Kuinka kierrättää vanhoja vaatteita ilman ompelukonetta

By | September 21, 2023

AMitä kauemmaksi siirrymme pikamuodista, sitä suositummaksi tulee ympäristötietoisten tai käytettyjen tuotteiden ostaminen. Ja kyllä, voit ostaa laukkuja, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten juutista ja kasvisvärjätystä mokkanahkasta. Mutta halvin ja kestävin vaihtoehto on puhaltaa uutta rakkautta jo omistamiisi vaatteisiin. Sen sijaan, että heittäisit pois reikiä sisältävistä farkuista tai neulepuseroista, anna niille makea ja yksinkertainen virkistys.

Remade in Brooklyn, remaker-tila Williamsburgissa Brooklynissa, on kyse kierrätyksestä. Sen tapahtumissa voit oppia korjaamaan, päällystämään ja suunnittelemaan uudelleen vaatteitasi – kuten tein tapaamisen aikana Brooklynissa toimivan Remaden vapaaehtoisen Adriene Boothin kanssa. Hän auttoi minua helmaan ja lisäämään pidemmän halkion hameeseen, jota en ollut koskaan käyttänyt, koska se ei koskaan ollut juuri oikea. Nyt kun olemme kaikki kotona, mikä olisikaan parempi aika hoitaa vanhat vaatteet? Booth, ompelija ja käsityöläinen, joka kierrättää käytettyjä bleisejä verkkosivuillaan Maybe is Now, jakaa alla yksinkertaisimmat vinkkinsä.

5 helppoa päivitystä vanhojen vaatteiden kierrättämiseen ilman ompelukonetta

1. Ompele tai vaihda napit uudelleen.

Tarvitset vain neulan ja langan. Löydät itsellesi mieluisat napit, mikä voi auttaa viimeistelemään vanhan puseron, joka näyttää vanhentuneelta. “Kun vaihdat nappeja, voit käyttää oikean kokoisia nappeja toisesta vaatteesta tai ostaa erikoisnappeja ompelutarvikeliikkeestä”, Booth sanoo. Hän pitää parempana ompelutarvikekaupoista, kuten New Yorkin vaatealueen kaupoista, kuin suurista käsityöliikkeistä, koska niissä on paljon parempi valikoima. Tee ostoksia verkossa tai soita paikalliseen liikkeeseen nähdäksesi, tarjoavatko he toimituksen ja maksavatko ne puhelimitse.

2. Korjaa tai tiivistä reiät.

“Farkkujen ja housujen repeämät korjataan helposti silitettävillä paikoilla”, Booth sanoo. Vaihtoehdot, kuten Loops & Threads Assorted Denim Patches (4 dollaria), tarjoavat runsaasti valinnanvaraa. “Valitse laastari, joka on paljon repeytymistä suurempi ja samanvärinen kuin vaate”, hän sanoo. “Noudata valmistajan ohjeita ja silitä laastari repeämän päälle sisältä käsin.” Voit myös pitää hauskaa sen kanssa ja ommella käsin kontrastivärinen kangaslappu saadaksesi erittäin Free People -maisen ilmeen tai tämän kaltaisen uutuuspaikan. Kiinnitä kaktusmerkki (8 dollaria) vaatteen ulkopintaan.

3. Irrota hihat ja kaulus.

Kun sää lämpenee, katso vanhoja t-paitojasi uudelleen ja aloita leikkaaminen! “Tämä toimii todella hyvin T-paidoissa, koska kangas rullaa hieman eikä rispaa”, Booth sanoo. Merkitse huolellisesti leikkauskohta räätälinliitulla (6 dollaria). Käytä erittäin teräviä ja puhtaita saksia, leikkaa hitaasti ja varovasti. (“Voit aina leikata pois enemmän, mutta et voi leikata sitä, mitä olet jo leikannut pois”, Booth huomauttaa.) Tämä sopii erinomaisesti T-paitoihin, joissa on peruuttamattomia kuoppatahroja tai liian tiukat hihat.

4. Käytä villapaita parranajokonetta

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin pusero täynnä pillereitä. Jos, kuten minä, olet joskus yrittänyt riisua ne kaikki yksi kerrallaan, tylsyys riittää antamaan periksi ja heittämään villapaidan roskakoriin. Kävi ilmi, että siihen on olemassa työkalu. “Hanki villapaidan parranajokone poistaaksesi pillerit neuleista ja muista villatuotteista”, Booth sanoo. “On olemassa manuaalisia, sähköisiä ja akkukäyttöisiä malleja.” Tämä Conair Fabric Defuzzer (12 dollaria) on akkukäyttöinen ja siinä on kolme Asetukset, joilla muutetaan erityyppisten kankaiden ajosyvyyttä ja irrotettava nukansieppaaja.

5. Poista vanhat tahrat astianpesuaineella

Boothin mukaan voit täpläkäsitellä vaatteissa olevat tahrat ennen pesua vanhojen tahrojen ja rasvatahrojen poistamiseksi. “Testaa saippuaa aina kankaan piilossa olevalla alueella varmistaaksesi, että se ei haalistu”, hän sanoo. Ja sen myötä sinulla on vaate, joka ei ole vain kuin uusi, vaan itse asiassa paremmin.

Kuinka muotoilla Outdoor Voices -mekkosi talveksi. Nämä supersöpöt, kestävästi tehdyt leggingsit maksavat vain 25 dollaria.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *