Kuinka käsitellä haisevia kenkiä

By | September 17, 2023

TMuisto parhaan ystäväni kysymisestä, mikä haisi hänen kuuman vanhemman veljensä edessä ja vastaus oli “kenkäni” on poltettu mieleeni suurimman osan viime vuosikymmeneltä. Minun ei tarvitse kertoa teille, että kenkäkausi on resepti johonkin erityiseen haista Tämä pysyy kengissäsi pitkään sen jälkeen, kun otat ne pois, ja saattaa johtaa siihen, että suosikkisi polven yli ulottuvat saappaat putoavat kaapin takaosaan. Mutta sinun ei tarvitse sanoa hyvästit noille haiseville kengille: asianmukaisella hoidolla ne tuoksuvat pian taas ruusuilta (tai ainakin normaaleille kengille).

Selvästi sanomattakaan, mutta haisevat kengät alkavat jaloista. “Jalkojen haju johtuu hien ja kosteuden “käymisestä” – se on itse asiassa sivutuote ja voi olla mikä tahansa bakteerien, sienten, homeen tai hiivan yhdistelmä”, sanoo jalkaterapeutti Jacqueline Sutera, DPM, Vionic Innovationin jäsen. Lab. Söpö! “Nämä hajua aiheuttavat bakteerit viihtyvät pimeissä, kosteissa tiloissa, mikä tekee kengistäsi ihanteellisen ympäristön. Huonosti tuuletetut jalat voivat kerääntyä kenkiin kosteutta, hikeä ja hajuja, jotka imeytyvät kengän materiaaleihin pitkän ajan kuluessa. “Ota kosketus jalkoihin.” Tämä selittää, miksi tilanne ilmenee kylminä kuukausina , jossa jalkasi ovat tavallisesti jumissa paksuissa sukissa ja tuulettamattomat kengät voivat olla erityisen haisevia.On olemassa muutamia asioita, joita voit tehdä estääksesi kenkien hajun esiintymisen alun perin. DR. Sutera suosittelee pölyämään jalkojasi jauheella tai antiperspirantilla, jotta ne pysyvät kuivina, ja käyttämään kosteutta ja hikeä imeviä sukkia. “Jos et käytä sukkia, ei ole estettä ja kenkien materiaali imee hikeä, mikä puolestaan ​​kasvattaa hajua aiheuttavia bakteereja”, sanoo Dr. Sutera. “Käytä sukkia, jotka on valmistettu luonnonkuiduista tai joihin on lisätty kuparia, jolla on antimikrobisia ominaisuuksia.” Nahkaiset kengät ovat yleensä parempia kuin muut materiaalit (koska ne on helppo puhdistaa). Valitsetpa minkä tahansa kengän, vaihda niitä joka päivä ja anna niiden kuivua perusteellisesti käyttökertojen välillä.

Asianmukainen jalkojen hoito voi myös auttaa. Aina kun peset jalkasi, haluat tehdä sen Todella Vaahdota ne saippualla ja pese ne erityisen huolellisesti varpaiden välissä. “Ja kuivaa varpaiden välissä!” sanoo Dr. Sutera. “Sukkien ja kenkien pukeminen heti suihkun jälkeen antamatta ihon kuivua kunnolla luo kostean, pimeän ympäristön, joka on täydellinen sienten ja bakteerien kasvulle.” Jos jalat tarvitsevat hieman ylimääräistä TLC:tä, kokeile yhtä jalkakylpyä mustalla teellä. “Teen tanniinihappo auttaa estämään jalkoja hikoilemasta ja aiheuttamasta hajua”, sanoo tohtori. Sutera. Sinun tarvitsee vain hautua kaksi teepussia litraan vettä, antaa sen jäähtyä ja liota jalkojasi 10 minuuttia joka ilta viikon ajan. “Kun ongelma on hallinnassa, voit pitää hajun loitolla liottamalla jalkojasi kerran viikossa.”

Jos olet ohittanut ehkäisyn pisteen ja sinulla on jo muutama BO-saapas käsissäsi, harkitse astumista sisään ja tappaa hajua aiheuttavat bakteerit. DR. Sutera suosittelee käyttämään desinfioivaa UV-valoa, kuten Sterishoea (100 dollaria) tai ruiskuttamaan Lysolilla. Jos haluat 0 dollarin ratkaisun, yritä laittaa ne muovipussiin ja laittaa ne pakastimeen yön yli. “Jäätymislämpötila voi tappaa useimmat hajua aiheuttavat bakteerit”, sanoo Dr. Sutera. Nämä korjaukset koskevat saappaita, lenkkaria, flattia – itse asiassa kaikkia umpikärkisiä suosikkikenkiäsi. Kokeile sitä itse, eikä sinun tarvitse enää huolehtia siitä, että kenkisi haisee kypsältä, jos sinulle soitetaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *