä olosta tai epämiellyttävien tunteiden välttämisestä, jäämme valheeseen, että jos meillä on tämä tai tuo, olemme onnellisempia.”

Vaikka itsesi hoitaminen ei välttämättä ole huono asia, siitä tulee ongelmallista, kun ihmiset eivät voi vastustaa sen ostamista, koska he etsivät ostosten mukana tulevaa välitöntä tyydytystä – vaikka heillä ei olisi siihen varaa.

“Kun olemme keskellä hemmottelevaa shoppailua, dopamiinia vapautuu”, sanoo Floridassa toimiva lisensoitu psykologi Justin Puder, PhD. ”Tämä tapahtuu, koska aivomme reagoivat, kun katsomme eri tuotteita tai vertaamme ostamiamme asioita.” tarkoittaa palkinnon odottamista, ostomotivaation lisäämistä ja ostajan huipputason luomista… Endorfiineja vapautuu myös ostoprosessin aikana, mikä selittää miksi monet ihmiset kohtelevat itseään huonon päivän jälkeen ja kertovat tuntevansa olonsa vähemmän stressaantuneeksi ja paremmaksi sen jälkeen.”

Ongelmana on, että ilolla, jonka saat napsauttamalla “Lisää ostoskoriin” suositussa uudessa kauneustuotteessa, on aina säilyvyysaika, ja kun se loppuu, olet takaisin psykologisesti aloituskohtaan… mutta jatkat velassa. .

Nautintokulttuurin ja kauneuden välinen rajapinta voi olla petollinen

Hemmottele itseäsi -käyttäytyminen tunkeutuu elämämme jokaiselle osa-alueelle – ylimääräisen alkupalan tilaamisesta illalliselle pienen noudon ostamiseen huonon viikon (tai hyvän viikon jälkeen tai vain siksi, että pääsit perjantaihin) jälkeen. . on) – mutta se on niin erityisen yleistä kauneudessa. Credit Karman tuoreen tutkimuksen mukaan 24 prosenttia amerikkalaisista käyttäisi mieluummin rahaa kauneus-/itsehoitorutiineihinsa kuin välttämättömiin asioihin, kuten asumiseen, päivittäistavaroihin tai laskuihin. Lisäksi 15 prosenttia amerikkalaisista on ottanut velkaa vain pysyäkseen kauneus- tai itsehoitorutiineissaan.

Syy? Kauneus itsessään on pääoman muoto: Tutkimukset ovat osoittaneet, että perinteisesti houkuttelevat ihmiset ansaitsevat 15 prosenttia enemmän “kauneuden palkkaerona” tunnetun ilmiön ansiosta. Maailmassa, jossa ulkonäkösi voi vaikuttaa mahdollisuuksiin ja ansaintapotentiaaliisi, on helppo nähdä, kuinka ihmiset voivat vakuuttaa itsensä siitä, että uusin* it* seerumi tai ihmeitä tekevä hoito on “sen arvoista”.

“Se huijaa meidät ajattelemaan, että kauneus voi ostaa onnea, täyttymystä ja sosiaalista asemaa, ja kertoo meille, että kauneus on voimaannuttamista – kun taas saavuttaaksemme kauneuden meidän on uhrattava pääoman lähteemme – raha, aika, energia, tila.” Jessica DeFino, kauneuskulttuurikriitikko ja kirjoittaja Julkaisematon, uutiskirje, joka tarkastelee kriittisesti kauneusteollisuutta. “Ihmiset haluavat niin epätoivoisesti hemmotella itseään kauneustuotteilla ja hoidoilla, koska kauneuskulttuuri, kuten ruokavaliokulttuuri, rohkaisee tarkoituksella epätoivoon.”

Ihmisten täytyy tuntea olonsa hyväksi, vaikka se olisi vain sekunnin murto-osa, ja kauneusteollisuus tietää, että se voi käyttää tätä epätoivoa hyödykseen. “Kun yritykset ottavat yhteyttä asiakkaiden tunteisiin tai henkiseen tilaan, voitto voi olla valtava”, sanoo Dawn Fable, ihonhoitobrändin Press Pause perustaja ja Pause Lifestyle Brandsin maailmanlaajuinen varatoimitusjohtaja Tenacious Labsissa. “Koska laajat mahdollisuudet luoda arvoa.” Yhä useammat yritykset etsivät tunneyhteyksiä tieteenä brändin asemoinnin takana. Kohtaamme yhteiskunnassamme ennennäkemättömän suurta stressiä, ja uskon, että kuluttajat odottavat brändien tekevän aidosti yhteistyötä heidän henkisten ja tunnetarpeidensa kanssa. Usein tämä kierre johtaa siihen, että brändit oikeuttavat korkeamman hinnan, ja viime aikoina kuluttajat ovat hyväksyneet ne.”

Sillä välin kuluttajat ovat juuttuneet uuteen itseään jatkuvaan kierteeseen.” ”Kun ruiskutamme huuliimme täyteainetta, autamme normalisoimaan täyteläiset huulet kauneuden perusstandardina”, Fable jatkaa. “Mitä enemmän kauneusstandardi normalisoituu, sitä vaikeampaa on jättää se pois ilman sosiaalisia tai taloudellisia seurauksia. “Joten kun käsittelemme kasvojamme ja vartalojamme mukautumaan tiettyyn kauneusstandardiin, lisäämme painetta, jota tuleva itsemme tuntevat säilyttääkseen tämän standardin, ja lisäämme kollektiivin painetta ilmentää tätä standardia.”

Monet kauneusideaalit ovat fyysisesti mahdottomia – karvattomasta vartalosta huokottomaan ja ikääntymättömään ihoon – mikä voi luoda syvän epävarmuuden tunteen normaaleista ihmisen ominaisuuksista ja vakuuttaa ihmiset siitä, että heidän on ostettava jotain. lisää lisää lisää keinona käsitellä sitä. “Ainoa tapa lievittää tätä epävarmuutta on [for people] “hemmotella itseäsi” uudella tuotteella tai menettelyllä, DeFino sanoo. “Botoxin ottaminen voi parantaa ikääntymisen biologista perustoimintoa, mutta vain kolmesta neljään kuukauteen kerrallaan.”

Ihmiset sijoittavat energiansa (ja rahansa) kauneustuotteisiin saavuttaakseen tietyn tason täydellisyyteen, mutta koska he jättävät huomioimatta käyttäytymisensä taustalla olevat psykologiset syyt, he tekevät ostoksia tyhjänä. Sitten he toistavat prosessin toivoen, että seuraava meikkivoide/seerumi/shampoo on se, joka tuo heille rauhan, mutta psykologien mukaan sitä ei todennäköisesti tapahdu.

Kuinka pysäyttää kulutuskierto

Vaikka vastaus ei ole vain tehdä jotain hyvää itsellesi, itsesi erottaminen voi olla hyvä paikka aloittaa. Ja jos sinulla on edelleen ongelmia, se voi johtua siitä, että taustalla on ongelma itsesi liiallisessa hemmottelussa. Jos lempiharrasteesi on pukeutumispöytä täynnä uusimpia meikkituotteita, kysy itseltäsi: Onko se todella siksi, että se tekee sinut onnelliseksi, vai johtuuko se siitä, että et pidä itseäsi arvokkaana? Lee Phillips, LCSW, rohkaisee ihmisiä saamaan tukea muilta ja hakemaan apua terapeutilta taustalla olevien ongelmien ratkaisemiseksi. Kun tämä on tunnistettu, terapeutti voi auttaa sinua löytämään tapoja käsitellä riippuvuuttasi itselääkitykseen tunteaksesi olosi hyväksi.

Joten ennen kuin päätät ostaa seuraavan herkkusi, muista, että itsehoito ei välttämättä tarkoita ostoksia tai rahankäyttöä. “Monet itsehoitomuodot, kuten liikunta tai meditaatio, eivät vaadi rahaa. Et periaatteessa tee mielenterveydellesi mitään hyvää, jos ostat liikaa ja joudut sen seurauksena velkaan”, sanoo tohtori. Jep.

Kun halu käyttää rahaa nousee uudelleen esiin, DeFino suosittelee kysymään itseltäsi: ”Kuinka kauan kestää itsesi hoitamisen ”hyvä” tunne? Ja kuinka kauan sinun on työskenneltävä maksaaksesi sen tunteen kustannukset?”

Kun tiedetään yksittäisten amerikkalaisten keskimääräinen luottokorttivelka verrattuna dopamiinisyötön keskimääräiseen kestoon, taloudellinen vaikutus kestää kauemmin kuin emotionaalinen voitto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *