Kuinka estää kuukautiskipuja ja muita kipuja pilaamasta elämääsi

By | September 20, 2023

minäMasennuksen aaltojen ja leuallani olevan Mount Everestin kokoisen kystisen aknen uudelleen ilmaantumisen lisäksi on yksi varma merkki, joka kertoo minulle kuukautisteni lähestymisestä: tuskallinen rintakipu. Noin kerran kuukaudessa turvotan normaaliksi Dolly Partoniksi ja kahdella tyttölläni on sietämätöntä kipua. Joka tapauksessa historiallisesta mallista huolimatta ihmettelen: Olenko raskaana? minä olen kuolla? Silti jotenkin olen aina järkyttynyt, kun vastaus molempiin kysymyksiin on väistämättä “ei”. En ole raskaana enkä kuole, tapaan jälleen karmiininpunaisen demonin.

Riippumatta siitä, kuinka kauan minulla on kuukautiset, ja siksi minun pitäisi pystyä ennakoimaan näitä toistuvia tunteita, päädyn googlaamaan samoja huolenaiheita kuin jos minulla olisi jokin versio kuukautiskipuista Groundhog Day: Miten voin auttaa kuukautiskipuja, miksi rintojani sattuu, kipeä kystinen akne, kuolenko, huuhtele, toista.

Tässä vaiheessa on syytä mainita, että henkilökohtaiset oireeni vähenevät asteittain kiertoni edetessä. Jos kuukautisiin liittyvä kipu ei kuitenkaan häviä päivien kuluessa, se voi olla merkki taustalla olevasta ongelmasta, josta sinun tulee kääntyä lääkärin puoleen. “Tämä voi olla merkki ongelmista, kuten endometrioosista, fibroidista tai lantion kipuoireyhtymistä”, sanoo holistisen seksuaalilääketieteen lääkäri Serena McKenzie, ND, ja Roryn lääketieteellinen neuvonantaja. ”Siksi on tärkeää käydä gynekologilla, jos koet kipua. He keskustelevat siitä, kuinka käsitellä kipua, ja varmistavat myös, ettei sinulla ole muita taustalla olevia sairauksia.” Mutta kun on kyse työkaluista, jotka auttavat sinua hillitsemään säännöllisesti kokemasi kivun oireita, meillä on asiantuntija. tietoa.

Kuinka auttaa kuukautiskipuja ja selkäkipuja vastaan

Vaikka tietyt käsikauppalääkkeet, kuten ibuprofeeni (Advil) tai naprokseeni (Aleve), voivat auttaa lievittämään kouristelua, OB-GYN Stephanie McClellan huomauttaa, että naprokseeni voi myös auttaa ehkäisemään kipua. On kuitenkin erittäin tärkeää olla fiksu annostuksen suhteen, hän sanoo, ja varmistaa lääkärisi kanssa, että näiden lääkkeiden ottaminen on turvallista sinulle ja kehollesi.

Kokonaisvaltaisesti sanottuna klassinen kuumavesipullo voisi olla se, mitä sinä ja särkevä selkäsi olette kaivanneet koko kuukautisesi. “Etsi sellainen, jossa on pehmeä kansi”, ehdottaa Dr. McClellan ehdottaa halauskyvyn optimointia. “Siellä on paljon hienoja lämmitystyynyjä, mutta kuumavesipullo on halpa ja säilyttää lämpöä pitkään.”

Tutkimus tukee myös akupunktion käyttöä selkäkipujen hoitoon. Tai voit yrittää tavata moksibustiota, joka on perinteinen kiinalainen lääketiede, joka voi lievittää kuukautiskipuja polttamalla aromaattista kasvia akupunktiopisteiden päällä. “Moksibustio on perinteinen tekniikka, johon kuuluu tiivistetyn moksan, yrtin, joka tunnetaan myös nimellä mugwort tai Artemisia vulgaris, lämmittäminen alavatsan tai lantion yli”, sanoo Elana Weisberg, akupunktiolääkäri New Yorkissa toimivasta Women’s Health Organization Wellnessistä. keskusta Tia. “Yrtin lämpö auttaa rentouttamaan sileitä lihaksia, säätelee verenkiertoa ja auttaa hallitsemaan toimenpiteen jälkeen mahdollisesti ilmeneviä kohdun supistuksia.”

Ja jos haluat mieluummin lähettää SO:si myymälään saadaksesi nopeita, luonnollisia hoitoja kramppeihin ja PMS:ään, lisää magnesium, kalaöljy ja E-vitamiini ostoslistalle. Weisberg suosittelee tämän pesemistä vadelmanlehtiteellä rauhoittaakseen kohdun lihaksia.

Rintojen arkuus

Ensimmäisten rintakipujen ilmetessä haluat pukeutua johonkin mukavampaan kuin kirkkaat alusvaatteet, joihin henkilökohtaisesti vetoan. “Käytä mukavia, tukevia rintaliivejä, jotka estävät” pomppimista”, sanoo tohtori. McClellan. ”Urheiluliivit tai pehmeät puuvillarintaliivit ja vältä aluslangasta. Sen tulee istua tiukasti ja tukevasti, mutta ei liian tiukasti.”

“Käytä mukavia, tukevia rintaliivejä, jotka estävät pomppimista. Urheiluliivit tai pehmeät puuvillarintaliivit ja vältä aluslangasta. Haluat sen istuvan tiukasti ja turvallisesti, mutta ei liian tiukasti.” -Stephanie McClellan, OB/GYN

Lisäksi hän sanoo, että tietyt ruoat voivat pahentaa oireita. “Pidä kiinni kokonaisista, jalostamattomista elintarvikkeista. Kostuta ja vältä sokeria, alkoholia ja natriumia turvotuksen vähentämiseksi.”

Kivulias akne

Pre-Flo-hormonieni aiheuttavat yleensä leuan linjan kystistä aknea, ja suuhuni koristavat erittäin hauskoja näppylöitä. Kuten kuka tahansa ihotautilääkäri (ja äitisi ja nainen, joka kerran kasvatti kulmakarvojani) kertoo sinulle, ensimmäinen sääntö kuukautisiin liittyvien ihottumien hoidossa on olla koskematta ihoon.

“Spot-levitys reseptillä tai käsikauppa-aknegeelillä tai -voiteella on hyödyllistä”, sanoo ihotautilääkäri Tara Rao, MD. “Toinen mukava hoito on ihotautilääkärin antama kortisoniruiske (pienillä määrillä erittäin laimennettua steroidiliuosta.”)

Ja täysin ilmaista hoitoa varten on aina jäätynyttä vettä. Jääkuution kääriminen paperipyyhkeeseen ja sen levittäminen 10 minuutin välein ja sitten 10 minuutin levittäminen on hyvä kystiseen akneen. Se voi lievittää kipua ja lievittää tulehdusta välittömästi.

Vähän energiaa

“Alhainen energiamäärä kuukautisten aikana on tyypillisesti merkki veren puutteesta perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja voi jopa tarkoittaa anemiaa länsimaisen lääketieteen näkökulmasta”, sanoo Aimee Raupp, MS, LAc, naisten terveyden asiantuntija. “Joten suosittelen yleensä verta rakentavia ruokia, kuten vihreitä lehtivihanneksia, punajuuria, luulientä ja punaista lihaa.” Anna myös itsellesi mahdollisuus viettää aikaa ja rentoutua. ”Lepää ja harjoittele matalalla tai kohtalaisella intensiteetillä. Itse asiassa TCM:ssä suosittelemme, että et harjoittele kuukautisten raskaina päivinä”, hän lisää.

No, jos etsit tekosyytä välttää kuntosalia (vaikka toiset raportit väittävät, että kuukautisten harjoittelu voi todella parantaa oloasi),… Periaatteessa pidä hyvää huolta kehostasi keskittymällä intuitiivisesti siihen, mitä tuntuu oikealta sinulle.

Huono tuuli

Joskus huomaan, että huono mieliala on vaikein ratkaistava kuukautisoire. Vaikka en usko, että se on pahin tapa lähestyä elämää silloin tällöin (etenkin aikana). tähän aikaan kuukaudesta), joitain menetelmiä kannattaa kokeilla.

“Pidä verensokerisi tasapainossa”, Raupp sanoo. ”Kuusikautesi aikana voit kokea helposti verensokeripiikkejä ja laskuja, jotka usein johtavat mielialan vaihteluihin. Varmista, että syöt aamiaisen, joka on täynnä proteiinia ja vihanneksia, kuten munia ja pinaattia, syö tarpeeksi proteiinia koko päivän ajan ja vältä pitkiä aterioita. Luulen, että on järkevää, että nälkä ja huono mieliala voivat liittyä toisiinsa.

Ja nyt kun minulla on vinkkejä kaikkien kuukautisteni tuomien ongelmien hoitoon (ja esihoitoon), olen valmis ensi kuun taisteluun. Tule luokseni, Flo.

Nyt kun ymmärrät paremmin, kuinka voit taistella kuukautiskipuja ja muita oireita vastaan, katso 411 muista Shark Week -aiheista. Onko esimerkiksi turvallista uida kuukautisten aikana? Ja 6 yleisintä kuukautisia koskevaa kysymystä, joihin gynekologit vastaavat.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *