Kuinka pysyä terveenä lennon aikana, Per Delta Chief Health Officer

By | September 27, 2023

SJotenkin on jo lokakuu, mikä tarkoittaa, että lähestyvä vapaa-ajan lentomatkustaminen on lähellä. Vaikka lentokoneeseen nouseminen ei nykyään ole aivan yhtä stressaavaa kuin esimerkiksi vuonna 2020, on silti useita terveydellisiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen matkustamoon nousemista.

Kardiologi Henry Ting, MD, MBA liittyi Delta Airlines -tiimiin Chief Health Officerina vuonna 2021, kun oli tärkeää keksiä lentomatkailu uudelleen pandemian keskellä. Nykyään hänen vastuunsa ulottuu paljon muutakin kuin COVID-19:n pitäminen poissa lentokoneista. DR. Ting kokosi joukkueen, joka auttoi lentoyhtiötä ottamaan käyttöön kattavan päivityksen lentokoneessa oleviin lääketieteellisiin työkaluihinsa, mukaan lukien Medairen lennon aikana käytettävä MedLink-sovellus, jonka avulla matkustamohenkilökunta voi kommunikoida reaaliajassa paikan päällä olevien lääkäreiden kanssa lentokoneessa olevista lääketieteellisistä hätätilanteista. Hän neuvoo myös tärkeissä lisäyksissä sisäisiin diagnostisiin laitteisiin, kuten pulssioksimetreihin ja automaattisiin verenpainemanseteihin.“Halusimme käsitellä yleisimpiä kohtaamiamme lääketieteellisiä hätätilanteita ja tarjota lisälaitteita, joiden uskomme mahdollistavan paremman diagnoosin”, sanoo Dr. Ting.

Ilmeisesti yleisimmät lennon aikana koetut oireet ovat luonteeltaan neurologisia. Tämä vaihtelee tilapäisestä tajunnan menetyksestä kohtauksiin, hän sanoo. Mutta keuhko-ongelmat, kuten hengenahdistus, rintakipu ja raskauden tunne rinnassa, ovat myös melko yleisiä. Deltan lisätyökalut on tarkoitettu auttamaan miehistön jäseniä tarkemmin määrittämään näiden oireiden syyt ja päättämään, onko lentokone siirrettävä vai ei.

Ja vaikka nämä uudet laitteet ovat hyviä uutisia ihmisille, jotka kokevat lääketieteellistä hätää lentokoneissa, jotkin näistä hätätilanteista voidaan estää, jos matkustajat noudattavat hieman varovaisuutta eivätkä vaaranna omaa turvallisuuttaan, Dr. Ting. Jos haluat tietää, kuinka pysyä terveenä lennon aikana, tässä on viisi asiaa, joita hän ei koskaan tekisi lennolla riippumatta siitä, kuinka pitkä (tai lyhyt) matka on.

Viisi asiaa, joita Deltan terveysjohtaja ei koskaan tekisi lentäessään

1. Juo liikaa alkoholia

Me tiedämme. Me tiedämme. Tulemme heti ulos portista (sanatarkoitus) tunnelmamurskaimella, mutta Dr. Ting sanoo, että alkoholi on hyvin yleinen syy lääketieteellisiin hätätilanteisiin laivalla. Jos nautit liian monista mimosoista lentokentän baarissa lomasi alussa, saatat saada pureman uudelleen ilmassa. Alkoholi on diureetti, mikä tarkoittaa, että sen liiallinen määrä voi pahentaa matkustajien jo lentokoneessa kokemaa kuivumista matkustamon alhaisen kosteuden vuoksi. Viimeinen asia, jonka haluat, on missata kiitospäivä-illallinen, koska pyörtyit lentokoneessa neljännen ruuvimeisselin jälkeen ja sinut piti ohjata uudelleen lähimpään sairaalaan.

DR. Ting sanoo, että terve järki on avainasemassa: ”Nauti itsestäsi. Pyrimme pitämään sinusta huolta ja tarjoamaan parasta ruokaa ja juomaa, mutta teemme asioita kohtuudella, aivan kuten oikeassa elämässä.”

2. Aseta lääke ruumaan menevään pussiin

Suunnitteletpa sitten pitkän matkan lentoa Pekingiin tai nopeaa kahden tunnin matkaa läheiseen kaupunkiin, Dr. Ting suosittelee kaikkien tärkeiden lääkkeiden säilyttämistä henkilökohtaisessa tavarassa tai käsimatkatavarassa. Tämä on erityisen tärkeää matkustajille, joilla on lääketieteellisiä sairauksia, jotka vaativat nopeasti vaikuttavia lääkkeitä (ajattele insuliinia diabeetikoille tai adrenaliinirokotteita ihmisille, joilla on vakavia allergioita). Mutta vaikka sinä ajatella Voit olla muutaman tunnin ilman inhalaattoria tai Valiumia, nämä on aina hyvä pitää käden ulottuvilla. Ne voivat olla ratkaisevia, jos tilasi huononee, mutta jos lentosi viivästyy tai kirjattu matkatavarasi katoaa (koska olla rehellinen, niin voi käydä), et jää ilman matkatavaroitasi pitkiä aikoja jumissa. resepti.

3. Ota rauhoittavia lääkkeitä

Ehkä turbulenssi saa sinut kouristelemaan käsinojissa tai et vain pääse tarpeeksi mukavaksi nukahtaaksesi yön lennoilla. Oli päättelysi mikä tahansa, rauhoittavat lääkkeet voivat näyttää melko houkuttelevilta lentokoneessa, mutta Dr. Ting varoittaa tästä.

“Kun otat lääkitystä, suunniteltu vaikutus voi olla auttaa sinua nukkumaan tai rentoutumaan, mutta jokainen näistä lääkkeistä vaikuttaa välittäjäaineisiin ja voi itse asiassa aktivoida välittäjäaineita”, sanoo Dr. Ting. Benadrylin tai melatoniinin poksaamisen sijaan, mikä saattaa kostautua, hän ehdottaa investoimista hyvään niskatyynyyn, lämpimien ja mukavien vaatteiden käyttämistä lentokoneessa ja tuoda mukanaan pieni pussi suosikkikarkkejasi välipalaksi, kun alat tuntea olosi ahdistuneeksi.

4. Pysy istumassa pitkän matkan lentojen ajan

Useimmat meistä tietävät tutun tunteen ranteemme surinasta, kun Apple Watch tai FitBit nuhtelee meitä hellästi, että seisomme paikallaan liian pitkään. Pitkän matkan lennoilla noudata teknikkosi neuvoja ja nouse noin tunnin välein ylläpitääksesi verenkiertoa ja vähentääksesi veren hyytymisriskiä, ​​Dr. Ting. Jos kellosi värisee, kävele nopeasti kylpyhuoneeseen tai ylös ja alas käytävään. Jos et halua häiritä vieressäsi nukkuvaa, kokeile joitain istumaharjoituksia, kuten pohkeen nostuksia tai nilkkarullia.

5. Jätä hänen naamionsa kotiin

COVID-19 saattaa tuntua kaukaiselta muistolta, mutta se on edelleen olemassa, samoin kuin monet muut hengitystieinfektiot, joiden et halua hidastaa matkojasi (influenssa, RSV, flunssa). DR. Ting suosittelee naamion pakkaamista käsimatkatavaraasi siltä varalta, että istut jonkun viereen nuuskimassa. ”Huomasimme pandemian kautta, että kertakäyttöinen maski toimii. Niin, Sinä Maskin käyttö suojaa Sinä hengitystievirusten aiheuttamasta infektiosta. Sen ei tarvitse edes olla COVID”, hän sanoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *