Kuinka Catrina Makeup yhdisti minut esi-isiisi| No + hyvä

By | November 4, 2023

minäMeksikossa vietetään marraskuun kahta ensimmäistä päivää Dia de Muertos-Kuolleiden päivä. Kansallisjuhla on tarkoitettu portaaliksi edesmenneille omaisillemme paluuta elävään maailmaan. Perinteisesti luomme Alttarit (alttarit) ja koristele ne kehäkukkakukilla yhdessä perheenjäsenemme lempiruoan tai -juoman kanssa, jota kutsumme yhteiseksi ofrendas (Tarjoukset).

Hardcore Dia de Muertos Tarkkailijat tekevät samoin NoinTrina Meikki, luurankomeikki, joka kunnioittaa elämän ja kuoleman välistä yhteyttä. Tänä vuonna laitoin täyteen ensimmäistä kertaa Catherine kasvot – ja se sai minut tuntemaan oloni lähemmäksi kuolleita läheisiäni.

Molemmat vanhempani ovat meksikolaisia ​​maahanmuuttajia. Assimiloituakseen, mikä helpotti heidän elämäänsä Yhdysvalloissa, he hylkäsivät perinteitä Dia de Muertos. Se tarkoitti, että meidän ei tarvinnut kasvaa aikuisiksi Alttarit tai ofrendas meidän kodissamme.

Aikuisena minulla oli vaikeuksia löytää tapoja pitää yhteyttä kuolleisiin läheisiini. Minua harmitti ajatus, että hänen fyysistä läsnäoloaan ei enää ollut olemassa. Kun tajusin sen Dia de Muertos on mahdollisuus kunnioittaa heidän hengellistä olemustaan, tunsin pakkoa kokeilla sitä Catherine katso. Ja poika, olen iloinen, että tein.

Kuten meksikolainen Catherine tuli symboliin Dia de Muertos

Guillermina Ibarra Cedeñon – oppaan, joka syntyi ja kasvoi Puerto Vallartassa, Meksikossa, jossa lomaa vietetään laajalti (ja missä vietin tämän vuoden Marriott Puerto Vallartan isännöimän tapahtuman), mukaan kuolleiden päivä juontaa juurensa aika – latinalaisamerikkalaiset ajat. Kuitenkin se on Catherine on uudempi lisäys juhliin.

”Esi-isämme eivät käyttäneet kalloja tai maalanneet itseään. Se tapahtui noin 1920-luvulla”, Ibarra Cedeño sanoo. ”Ihmiset alkoivat tehdä tätä José Guadalupe Posadan takia. Hän maalasi tätä kuvaavan kuuluisan seinämaalauksen Catherine luurankona. Nyt tämä Catherine on hyvin ikoninen ja liittyy kuolleiden päivään.”

Laita päälle Catrina Meikki on auttanut minua kunnioittamaan kuolleita läheisiäni ja saamaan heihin yhteyttä

Ensimmäistä kertaa näin omani Catherine Face, minun piti pidätellä kyyneleitä. Kun taiteilija Fabiola Fernandez levitti meikkiäni, minusta tuntui, että voisin tuntea esi-isäni huoneessa kanssani.

Viime vuonna äitini veli – Joel Arroyo Barreto, joka oli myös kummi-isäni – kuoli yllättäen. Rehellisesti sanottuna se oli yksi vaikeimmista tappioista, joita olen koskaan kokenut. Hän oli ylpein meksikolainen, jonka olen koskaan tavannut, ja tärkein syy, miksi halusin tehdä sen Catherine Meikki ennen kaikkea.

Kun Fernandez maalasi kasvoni valkoiseksi, kuulin melkein ääneni Padrino (espanjaksi kummisetä) puhuu minulle. Ilmeisesti hän ei ollut fyysisesti huoneessa kanssani, mutta minusta todella tuntuu, että välitin viestin häneltä. “Hechale Ganas” hän kertoi minulle ja rohkaisi minua jatkamaan kovasti töitä.

”Kun tunnet tuulen kuolleiden päivänä, se on läheistesi läsnäolo”, Ibarra Cedeño sanoo. “Ajattele tätä, kun joku kävelee ohitsesi. Voit tuntea ilman kiireen. Näin käy, kun perheenjäsenemme käyvät meillä.” Ja tuuli oli iskuja marraskuun 2. päivänä.

Kun kävelin elämässäni Puerto Vallartan hautausmaalla Catherine Kun nousin ylös, isoäitini – Guadalupe Camacho León (alias Lupita) ja Vicenta Arroyo Barreto (alias Chenta) – vieraili myös luonani.

Entinen, isoäitini, kertoi minulle, kuinka kauniilta näytin. Hän mainitsi myös, kuinka ylpeä hän oli minusta, koska tunnistin juureni ja en koskaan unohtanut, mistä olen kotoisin. Äitini isoäitini ei koskaan ollut monisanainen nainen, ainakaan minulle. Mutta sinä päivänä saatoin nähdä hänet mielessäni – hymyillen minulle kaukaa.

Ehkä en ole kasvanut katsomassa Dia de Muertos, mutta tiedän varmasti, että jatkan sen juhlimista, kunnes on aika lähteä. Se korvaa menetyksen surun mahdollisuudella tuntea rakkaansa läsnäolo, ja olen siitä kiitollinen.

Osta tuotteita, joita Fernandez käytti minun valmistamassani Catrina katso

Bdelium, Tools Studio 948 Foundation – 18,00 dollaria

Tällä siveltimellä Fernandez levitti valkoista maalia kasvoilleni. Hän pitää siitä, koska se kattaa suuren alueen kerralla. “Se säästää minua paljon aikaa Catrina-meikin tekemisessä”, hän sanoo.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *