Kuinka tehdä vegaanista horchataa 4 ainesosasta

By | September 12, 2023

SJos kohtaat taqueria (tai taco-teline) Meksikossa, löydät todennäköisesti erilaisia ​​agua fresca (käännettynä “makea vesi”) vaihtoehtoja: alkoholittomia juomia, jotka on valmistettu hedelmistä, jyvistä, kukista tai siemenistä.

Herkullisen makunsa lisäksi näistä juomista on tullut synonyymejä meksikolaiselle keittiölle – yksi niistä erottuu erityisesti: horchata, riisipohjainen juoma, joka on maustettu kanelilla ja vaniljalla. Meillä oli äskettäin mahdollisuus keskustella Mely Martinezin, Mexico In My Kitchenin perustajan kanssa, joka syventyi tämän virkistävän ja herkullisen juoman historiaan ja vegaanisen horchatan valmistamiseen tyhjästä. Ja jos sinulla on kiire, olemme löytäneet yhden parhaista kaupasta ostetuista horchata-juomista, joka maistuu yhtä herkulliselta kuin kotitekoinen sekoitus (ja on myös kasvipohjainen!).Mitä horchata on ja miten sitä tyypillisesti kulutetaan Meksikossa?

Martinezin mukaan horchatan juuret ulottuvat Espanjaan ja Pohjois-Afrikkaan, missä samanlainen versio tästä juomasta valmistetaan tiikeripähkinöistä. Kuitenkin Meksikossa horchata valmistetaan tyypillisesti riisistä, mikä antaa sille sen erottuvan valkoisen värin. “Riisi liotetaan ensin vedessä yön yli ja sekoitetaan sitten puuroksi tai tahnaksi. Tämä siivilöidään myöhemmin nesteen poistamiseksi, johon lisäämme vettä ja sokeria, ja sitten sekoitetaan kaikki horchataksi”, hän sanoo.

Maustaakseen riisisekoitusta Martinez sanoo, että jotkut ihmiset lisäävät kanelia tai vaniljauutetta; toiset käyttävät maitoa kermaisemman koostumuksen saamiseksi. Kuitenkin maidon lisääminen (tai ei) ja ainesosien suhde horchata-reseptissä vaihtelevat todennäköisesti perheestä toiseen ja alueesta toiseen.

Reseptistä riippumatta Martinez sanoo, että yksi parhaista (ja aidoimmista) tavoista nauttia horchataa on pohjimmainen meksikolainen ruokalaji. antojito, joka tarkoittaa “pientä halua” espanjaksi. “Tämä sisältää tyypillisesti katuruokaa, kuten tostadaja ja sopeja kylmän lasillisen kanssa tätä makeaa maitojuomaa. Voit löytää horchataa muiden agua-freskojen ohella myös paikallisilta messuilta, sosiaalisista kokoontumisista, perhejuhlista ja ravintoloista”, Martinez sanoo. ”Se on luultavasti suosituin aguas-fresca ja juoma, joka saa sinut aina tuntemaan olosi kotoisaksi, vaikka olisit jossain muualla.”

“[Horchata is] Todennäköisesti suosituin aguas-fresca ja juoma, joka saa sinut aina tuntemaan olosi kotoisaksi, vaikka olisit jossain muualla.”
– Mely Martinez

Kuinka tehdä vegaanista horchataa kotona

Martinezin resepti – jonka hän oppi äidiltään lapsena – vaatii vain viittä yksinkertaista ainesosaa: pitkäjyväistä riisiä, meksikolaista kanelia (joka on miedompaa kuin muut kanelityypit), sokeria, vaniljauutetta, maitoa (valinnainen). ja ripaus kärsivällisyyttä. Sitten sinun tarvitsee vain sekoittaa riisi, maito ja kuuma vesi kulhossa ja antaa liota yön yli. Tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä sen varmistamiseksi, että kaikki riisin arvokas sisältö uutetaan kunnolla.

Kun se on valmis seuraavana päivänä, sekoita kaikki keskenään, siivilöi seos ja lisää loput ainekset (sekä vettä). Tuloksena on herkullisen makea, kermainen ja savuinen juoma, jota Martinez kuvailee juomaversioksi riisivanukkasta – se ei rauhoita sielua. Muista kuitenkin, että reseptiä voi muokata makusi mukaan, jos haluat enemmän tai vähemmän makeutta.

Tietenkin, jos sinulla ei ole aikaa tehdä sitä tyhjästä etkä löydä jälleenmyyjää lähistöltä, voit ostaa kaupasta upeita vaihtoehtoja. Meidän suosikkimme? Riisi unelma Horchata. ”DREAMillä loimme horchata-riisimaidemme, jossa on aavistus vaniljaa, lisäten täyteläistä makua, joka tuo hienovaraisemman makeuden. Tuloksena on vegaaninen, laktoositon ja maidoton, sertifioitu gluteeniton ja ei-GMO, samalla kun se säilyy stabiilina eri ruokavalion mieltymysten mukaan”, sanoo SunOptan varatoimitusjohtaja ja apulaisjohtaja Lauren McNamara.

McNamaran mukaan unelmatiimi työskenteli lujasti (sanatarkoitus) varmistaakseen, että juoma pysyisi mahdollisimman uskollisena juurilleen. “Dream Horchatan luomisen tutkimus- ja kehitysvaiheessa suunnittelimme tämän juoman mahdollisimman lähelle perinteistä horchatan makua säilyttäen samalla alkuperäisen juoman eheyden mahdollisimman paljon”, McNamara sanoo. “Halusimme myös varmistaa, että reseptimme on monipuolinen, jotta sitä voidaan nauttia monissa muodoissa, kuten sellaisenaan lasissa, jään päällä tai sekoitettuna, lisättynä kahviin tai käytettäväksi leivonnassa.” pyörtyminen.

Kuitenkin, jos olet valmis siihen, suosittelemme tekemään Martinezin helpon kotitekoisen horchata-reseptin alla.

Horchata resepti
Kuva: Meksiko keittiössäni

Helppo vegaaninen horchata-resepti

Tekee 12 annosta

Ainesosat
2 kuppia pitkäjyväistä riisiä
1 tikku meksikolaista kanelia
4 kuppia kuumaa vettä
8 kupillista lisää vettä juoman viimeistelyyn
3/4 kuppia sokeria
2 tl vaniljauutetta
1 kuppi maitoa (2 prosenttia tai täysmaitoa), valinnainen
Jääpalat tarjoiluun

1. Aseta riisi ja kanelitanko suureen lasikulhoon ja lisää 4 kupillista kuumaa vettä. Peitä kulho kulholla tai muovikelmulla ja anna liota yön yli tai vähintään 8 tuntia.

2. Lisää seuraavana päivänä riisi, kaneli ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes muodostuu tasainen, vetinen tahna.

3. Siirrä seos siivilällä tai siivilä leveäsuiseen kannuun ja sekoita, jotta neste kulkee läpi.

4. Lisää maito (jos käytät), vaniljauute ja loput vedestä. Sekoita joukkoon sokeri ja säädä määrä maun mukaan. Anna juoman jäähtyä jääkaapissa. Sekoita horchataa ennen tarjoilua, sillä riisiseos laskeutuu pohjalle. Tarjoile lasissa jääpalojen kanssa.

Tutustu kuinka valmistat kanan tostadaja, jotka sopivat virkistävään horchataan:Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *