Kuinka palauttaa suoliston kunto alkoholin nauttimisen jälkeen

By | September 19, 2023

minäEi ole mikään salaisuus, että liiallinen alkoholinkäyttö voi olla haitallista pitkäaikaiselle hyvinvoinnille. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että jopa kohtuullisella alkoholin käytöllä – kuten lasilla viiniä ja/tai margaritaa – voi myös olla merkittäviä lyhytaikaisia ​​vaikutuksia elimistöön (erityisesti suoliston mikrobiomiin)… jo 30 minuutissa. Huokaus.

Äskettäisessä Instagram-viestissä Will Bulsiewicz, MD, gastroenterologi ja New Yorkin ajat Myydyin kirjoittaja Kuitupitoinen keittokirja, selittää, että tulehdusta aiheuttavat bakteeriendotoksiinit alkavat nousta puolen tunnin sisällä alkoholin nauttimisesta. Eli kun Dr. Bulsiewicz sanoo, että alkoholia ei ole koskaan olemassa Hyvä Sinulle hän silti juo oluen tai lasin viiniä, kun hän on ulkona ystävien kanssa silloin tällöin.Tapasimme lääketieteen tohtori, MSc, FRCPC:n Sarah Robbinsin, gastroenterologin, suoliston terveyden asiantuntijan ja Well Sundayn perustajan, saadaksemme lisätietoja alkoholin kulutuksen vaikutuksista suoliston terveyteen ja suoliston terveyden palauttamiseen alkoholin nauttimisen jälkeen.

Kuinka palauttaa suoliston kunto alkoholin nauttimisen jälkeen

Vaikka Dr. Robbins sanoo, että vaikka tästä aiheesta ei ole läheskään tarpeeksi tutkimusta, ymmärtääkseen täysin alkoholin vaikutusten laajuuden suolistoosi, hän tietää, että alkoholi vaikuttaa suoliston läpäisevyyteen (bakteerien endotoksiinien siirtyminen suolistosta verenkiertoon). , suoliston mikrobiota (vaikuttaa mikrobien monimuotoisuuden koostumukseen), tulehdus (johtaa tulehduksellisten sytokiinien lisääntymiseen) ja maksasairaus (yksi tärkeimmistä elimistä, joihin alkoholin aiheuttamat muutokset suoliston terveydessä vaikuttavat), muutamia mainitakseni.

On kuitenkin selvää, että paras tapa suojella suoliston mikrobiomia on yksinkertaisesti välttää alkoholia (ei alkoholin aiheuttamaa ripulia!). Jos kuitenkin etsit tapaa saada vatsasi kuntoon yön juomisen jälkeen, Dr. Robbins sanoo, että tämä on mahdollista, mutta vaatii hieman työtä. “Tämä nopea vaikutus, [demonstrated in the research study]on huolestuttavaa, koska se viittaa siihen, että jopa satunnaisella humalahakuisella juomisella voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia, jotka voivat laukaista systeemisiä tulehdusreaktioita.”

“Tämä nopea vaikutus, [demonstrated in the research study]on huolestuttavaa, koska se viittaa siihen, että jopa satunnaisella humalahakuisella juomisella voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia, jotka voivat laukaista systeemisiä tulehdusreaktioita.”
-Sarah Robbins, MD, MSc, FRCPC

Joten kuinka voimme palata raiteilleen muutaman Aperol-suihkutuksen jälkeen? No, Dr. Robbins huomauttaa, että “tieteellinen kirjallisuus tukee alkoholin kielteisiä vaikutuksia suolistossa, mutta strategiat suolen “palauttamiseksi” juomisen jälkeen ovat vähemmän selkeitä ja voivat vaihdella henkilökohtaisesti.” Eli muista, että mikä toimii yksi henkilö ei välttämättä työskentele toiselle. Mutta tämä mielessä, Dr. Robbins kahdeksan asiaa, joita voit kokeilla:

  1. Rehydratoida: Alkoholilla on diureettinen vaikutus ja se voi aiheuttaa kuivumista, mikä voi pahentaa maha-suolikanavan ongelmia. Runsaan veden juominen voi auttaa kehoa nesteyttämään ja helpottaa suoliston limakalvon uusiutumista.
  2. Lippaa joitain probiootteja: Probiootit voivat auttaa palauttamaan suolistoflooran, jonka alkoholi voi häiritä. Runsaasti probiootteja sisältäviä ruokia ovat jogurtti, kefiiri, hapankaali ja fermentoidut ruoat, kuten kimchi. Myös probioottisia lisäravinteita on saatavilla, mutta niitä tulee ottaa ravitsemusterapeutin tai lääkärin opastuksella.
  3. Ota prebiootteja: Prebiootit ovat kuituja ja luonnollisia sokereita, jotka stimuloivat hyödyllisiä bakteereja suolistossa. Ruoat, kuten parsa, valkosipuli ja banaanit, ovat hyviä prebioottien lähteitä. Kuitupitoiset ruoat voivat auttaa säätelemään suolen toimintaa ja niillä on yleisesti myönteinen vaikutus suoliston terveyteen. Ruoat, joissa on runsaasti liukoista kuitua, voivat edistää veden imeytymistä suolistossa ja lievittää ripulia tai löysää ulostetta runsaan alkoholinkäytön jälkeen.
  4. Syö kuitupitoisia ruokia: Runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio voi auttaa säätelemään suolen toimintaa ja parantamaan suoliston terveyttä. Täysjyväviljat, hedelmät ja vihannekset ovat erinomaisia ​​kuidun lähteitä.
  5. Rajoita sokerin ja prosessoitujen elintarvikkeiden saantia: Runsas sokerin kulutus ja prosessoidut elintarvikkeet voivat häiritä suoliston mikrobiomia. Näiden tasojen vähentäminen voi auttaa palauttamaan suoliston terveyden.
  6. Keskity unen ja stressin hallintaan: Sekä uni että stressi voivat vaikuttaa suoliston terveyteen. Uni antaa keholle aikaa korjata ja palauttaa itsensä, kun taas stressinhallintatekniikat, kuten meditaatio, voivat parantaa suolen toimintaa.
  7. Varmista, että käytät riittävästi fyysistä liikuntaa: Säännöllisen kohtuullisen fyysisen harjoittelun on osoitettu vaikuttavan positiivisesti suoliston mikrobiotan koostumukseen, mikä voi mahdollisesti auttaa palauttamaan suoliston.
  8. Hanki lääkärin neuvoja: Jos oireet jatkuvat tai sinulla on aiempi sairaus, ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi yksilöllisiä terveystarpeitasi koskevia neuvoja.

Kuinka kauan kestää, että suolistosi palautuu juomisen jälkeen?

On muutamia asioita, jotka on otettava huomioon analysoitaessa, kuinka kauan alkoholi vaikuttaa mikrobiomiin. “Suoliston palautuminen ja endotoksiinipitoisuuksien tasapainottaminen alkoholin käytön jälkeen voi vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä, kuten kulutetun alkoholin määrästä, alkoholin käytön tiheydestä tai kroonisuudesta, yksilöllisestä fysiologiasta ja muista samanaikaisista terveydellisistä tiloista”, sanoo Dr. Robbins. Hän huomauttaa myös, että jotkut tutkimukset osoittavat, että naiset voivat olla herkempiä alkoholin vaikutuksille kuin miehet.

Mutta yleisesti ottaen Dr. Robbins sanoi, että jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että alkoholin aiheuttama suoliston läpäisevyyden lisääntyminen voi kestää päivistä viikkoihin normalisoitua, kun taas krooninen alkoholinkäyttö voi johtaa pysyvimpiin muutoksiin ja pitkäaikaisiin vaikutuksiin suolistossa. “Alkoholiin liittyvät muutokset maksan toiminnassa, jotka liittyvät suoliston terveyteen ja endotoksiinitasoihin, voivat kestää viikoista kuukausiin palata lähtötasolle, etenkin kroonisen alkoholinkäytön yhteydessä”, hän sanoo.

Joten… juot vähemmän, lisää suolistolle?

Joo. Vaikka vähäinen tai kohtalainen alkoholinkäyttö voi muuttaa suoliston mikrobiston koostumusta, muutokset voivat olla vähemmän dramaattisia kuin runsaalla alkoholinkäytöllä, Dr. Robbins. Muista, että alkoholin käyttö voi häiritä ravintoaineiden, mukaan lukien tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet, imeytymistä ja voi johtaa lisääntyneeseen mahahapon tuotantoon, mikä voi johtaa vatsakipuihin tai tulehdukseen. Kuten useimmissa asioissa elämässä, kohtuus on avainasemassa, perhe.

RD vertaa viiniä samppanjaan:
Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Bala, Shashi et ai. “Akuutti humalajuominen lisää seerumin endotoksiini- ja bakteeri-DNA-tasoja terveillä yksilöillä.” Plus yksi Vol. 9.5 e96864. 14. toukokuuta. 2014, doi:10.1371/journal.pone.0096864


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *