Kokeilin vesiseremonia SE Spassa, Grand Velasissa

By | October 15, 2023

WMitä tulee mieleen, kun ajattelet matkaa Meksikoon? Ehkä se on kulinaarinen retki houkuttelemaan makuhermojasi paikallisilla ruoilla, uiminen meressä eloisan vesieläinten ääressä tai käsintehtyjen matkamuistomarkkinoiden tutkiminen.

Vaikka rakastammekin aktiivista matkareittiä ja paikallisten kulttuurien tarjontaan tutustumista, kannatamme myös rakentamista hiljaisina ja hitaina hetkinä – tai jopa täydellisen pakopaikan – omistettu itsehoidolle. Jos et kuitenkaan voi vastustaa ylellistä kylpylähoitoa ja olet menossa rajan eteläpuolelle etsimään vakavaa rentoutumista ja virkistymistä, Grand Velas Riviera Mayan SE Spa -vesiseremonia pitäisi ehdottomasti olla tutkallasi.

Tämä ylellinen vesihoitotarjous – joka on ilmainen jokaisen palkitun lomakeskuksen kylpylävarauksen yhteydessä – sisältää myös kuuma- ja kylmähoitoja sekä suosittuja kylpyläominaisuuksia, kuten saunan ja mutahuoneen.

Miksi Grand Velas Riviera Mayan vesiseremonia on vesiterapiaa parhaimmillaan

Jos olet uusi vesiterapiassa (tunnetaan myös nimellä vesiterapia), sinun kannattaa aloittaa se mahdollisimman pian sen vaikuttavien terveys- ja hyvinvointietujen vuoksi. Vuoden 2014 katsauksen mukaan North American Journal of Medicine and ScienceVesiterapiaa käytetään yleisesti parantamaan immuunitoimintaa, lievittämään kipua ja parantamaan erilaisia ​​olosuhteita, kuten väsymys ja ahdistuneisuus, astma ja korkea kolesteroli.

Seitsemän vaiheen vesiseremonia on suunniteltu palauttamaan, elvyttämään ja elvyttämään mieltäsi, kehoasi ja aistejasi. Tässä peli kerrallaan (tai pikemminkin splish-by-splash):

sauna

Kun olet pukenut mukavan viittasi päälle, aloita hikoilemalla kuivassa, lämmitetyssä setrihuoneessa. Lehden 2018 arvion mukaan Todisteisiin perustuva täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede“merkittävä todiste” viittaa tähän[s] että saunomisella voi olla syvällisiä fysiologisia vaikutuksia.” Lyhytaikainen altistuminen voimakkaalle lämmölle nostaa ihon ja kehon lämpötilaa ja aktivoi autonomisen hermoston. Mahdollisia etuja ovat stressin väheneminen, sydämen ja verisuonten toiminnan paraneminen ja lisääntynyt verenkierto iholle (jolloin hehkuu sisältäpäin).

Kromoterapia höyrysauna

Ei niin nopeasti – et ole vielä hikoillut. Väriterapia sekä kirkastava ja energisoiva eukalyptusöljy täydentävät tätä toista hikeä aistillisilla nautinnoilla.

Savihuone

Luonnollisia savea on käytetty kaikkialla maailmassa vuosisatojen ajan, ja niitä käytetään perinteisesti parantamaan paranemista, joko paikallisesti tai kylpylätilojen rakentamisessa.

Jäähuone

Kylmälle altistuminen – tämän jäähuoneen ja à la Wim Hofin jääkylpyjen kautta – voi auttaa lievittämään kipua, verenkiertoa, turvotusta ja kipua. Kylmähoidon asiantuntijat ja harrastajat arvostavat sitä myös sen lisäetujen, kuten korkeamman energiatason, paremman unen ja lisääntyneen keskittymiskyvyn vuoksi.

Sensaatiomaiset suihkut

Puhdista, kulta, puhdas.

Poreallas ja kylmävesiallas

Kuuma- ja kylmähoidot ovat erinomainen kaksikko tuottamaan kaksinkertaisen annoksen hyvinvointietuja. Kuten Mayo Clinic selittää, molempien pyörittäminen mahdollistaa samanaikaisesti lihaksen löysäämisen (lämmön kautta) ja tulehdusten vähentämisen (kylmäaltistuksen kautta), mikä lisää potentiaalia vakavaan kivunlievitykseen. Saatat tehdä tämän jo kotona jääpakkausten ja kuumien pakkausten kanssa – mutta koska nämä ovat kokovartalohyppyjä, voit odottaa nousevasi vedestä hieman enemmän vauhtia ja olosi kevyemmäksi ja löysemmäksi päästä varpaisiin.

Sensaatioallas

Lopuksi aistinvarainen uima-allas tarjoaa ihastuttavia mukavuuksia, kuten pikkukivitelakan, kuplatuoleja ja solmuja rikkovia niskahierontasuihkuja. Halutessasi voit uida muutaman kierroksen – mutta on täysin hyvä ja erittäin suositeltavaa vain levätä ja toipua.

Jokainen näistä vaiheista kestää 3–15 minuuttia (joita voit säätää mieltymystesi mukaan) ja tarjoaa täydellisen kokemuksen detox-autuudesta. Lisäksi zen-hetken ei tarvitse loppua heti, kun poistut elämysaltaalta. Sinut on kutsuttu jatkamaan matkaasi nojautumalla lämmitetylle, lämmitetylle lepotuolille ja peittämällä silmäsi viileillä kurkuilla.

Jos päädyt nyökkäämään, emme voi syyttää sinua. Mutta jos meiltä kysytään, vesiseremonia itsessään on ehdoton unelma.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Mooventhan, A ja L Nivethitha. “Vesiterapian tieteelliseen näyttöön perustuvat vaikutukset eri kehon järjestelmiin.” North American Journal of Medical Sciences Vol. 6.5 (2014): 199-209. doi: 10.4103/1947-2714.132935

  2. Hussain, Joy ja Marc Cohen. “Säännöllisen kuivasaunan kliiniset vaikutukset: systemaattinen katsaus.” Todisteisiin perustuva täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede: eCAM Vol. 2018 1857413. 24. huhtikuuta 2018, doi: 10.1155/2018/1857413

  3. Hussain, Joy ja Marc Cohen. “Säännöllisen kuivasaunan kliiniset vaikutukset: systemaattinen katsaus.” Todisteisiin perustuva täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede: eCAM Vol. 2018 1857413. 24. huhtikuuta 2018, doi: 10.1155/2018/1857413

  4. Malanga, Gerard A et ai. “Lämpö- ja kylmähoitojen mekanismit ja tehokkuus tuki- ja liikuntaelinten vammoihin.” Jatko-opintojen lääketiede Vol. 127.1 (2015): 57-65. doi:10.1080/00325481.2015.992719


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *