Kuinka hoitaa liiallisen pesun aiheuttamia kuivia käsiä

By | October 5, 2023

minäOlen kehittänyt tietynlaisen kiehtovuuden kauniisiin käsiin. Tylsyyden hetkinä tutkin usein sormiani ja varmistan, että kynsinauhojeni eivät ole kurittomia. Kaikista yrityksistäni huolimatta tämä on kuitenkin kiittämätön tehtävä. Kuten Sisyphus ja hänen lohkareensa, pelkään, etten pysty saavuttamaan unelmieni täydellisesti hoidettuja käsiä.

Kiinnitykseni käsilläni menee yksinkertaista estetiikkaa pidemmälle – se juontaa juurensa pakko-oireisesta häiriöstäni (OCD), mielenterveyshäiriöstä, jota DSM-5 kuvaa “toistuvina ja jatkuvina ajatuksina, haluina tai kuvina, jotka koetaan tiettynä ajankohtana”. “jolle on tunnusomaista, että hänet koetaan häiritseväksi ja ei-toivotuksi häiriön aikana ja joka aiheuttaa merkittävää ahdistusta tai ahdistusta useimmissa ihmisissä.”

Joillekin ihmisille, minä mukaan lukien, häiriö ilmenee pakkomielteenä bakteereja tai tauteja kohtaan. Tämän seurauksena vietin kohtuuttoman paljon aikaa hankaamalla käsiäni raakana yrittääkseni tuntea oloni puhtaaksi. Muistan vieläkin, kun otin kynän tehdäkseni muistiinpanoja englannin tunnilla eräänä talvena 15-vuotiaana ja tunsin halkeamia syntyvän kaikkiin rystyniin. Kipu tanssi käsissäni, vapautui liiallisesta pesusta ja oli niin voimakasta, etten pystynyt keskittymään tekstiin, jota minun piti opiskella.

Tämä on tullut tutuksi viime vuosina, kun kuivuus on pahentunut huomattavasti kylminä kuukausina, jolloin ilmassa on vähemmän kosteutta sen torjumiseksi. Kivun lisäksi hyvin näkyvä merkki siitä, että jotain on vialla, on esteettisesti epämiellyttävä ja heikentää mielialaani. Jos joudun joskus kättelemään jonkun kättä töissä (mikä on sinänsä haaste – bakteerien siirtymisen kauhut!), yritän välttää heidän katseensa vaeltamasta kanankynsiin sormiini, kun he huomaavat epämiellyttävän hilseilyn. Lisäksi kuivuus saa käteni muuttumaan kirkkaan punaisiksi, mikä saa ne erottumaan entisestään, ja on johtanut (erittäin ärsyttävään) ei-toivottuihin neuvoihin, että minun pitäisi “vain yrittää kosteuttaa enemmän”.

Sanomattakin on selvää, että vuosien ajan käsidesit, saippuat, voimakkaat kemikaalit ja – joskus – hankaustyynyt ovat jättäneet pysyvän jäljen. Koska saippualla on korkeampi pH-arvo kuin iholla (9-10 saippualla vs. 5-6 iholla), se rikkoo aluksi happovaipan ja vahingoittaa ihoa. Kun tähän lisätään alkoholin ja kemikaalien ankarat, kuivattavat vaikutukset ja hankausta aiheuttavat esteet tuhoavat vauriot, käteni tarvitsivat kipeästi apua.

Olen kokeillut lukemattomia ratkaisuja asiaan – testannut erilaisia ​​käsivoiteita, kosteuttanut käsiäni intensiivisesti yön yli, käyttänyt kestäviä käsineitä talvella, vaihtanut käyttämiäni saippuoita – kaikki huonolla tai ei onnistuneesti. Parasta, mitä voin toivoa, on väliaikainen lykkäys, koska jossain vaiheessa jokainen näistä menetelmistä on menettänyt tehonsa.

Vuosien näiden kokeilujen jälkeen olin menettänyt melkein kaiken toivoni. Mutta Katherine Armour, MD, australialainen kosmeettinen ihotautilääkäri ja Bespoke Skin Technologyn perustaja, sanoo, että minun ei pitäisi vielä antaa periksi.

“Liikapesun aiheuttamat käsien vauriot ovat lähes aina täysin korjattavissa”, hän sanoo. Vaikka se vaatii kovaa työtä ja sitoutumista, “näkymät tälle taudille ovat erittäin myönteiset”.

Tietäen tämän, päätin äskettäin kokeilla joitain niistä Uusi Kokeilen hoitaa käsiäni – tällä kertaa ihotautilääkäreiden ja ihonhoitoasiantuntijoiden neuvojen avulla kokeideni tueksi. Ensin halusin löytää käsivoiteen Todella työskenteli tarpeideni mukaan, ja testattuani muutamia eri vaihtoehtoja löysin vihdoin sellaisen, joka sopii laskuun: Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve (22 dollaria).

Kiehl’s, Ultimate Strength Hand Salve Moisturizer – 32,00 dollaria

Koska käytän käsivoiteita, en yleensä epäröi investoida kalliimpiin vaihtoehtoihin, mutta tämä kaava on ehdottomasti rahan arvoinen. Tärkeimmät ainesosat ovat sheavoi (joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia ja auttaa säilyttämään kosteuden muodostamalla suojaavan tiivisteen ihon pinnalle); avokadoöljy (joka on täynnä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa ja auttavat vahvistamaan ihosuojaa); ja seesamiöljyä (jolla on ihoa pehmentäviä ominaisuuksia)

Voide imeytyy nopeasti ja jättää vain aavistuksen jäännöstä. Koostumus on riittävän paksua, jotta se tuntuu tekevän jotain – laatu, jota monilta halvemmista tuotteista puuttuu. Vaikutus on melko pitkäkestoinen ja koska tuoksu on miellyttävän neutraali, tuotteella ei ole välittömiä haittoja.

Lisäksi pieni osa tästä tavarasta menee pitkälle – mikä on ehdottomasti bonus ottaen huomioon 32 dollarin hinta. Välittömästi kevyen levityksen jälkeen käteni tuntuvat pehmeämmiltä ja sileämmiltä. Ja kun käytän sitä säännöllisesti yön yli, kuivat täplät sormieni välissä ovat melkein kadonneet.

Maksimoidakseni kosteutusponnistukseni otin käyttöön myös laajalti suositeltua tekniikkaa levittää käsivoidetta yön yli hanskat kädessä. Aiemmin olen käyttänyt tähän puuvillasukkia, mutta ammattilaiset sanovat, että investoiminen puuvillaan tai erikoiskäsineisiin (jotka maksavat noin 10 dollaria) on täysin sen arvoista. Ne eivät ainoastaan ​​estä minua tuntemasta itseäni amatöörisukkanukketaiteilijaksi, vaan ne myös lukitsevat kaavan kaikkiin oikeisiin paikkoihin varmistaakseen, että melko Käsi leikkaa hedelmänsä.

“Kätevä kotivinkki on käyttää kosteita valkoisia puuvillakäsineitä ja sitten kuivia paria paksujen kosteusvoiteiden ja määrättyjen lääkehoitojen päällä”, sanoo tohtori. Panssari. “Tämä okkluusio lisää kosteusvoiteen ja lääkinnällisten lääkkeiden tunkeutumista, mikä auttaa näppylöitä poistumaan nopeammin. Lisäksi se todella rauhoittaa halkeilevia alueita käsissäsi.”

Päivän päätteeksi tämä rituaali tuntui erityisen rentouttavalta ja aloin täydentää päivittäisiä Kiehlin käsivoidetta (ja uusintalevitys) iltaisin isolla hansikkaalla annoksella. Ajan myötä huomasin todellisia parannuksia ihossani sekä kynsieni ja kynsinauhojeni laadussa.

Zentoes geelivuoratut kosteuttavat käsineet – 13,00 dollaria

Nämä erikoiskäsineet poistavat arvailun “märkä/kuiva” prosessista, jonka Dr. Panssari mainittu. Vuorattu jojobaöljyllä ja E-vitamiinilla rikastettua geeliä, ne lukitsevat kosteuden ja tarjoavat syvää lisähoitoa käsillesi.

  • Vuorattu geelillä
  • Uudelleen käytettävä
  • Sisältää patentoituja kosteuttavia ainesosia
  • Saatavilla useissa väreissä

Puuvillakäsineet (30 kpl) – 10,00 dollaria

Tässä tapauksessa perusasiat saattavat riittää, ja siinä nämä yksinkertaiset puuvillakäsineet tulevat esiin. Käytä kahta kerralla (yksi märkä, toinen kuiva) saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen käsikosteusvoiteistasi.

  • Edullinen
  • Helppo pestä ja käyttää uudelleen
  • Vaatii hieman valmistelutyötä “märkä/kuiva”-menetelmän viimeistelemiseksi.

Nykyään olen oppinut hallitsemaan OCD:täni niin, että se tunkeutuu elämääni paljon vähemmän. Se on edelleen olemassa, mutta enimmäkseen se on lievästi ärsyttävä viihtyisyys eikä heikentävä tila. Ja oikean tuotteen ja asiantuntijan hyväksymän tekniikan avulla käteni ovat parantuneet siihen pisteeseen, että olen oppinut rakastamaan niitä.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Päihteiden väärinkäyttö ja mielenterveyspalveluiden hallinto. DSM-IV:n ja DSM-5:n muutosten vaikutus kansalliseen huumeidenkäyttö- ja terveystutkimukseen [Internet]. Rockville (MD): Substance Abuse and Mental Health Services Administration (USA); 2016 Kesäkuu Taulukko 3.13, OCD:n vertailu DSM-IV:n ja DSM-5:n välillä. Saatavilla osoitteessa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK519704/table/ch3.t13/


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *