Kokin näkemys Latinalaisen Amerikan vegaanisesta keittiöstä

By | October 26, 2023

WVaikka veganismin ja kasviperäisen ruokavalion käsitteet eivät ole kaikkea muuta kuin uusia (puhumme miljoonista miljoonista vuosista), terveys-, ympäristö- ja eläinten hyvinvointia koskevat huolenaiheet ovat tasoittaneet tietä kasvipohjaisten ruokavalioiden suosion kasvulle. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että vegaaniruokavaliota noudattavien amerikkalaisten määrä kasvoi 600 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2018, kun taas arviot osoittavat myös, että globaalien kasviperäisten elintarvikkeiden markkinoiden odotetaan nousevan 78 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

Yksi kokki, joka haluaa tasoittaa tietä helpommille ja herkullisemmille kasvipohjaisille ruoille, on Horacio Rivadero, palkittu kokki SoBe Veganin takana. Se on nopea rento vegaaniravintola Miamissa, Florida. ruokia kunnioittaen sen eteläamerikkalaisia ​​juuria.

Eteenpäin Rivadero jakaa ajatuksensa siitä, miksi kasviperäinen ruoanlaitto on tärkeää ei Sen täytyy näyttää tai maistua tietyltä tavalla huolimatta siitä, mitä sitä aikoinaan pidettiin tylsänä ja tylsänä. “Tämä on ylivoimaisesti suurin myytti kasvipohjaisesta ruoanlaitosta”, Riverado sanoo. Sitä vastoin Rivadero tunnetaan maukkaasta, eloisasta ja runsaasta latinalaisamerikkalaisesta vegaaniruoastaan ​​- jota on runsaasti. SazonJa sattuu olemaan 100 % kasviperäistä.

Kuva: SoBe Vegan

Vegaanikokin mukaan suurin väärinkäsitys kasviperäisestä ruoanlaitosta

Kun ajattelee argentiinalaista ruokaa, ensimmäinen asia, joka saattaa tulla mieleen, on liha ja paljon sitä. Loppujen lopuksi maa on laajalti tunnettu syvistä juuristaan asado Kulttuuri (argentiinalainen grilli). Kun Rivadero (syntynyt ja kasvanut argentiinalainen) alkoi tutkia kasviperäistä syömistä – ruoanlaitosta puhumattakaan – hän huomasi, että näin oli paljon oppia. ”Argentiina on maa, jossa ruokavalio perustuu paljon eläinproteiiniin. Muistan, että söin lihaa seitsemänä päivänä viikossa [growing up]sanoo Rivadero.

Mutta COVID-19-sulun aikana, kuten monet meistä voivat ymmärtää, hän alkoi kokeilla kasvipohjaista ruokaa. ”Uskon, että pandemian aikana kaikki ovat etsineet tietoisempaa tapaa elää ja omaksua uusia tapoja. Samaan aikaan monet startupit alkoivat tehdä gluteenittomia ja kasviperäisiä aterioita kotoa, ja kun kaikki avautui uudelleen, he alkoivat tuoda niitä reseptejä ravintolamaailmaan, ja nyt se on paljon isompi ja laajempi kuin koskaan ennen. sanoo Rivadero.

Kun Rivaderon uteliaisuus ja intohimo kasvipohjaiseen ruoanlaittoon kasvoivat, hän tajusi nopeasti, että kasvisruoan ei tarvitse näyttää tai maistua tietyltä tavalla. Hänen mukaansa lähes mikä tahansa resepti voidaan muuntaa kasvipohjaiseksi aterialle.

Jotain Rivadero myöntää oppineensa vain ajan myötä kokeilemalla kasviperäisiä ainesosia. ”Latinalaisamerikkalaisena maahanmuuttajana en aluksi tiennyt paljon kasvisruoasta. Kun aloitin ruoanlaiton, sain koulutuksen “perinteiseen” lihakeittiöön. Sitten tapasin kasvipohjaisen kokin ja tunsin haluavani auttaa valmistamaan kasvipohjaisia ​​reseptejä, jotka ovat perinteisiä latinalaisamerikkalaisessa yhteisössä”, Rivadero kertoo. Siitä lähtien hän on ottanut tehtäväkseen luoda herkullisia kasviperäisiä ruokia salaisesta ainesosasta: hänen latinalaismakunsa.

Latinalaisen Amerikan vegaaniruokaa, raitis vegaani
Kuva: SoBe Vegan

Rivaderon mukaan ihmisten saamisessa kasvisruokavalioon tulee aina olemaan esteitä – mutta ei ole mitään, mitä yksi tai kaksi herkullista ateriaa ei voisi parantaa. “Jopa tänään, kun kerron ihmisille mitä teen, [sometimes] Ensimmäinen kysymyksesi on: Missä on proteiini? “Uskon, että aiemmin monet ihmiset ajattelivat, että vegaaniruokavalio oli salaatti, jossa ei ole makua eikä proteiinia, ja tämä johtuu tiedon puutteesta kasviperäisistä ruoista ja ainesosista.” Mutta Rivadero toivoo korjaavansa tämän yleisen väärinkäsityksen. jossa latinalaisvaikutteinen ruoka vaihtaa vegaaniruokaa toisensa jälkeen.

“Se on erittäin ystävällinen ja hauska tapa esitellä ja kouluttaa muita tässä kulinaarisessa kategoriassa”, Rivadero sanoo. (Olemme täysin samaa mieltä.)

Rivaderon erikoisuuksia ovat: argentiinalaiset empanadat, joissa on ainesosia, kuten jakkihedelmiä, sieniä, manteleita ja porkkanoita (korvaa usein perinteisissä versioissa esiintyvän lihan) tai hänen herkullinen saksanpähkinäpicadillo (liotettuja ja jauhettuja saksanpähkinöitä ja jäljitelmiä vihanneksia). Jauhetun lihan maku ja rakenne). “Vegaaninen liha voi maistua hyvältä, mutta se ei ole aina terveellisin vaihtoehto. Yritän aina löytää samanlaisia ​​tekstuureja, jotka voidaan tehdä tehokkaimmin, tietoisesti ja terveellisimmällä tavalla lisäten samalla uusia makuja. “Etsin jatkuvasti ainesosia, jotka antavat minulle mahdollisuuden tehdä niin”, Rivadero sanoo.

RD jakaa tärkeimmät vegaani- ja kasvisproteiinin lähteet:


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Grummon, Anna H et ai. “Terveys-, ympäristö- ja eläinten hyvinvointiviestien vaikutukset estävät punaisen lihan kulutuksen: satunnaistettu verkkokoe.” The Academy of Nutrition and Dietetics -lehti Vol. 123.3 (2023): 466-476.e26. doi:10.1016/j.jand.2022.10.007

  2. Clem, Julia ja Brandon Barthel. “Katso kasviperäiseen ravitsemukseen.” Missourin lääketiede Voi. 118.3 (2021): 233-238.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *