Kuinka pehmentää vaatteesi vahingoittamatta niitä

By | September 13, 2023

LAundry on enemmän kuin vain vaatteiden puhtaana pitäminen. Oikein tehtynä se pidentää vaatteesi käyttöikää. Tuotteet, kuten huuhteluaineet, huuhteluaineet ja kuivauslevyt, on suunniteltu auttamaan sinua puhdistusprosessissa. Lyndsee Campbell, pesulaasiantuntija ja pyykinpesuyrityksen Laundry Caren markkinointijohtaja, tietää tarkalleen, kuinka kutakin tuotetta käytetään parhaan tuloksen saavuttamiseksi, jotta vaatteet pysyvät huippukunnossa ja ne pysyvät pehmeinä.

Nämä kolme tuotetta “periaatteessa tekevät saman asian”, Campbell sanoo. “Tavoitteena on vähentää ryppyjä ja staattista sähköä. Ja monet ihmiset pitävät siitä, että se tarjoaa tuoksun.”


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Lyndsee Campbell, Lyndsee Campbell on pesulaasiantuntija ja markkinointipäällikkö pyykinpesuyrityksessä Laundry Care.

Campbell sanoo, että huuhteluaine on vain hieno sana huuhteluaineelle. “Se on enemmän markkinointitaktiikkaa”, Campbell sanoo. “Ainesosista ja sen kaltaisista asioista lukemani perusteella se on todella sama asia.” Nämä tuotteet laitetaan pesukoneeseen ja ne vapautuvat huuhtelujakson aikana jättäen vaatteisiisi näkymättömiä jäämiä, jotta ne kuluvat paremmin.

Kuivauslevyt on päällystetty huuhteluaineiden ja huuhteluaineiden kaltaisella aineella. Ne pehmentävät vaatteitasi ja poistavat staattista sähköä sulamalla vaatteillesi. Koska kuivauslevyt toimivat kuivausrummussa, ne ovat paljon vähemmän tehokkaita kuin huuhteluaineet tai huuhteluaineet.

Paras käytäntö huuhteluaineiden ja huuhteluaineiden käyttöön

Campbell sanoo, että huuhteluaine- ja hoitoaineet ovat parhaita luonnonkuiduille, jotka voivat menettää muotonsa tai naarmuuntua kulumisen myötä.

“Etenkin paljon joustavien tavaroiden, neuleiden ja puuvillaisten T-paitojen kohdalla, se voi auttaa säilyttämään kauluksen ja olkapäiden sekä kainaloiden, käsivarsien ja hihansuiden ja helman muodon… koska niillä on taipumus venyä.” Joskus se venyy hieman usean käytön jälkeen”, hän sanoo. ”Neulepuseroissa, kun kitkaa tapahtuu käsivarren ja puseron rungon välillä ja sitten [friction] pellavahousuilla lahkeenvälisillä. Saatat huomata, että siinä on paljon nyppyjä ja huuhteluaine/hoitoaine auttaisi tässä.

Huuhteluaineet ja huuhteluaineet jättävät pinnoitteen, joka voi vahingoittaa tiettyjä kankaita. Campbellin mukaan, vaikka ne sopivat hyvin luonnonkuiduille, kuten puuvillalle tai villalle, ne pilaavat treenivaatteesi. “Kun jätät tämän jäännöksen harjoitusvaatteihisi, se pohjimmiltaan kerää hikeä ja vangitsee sen”, Campbell sanoo. Ja joskus pesuaine ei riitä ratkaisemaan ongelmaa, hän lisää. Lisäksi lasten pyjamien on lain mukaan oltava palonestoaineita, ja huuhteluaineilla voidaan lieventää tätä vaikutusta.

Sinun tulee myös pitää huuhteluaineet ja huuhteluaineet kaukana pyyhkeistäsi.

”Kaikki haluavat pehmeitä ja pörröisiä pyyhkeitä, jotka tuoksuvat todella raikkaalta ja puhtaalta. Mutta mihin käytät pyyhkeitä? Kuivaamaan”, Campbell sanoo. Jos käytät huuhteluainetta tai hoitoainetta, “kuivaa jollakin, jossa on lipidi- tai vahapinnoite, jotta se ei todellakaan imeydy täysin haluamallasi tavalla”.

Vaikka huuhteluaineet ja hoitoaineet voivat pitää vaatteesi mukavina, Campbell sanoo, ettei hän käytä niitä usein, joko henkilökohtaisesti tai ammattimaisesti. “Yrityksissämme toimittajamme eivät käytä huuhteluaineita säännöllisesti”, Campbell sanoo. “He käyttäisivät kuivauslevyjä useammin. Ja suosittelemme vapaiden ja läpinäkyvien tyyppien käyttöä.” Tämä johtuu siitä, että useimmat huuhteluaineet on valmistettu eläinrasvoista peräisin olevista vahamaisista lipideistä. Tämän välttämiseksi Campbell käyttää vegaanituotteita, kuten The Laundress Fabric Conditioner (19 dollaria). Useimmiten hän ja hänen tiiminsä käyttävät kuitenkin valkoista tislattua etikkaa (13 dollaria), mikä vähentää sekä staattista sähköä että pehmenemistä.

Mitä käyttää kuivausrummussa

Koska kuivauslevyt on päällystetty huuhtelu- ja huuhteluaineita vastaavalla aineella, sinun tulee silti olla varovainen käyttäessäsi niitä synteettisille materiaaleille, kuten treenivaatteille. Campbell sanoo kuitenkin, että on parempi välttää kuivauslevyjä ja käyttää villakuivauspalloja. ”Näistä viidestä kuuteen jokaisessa kuormassa pehmentää vaatteitasi. Ja kaikki tulee ulos ryppyttömästi”, Campbell sanoo.

“Mihin kuivauspallot eivät auta tai eivät niin paljon, on staattinen varaus”, hän sanoo. “Mutta ratkaisu tähän on foliopallot.” Campbell sanoo muodostavansa kevyesti pienen pallon alumiinifoliosta. “Jos laitat etusormesi ja peukalon yhteen, [the ball should be] suunnilleen samankokoinen”, hän sanoo.

Kaksi tai kolme kuivuriin heitetty foliopallo poistaa negatiiviset ionit, jotka luovat staattista sähköä, Campbell selittää. Voit käyttää niitä uudelleen latauksen jälkeen, kunnes huomaat niiden alkavan hajota. “Et halua, että tavaroissasi on pieniä alumiinihiutaleita”, hän sanoo. Vaihtoehtoisesti, hän sanoo, iso hakaneula, joka on kiinnitetty pesulappuun tai mikrokuituliinaan, palvelisi samaa tarkoitusta.

Valitse kestävä pyykinhoito

Kun ostat pyykinhoitotuotteita, Campbell sanoo, että on parasta ostaa kestäviä, vegaanisia vaihtoehtoja.

”Se ei johdu pelkästään ympäristöystävällisyydestä, kestävyydestä ja eläinrasvojen puutteesta, mikä on inhottavaa. Mutta myös vain kustannukset”, Campbell sanoo. ”Jos ostat näitä tuotteita yhä uudelleen ja uudelleen, ne ovat vain kalliita.” Jos esimerkiksi voit saavuttaa saman tuloksen uudelleenkäytettävillä kuivauspalloilla, miksi et käyttäisi niitä?

Ai hei! Näytät henkilöltä, joka rakastaa ilmaisia ​​harjoituksia, suosittujen hyvinvointibrändien alennuksia ja eksklusiivista Well+Good -sisältöä. Liity Well+-palveluun, hyvinvoinnin sisäpiiriläisten verkkoyhteisöömme, ja lunasta palkintosi välittömästi.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *