Kuinka saada kuulonhoito osa päivittäistä rutiiniasi

By | October 13, 2023

minäKuvittele meneväsi perheesi kanssa täynnä olevaan ravintolaan. Heti kun istut alas, sinun on vaikea ymmärtää, mitä he sanovat sinulle kaiken ympärilläsi olevan taustamelun vuoksi. Ja vaikka ruoka on erinomaista, olet lopulta erittäin pettynyt, koska missasit keskustelun perheen aikana.

Jos se kuulostaa uskomattoman suhteelliselta (tai pidät siitä ehdottomasti). ei kokemus), niin ehkä on aika asettaa kuulohoitosi etusijalle. Pelkästään Yhdysvalloissa noin 40 miljoonaa 20–69-vuotiasta aikuista kärsii melun aiheuttamasta kuulon heikkenemisestä. Tämän luvun perspektiivistä voidaan todeta, että lähes kaksi kertaa enemmän ihmisiä sanoo, että heillä on diabetes tai syöpä.

Ja vaikka saattaa olla helppoa sanoa, että heidän kuulonsa on hyvä, joka neljäs yhdysvaltalainen aikuinen, joka ilmoittaa olevansa erinomainen kuulolle, kärsii jo jonkinlaisesta kuulon heikkenemisestä. Miksi kuulon heikkenemisestä on tullut niin yleinen ongelma? Leslie Soiles, Au.D., HearingLifen pääaudiologi, omaa joitain näkemyksiä.

“Ympäröimme jatkuvasti kovia ääniä”, hän sanoo. – Olipa liikenteessä tai konserteissa, monet nuoret altistavat itsensä äänekkäämmille ympäristöille. Tuomme sen myös koteihin. Kuulokkeet tuovat äänen suoraan korviin, lähempänä kuin koskaan ennen, ja sillä on vaikutusta. Nämä käytännöt ovat johtaneet siihen, että tutkijat ennustavat, että yli miljardi alle 35-vuotiasta kärsii kuulon heikkenemisestä vuoteen 2030 mennessä.

Ensimmäinen askel kuulonhoidon ottamisessa vakavasti on perustaa kuulokesti (voit varata ilmaisen arviointitestin paikallisesta HearingLife-keskuksesta), sanoo tohtori. Maaperät. Sieltä voit keskustella omasi kanssa Jos sinulla on lisensoitu kuulonhuollon ammattilainen, sinun tulee aloittaa vuosittaisten kuulokokeiden ajoittaminen (tohtori Soiles suosittelee kuitenkin tämän tekemistä viimeistään 55-vuotiaana).

Ja jos todella haluat viedä kuulohoitosi uudelle tasolle (se ei loppujen lopuksi saa sitä takaisin, kun olet menettänyt sen!), lue neljä vinkkiä DR. Soiles selittää, kuinka voit tehdä siitä osa päivittäistä hyvinvointirutiiniasi.

1. Rajoita altistumista meluisille ympäristöille

Mieti hetki viikonloppusuunnitelmiasi: Ehkä sinulla on perhelounas, sosiaalinen kokoontuminen tai katsot uuden elokuvan teatterissa. Onko näillä kaikilla jotain yhteistä? Ne ovat yleensä melko äänekkäitä.

Tärkein vinkki Dr. Avain kuulonhoidon priorisoinnissa on rajoittaa altistumista meluisille ympäristöille mahdollisimman paljon. Mutta kuinka voit tehdä sen olematta erakko? Yritä silloin tällöin muuttaa lounas lounaaksi ulkona Pidä piknik (bonus: säästät myös rahaa), valitse pienempi kokoontuminen, jossa ympäristö ei ole niin meluisa, tai isännöi elokuvailta kotona, jossa kaikki suosikkivälipalasi ovat käden ulottuvilla. Näin et menetä mitään suunnitelmia, vaan optimoi ne suojataksesi paremmin korviasi.

2. Käytä kuulosuojaimia meluisassa ympäristössä

Jos et halua luopua viikonlopun suunnitelmista (kuten jalkapallo-ottelusta tai konsertista), nappaa kuulosuojaimet tai korvatulpat vähentääksesi melusaastetta säilyttäen samalla äänenlaadun.

Vaikka ne eivät ehkä ole kaikkein tyylikkäin vaihtoehto, ne ovat sen arvoisia suojataksesi korviasi, koska kuulovaurio voi tapahtua välittömästi. “Kuulomme ei ole koskaan ollut tärkeämpi osa elämäämme kuin nykyään”, sanoo tohtori. Maaperät. ”Se yhdistää meidät kaikin mahdollisin tavoin. Ilman sitä menetämme yhteyden elämään ja ympärillämme oleviin ihmisiin.”

3. Noudata 60/60-sääntöä käyttäessäsi kuulokkeita

Kuulokkeet ja nappikuulokkeet ovat iso osa jokapäiväistä elämäämme. Käytät niitä harjoitellessa, työmatkalla, soitaessasi Zoom-puheluita jne. Kuitenkin joka kerta kun lisäät äänenvoimakkuutta tai käytät niitä pitkiä aikoja, saatat vahingoittaa korviasi – mikä johtuu 60/60-periaatteen noudattamisesta vältettävä sääntö.

“Mahdollisten vaurioiden rajoittamiseksi HearingLife suosittelee 60/60-sääntöä: kuulokkeita ei tulisi käyttää yli 60 minuuttia päivässä 60 prosentilla niiden enimmäisäänenvoimakkuudesta”, sanoo tohtori. Maaperät. Kun seuraavan kerran menet kuntosalille, muista laskea äänenvoimakkuutta hieman. Korvasi kiittävät sinua.

4. Anna ammattilaisen tarkastaa kuulosi

Lääkärillä käyntiä on usein helppo lykätä siihen asti, kunnes ilmenee havaittavissa oleva ongelma – mutta kuulonhoidon osalta on tärkeää tarkistaa korvasi ennakoivasti, sillä peruskuulokykysi tunteminen voi auttaa sinua hälyttämään, jos ongelmia ilmenee .

“Perustiedot kuulosta ovat tärkeitä”, sanoo Dr. Maaperät. “Jos lääkärisi huomaa, että laskusi on tasaisesti laskemassa, saatat pystyä ryhtymään toimiin lisävaurioiden estämiseksi. Samoin, jos lasku on äkillinen ja vakava, taustalla voi olla syitä, joista lääkärisi haluaa tietää.” Onneksi voit varata ilmaisen arvioinnin perustasosi määrittämiseksi missä tahansa lähellä sinua sijaitsevassa HearingLife-toimistossa.

“Käytämme kuuloamme tunteaksemme, muodostaaksemme yhteyden, navigoidaksemme, kommunikoidaksemme ja ymmärtääksemme maailmaa”, sanoo Dr. Maaperät. “Kuulonhoito ja ammattilaisen antama hoito voivat muuttaa kuulovammaisten ihmisten elämää.”“Noudata Dr. Maalaa ja aloita kuulonhoidon priorisointi mahdollisimman pian – se on sen arvoista pitkällä aikavälillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *