Kuinka puhdistaa kahvinkeitin, Baristan mukaan

By | October 12, 2023

minäJos haluat jättää väliin päivittäisen kahvilamatkan ja keittää sen sijaan oman kahvisi kotona, saatat unohtaa tärkeän vaiheen kahvirutiinissasi, joka voi vaikuttaa aamukahvisi makuun ja vahvuuteen: sen osan, jossa valmistat kahvisi. kahvinkeitin puhdista se, jota kutsutaan usein “kalkinpoistoksi”.

Olitpa kotibarista, joka hoitaa monipuolisen tason espressokeittimen tai käytät vain ranskalaista puristinta (tai Nespresso pod) päivittäin, jokainen kahvinkeitin tarvitsee säännöllistä puhdistusta parhaan ja tuoreimman kahvin valmistamiseksi. Jos mietit kuinka usein ja miten kahvinkeitin kannattaa puhdistaa, meillä on kaikki vastaukset kahvinkeittimen ammattilaisilta.

Miksi kahvinkeittimen puhdistaminen on tärkeää?

Minkä tahansa laitteen, astianpesukoneesta ilmakeittimeen, perusteellinen puhdistus aika ajoin voi parantaa sen toimintaa ja käyttöikää, eikä kahvinkeittimesi eroa toisistaan.

“Säännöllinen pintapuhdistus voi varmistaa, että koneesi toimii hyvin pitkään – mutta perusteellisempi puhdistus on hyödyllistä päästä eroon öljyn kertymisestä alueilta, joihin et aina pääse säännöllisellä puhdistuksella”, sanoo kahvin asiantuntija Pat Cotter. Seattle Coffee Gearissä. Tämä on erityisen tärkeää, jos omistat kalliin koneen. ”Oikein huollettuina monet huippuluokan espressokoneet voivat kestää vuosikymmenen tai enemmän. Se on vähän kuin auto: jos siitä pitää huolta, se kestää vuosia.”

Joka kerta kun keität kupin kahvia, vesi valuu koneen läpi. Useimmat vesijohtovedet sisältävät pieniä määriä kivennäisaineita, kuten kalsiumia, jotka tarttuvat koneen sisällä olevien putkien pintaan ja voivat kerääntyä ajan myötä. Tämä hidastaa veden virtausta ja voi vaikuttaa kahvisi makuun ja vahvuuteen.

”Oikein huollettuina monet huippuluokan espressokoneet voivat kestää vuosikymmenen tai enemmän. Se on vähän kuin auto: jos siitä pitää huolta, se kestää vuosia.”

Kuinka tietää, milloin on aika puhdistaa kahvinkeitin perusteellisesti

Kuppisi sisältö on usein merkki siitä, että on aika puhdistaa koneen sisäpuoli. “Ensimmäinen asia, jonka todennäköisesti huomaat, on, että kahvin maku on vanhentunut tai erilainen”, Cotter sanoo.

Käsittelemäsi kerääntymisen tarkka tyyppi voi kuitenkin vaihdella. Esimerkiksi kalkkijäämät voivat saada kahvisi maistumaan erityisen kitkerältä. Mutta muun tyyppiset kerääntymät, tai mikä pahempaa, hometta tai hometta, voivat johtaa erittäin epämiellyttävän makuiseen (ja tuoksuvaan) Joeen. Kahvissasi voi myös olla vähemmän väriä ja koostumusta kuin ennen, ja sähkökone saattaa kuulostaa siltä, ​​että se toimii erityisen kovasti keitettäessä.

Home tai home voi aiheuttaa erittäin epämiellyttävän makuisen (ja haisevan) Joe. Kahvissasi voi myös olla vähemmän väriä ja koostumusta kuin ennen, ja sähkökone saattaa kuulostaa siltä, ​​että se toimii erityisen kovasti keitettäessä.

Ihannetapauksessa kone kuitenkin puhdistetaan riittävän säännöllisesti, jotta näitä ääripäitä ei koskaan saavuteta. Valmistajan käsikirjassa on usein ohjeita puhdistustiheydestä. Nespresso-koneasiantuntijan Brian Mulayn mukaan Nespressolla se on kolmen kuukauden välein säännöllisessä käytössä tai 300 kapselia.

Kuinka puhdistaa kahvinkeitin – ja minkä tyyppinen kone on helpoin puhdistaa

Kahvinkeittimiä on kymmeniä, ja kun on kyse huollosta, ne ovat kaukana samanarvoisista. Esimerkiksi Cotter huomauttaa, että superautomaattiset koneet, jotka annostelevat espressoa napin painalluksella, kuten Keurig tai Nespresso, vaativat vähemmän manuaalista huoltoa kuin hienommat espressokoneet. “Nämä koneet huuhtelevat ja huuhtelevat automaattisesti haudutuksen jälkeen, niissä on usein sisäänrakennetut vedensuodatusjärjestelmät, ja niissä on yleensä ohjelmoidut muistutukset, jotka varoittavat puhdistustarpeista.” Paras tapa oppia paras tapa puhdistaa koneesi on tarkistaa käyttöohjeet. tai valmistajan verkkosivuilla.

Yksinkertaisimmat kahvinkeittimet, kuten ranskalaiset puristimet ja kaatokoneet, voidaan usein puhdistaa suoraan astianpesukoneessa tai käsin. Tippakahvinkeittimissä on parasta lukea ensin tuotteen käyttöohje – mutta kalkinpoistoon ilman kalliiden puhdistussarjojen ostamista asiantuntijat sanovat, että voit käyttää hammastabletteja (omituista joustavuutta, mutta se toimii) poistamaan bakteereja, jotka voivat olla vettä. suodatinjärjestelmä koneen sisällä.

@problemsolved Puhdista kahvinkeitin ☕️ #learnontiktok #cleantok #kahvi ♬ Voikukka – The Young Ebenezers

Puoliautomaattisen espressokeittimen puhdistus

Puoliautomaattiset panimot, kuten espressokoneet, joihin kaadetaan papuja jokaista kuppia kohden, ovat työvoimavaltaisempia huoltaa. ”Useimmat osat on puhdistettava manuaalisesti ja kulutusosat, kuten tiivisteet, on vaihdettava ajan myötä. Ne vaativat myös omistajan pitämään kirjaa puhdistusjaksoista. “Siksi suosittelemme usein, että espressokeitin puhdistetaan ammattimaisesti muutaman vuoden käytön jälkeen”, Cotter sanoo.

On suositeltavaa, että tyhjennät, puhdistat ja pyyhit säännöllisesti tippa-alusta ja kaikki irrotettavat osat ulkopuolelta. Jos sinulla on puoliautomaattinen kone, Cotter suosittelee suihkuseinän ja tiivisteen ajoittain poistamista puhdistaaksesi ja tarkistaaksesi vauriot, jotka saattavat edellyttää vaihtamista.

Kun on aika perusteelliseen puhdistukseen, voit liottaa irrotettavat osat (kuten vesisäiliön, karahvin tai tippakaukalon) puhdistusliuoksessa. Cotter suosittelee Cafizaa, joka on suunniteltu erityisesti kahvinkeittimiin. “Kalkinpoisto ja vedensuodattimen vaihto tulisi yleensä tehdä kerran vuodessa”, Cotter sanoo. “On erittäin tärkeää noudattaa koneen kalkinpoisto-ohjeita. Monet kodinkoneet tulee viedä ammattikorjaamoihin kalkinpoistoa varten, jotta kone ei vahingoitu.”

@ethanrodecffee Rakastan todella espressokeittimeni puhdistamista #espresso #coffeetiktok #kahvi #espressokone #howto ♬ Tukehtuminen Kukkiin – Fox Academy

Kuinka puhdistaa Nespresso-keitin

Jos olet kuten minä ja pidät painikkeella toimivan kahvinkeittimen mukavuudesta, sinulla voi olla Nespresso-keitin kotona. Brändin ansiosta kahvinkeittimen puhdistaminen on yhtä helppoa kuin kupin keittäminen.

Uudemmissa Nespresso-koneissa, kuten upouudessa Vertuo Latissimassa, on merkkivalo, joka ilmoittaa, että on aika poistaa kalkin, sekä automaattinen huuhtelujakso, jonka voit suorittaa joka viikko.

Tarvitset kalkinpoistosarjan, joka on jauheliuos, joka lisätään vesisäiliöön ja ajetaan koneen läpi mahdollisten jäämien poistamiseksi. “Kalkinpoistoaine poistaa hellävaraisesti kalkkijäämiä ja varmistaa, että makuelämyksesi on yhtä täydellinen kuin ensimmäisenä päivänä”, Mulay sanoo. ”On myös tärkeää pestä varaosat säännöllisesti lämpimällä, miedolla, saippuavedellä (vesisäiliöt, tippa-alustat, kapselisäiliöt jne.).

@Briannacancheta Descaling/ylläpito Nespresso Vertuo Plus ☕️ ??? toi #NesPresso #NesPressoverTuo #nesPressoverTuooplus #AmrSounds #AmRCoffee #CoffeeTips #CoffeMachineCleaning #CoffeTok #CoffeetIKTOK #AmrCleaning #AmSMrRefill ♬ SPANS X LAPSET #MEDRCY #MYSMYS #MERS IKSYS #SIDES SIDES – LIAKONA SIDOKSI SIDOKSI SIDESIMYYS SIDES SIDES IKSIMY #SPARS –Em.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *