Kokeilin Cozy Cardioa ja siksi rakastan sitä

By | October 5, 2023

minäOlen kokeillut kaikenlaista liikuntaa: hyppääminen elliptillä, joogatunnit, Zumba-tunnit, hot girl kävelyt, erilaisia ​​virkistyslajeja, voimaharjoituksia, juoksua, trampoliinitreenejä. Heillä kaikilla oli aikansa ja paikkansa elämässäni, niin sanotusti erilaisin “edut ja haitat”. Mutta lentopalloa lukuun ottamatta – mitä teen puhtaasti huvin vuoksi – mikään niistä ei ole tuonut minulle paljon pitkäaikaista nautintoa.

En usko, että se on luonnostaan ​​huono asia. Harjoittelun vaihtaminen on omalla tavallaan tapa pitää harjoittelu mahdollisena, terveellisenä ja hauskana.

Samaan aikaan olisi mukavaa saada enemmän harjoituksia, joihin voisin luottaa ja joita voisin tehdä jatkuvasti, riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa, rahaa, energiaa tai motivaatiota minulla on (tai ei).

Tässä “leisurely cardio” tulee peliin.

411 rauhalliseen kardioharjoitteluun

Tule mukaan Hope Zuckerbrow, TikTokin luoja ja Cozy Cardio Clubin perustaja. Hän aloitti “Cozy Cardio” -trendin, jossa pohjimmiltaan yhdistyy lempeä harjoittelu mukaviin vaatteisiin, suosikki-TV-ohjelmaasi, aromaterapiaan ja kaikkeen muuhun, mikä auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi.

“Yhteiskunta painostaa niin paljon naisia ​​näyttämään tietyltä, ja sen vuoksi monet heistä ovat muuttaneet harjoituksen rangaistukseksi tai tavaksi vain… polttaa kaloreita”, Zuckerbrow sanoo TikTokissa. “Mukava kardio tekee kaikesta uutta.”

@hope_zuckerbrow Vastaa @muhlissalle toivottavasti se auttaa💗 #fyp #painonpudotus #treeni #ruokavaliokulttuuri #itselove #cardio #cozy #cozycardio ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic

Tyypillisesti harjoitukseen kuuluu lyöminen kävelypintaan olohuoneessa, mutta kaikenlaisia ​​liikkeitä voidaan tehdä. (“Kotoisa näyttää erilaiselta kaikille”, Zuckerbrow sanoo.)

Ainakin minulle tämä asenne on tervetullut. Toisessa Zuckerbrow’n videossa sanotaan: ”Harjoituksia ei tarvitse tehdä kylmässä ja steriilissä ympäristössä. Se voi olla aistinvaraisesti houkuttelevaa ja hauskaa.” Hän huomautti myös, että rauhallinen kardio paransi hänen “suhteensa liikuntaan ja toi iloa takaisin harjoitteluun”. Itse kokeiltuani ymmärrän sen täysin.

Kuinka sain rennon kardiotreenit toimimaan

Minulla ei ole (vielä) kävelyalustaa tai pöytäjuoksumattoa, koska se johtuu budjettisuunnittelusta. Koska asun kolmannessa kerroksessa, olen myös hieman epäröinyt hyppäämään asunnossani liikaa. Jos olet samassa veneessä, älä huoli: rauhallisia kardiotreenejä voi tehdä monella tavalla.

Henkilökohtaisesti rakastan kävellä ulkona ja kuunnella Taylor Swiftiä, kun sää on hyvä. Kyllä, voit viihtyä ulkona! Kuntosalilla sinä tahtoa Ota minut pyörälle kirjan kanssa tehdäksesi polkemisesta entistä hauskempaa. Kun tarvitsen hauskaa kotona, kuuntelen musiikkia, käyn kuumassa suihkussa, vaahdon Bath & Body Works -stressisaippualla ja tunnen olevani konsertissa. Nämä liikkeet stimuloivat useita aisteja hajusta kuuloon kosketukseen ja näköön. Tämä ei vain tunnu miellyttävältä, vaan on myös yksi nopeimmista stressin lievitysmuodoista.

Etsitkö mukavia kardiovaihtoehtoja, joita voit tehdä kotona, kun sää viilenee? Liikuntavalmentaja ja tanssija Hyvää huomenta Amerikka Jaoin äskettäin joitain hiljaisia ​​liikkeitä, joita voit tehdä sohvallasi katsoessasi elokuvaa (kyllä, kirjaimellisesti). Henkilökohtaisesti olen myös utelias kokeilemaan joogaa kynttilän ja vihreän melun kanssa tai leikkimään käsivarsien painoilla katsoessani TV-ohjelmaa sängyssä.

Tämän tyyppisen rauhallisen kardiotreenin avulla on helppo sisällyttää kuntoilu jokapäiväiseen elämääni – vaikka se kestäisi vain 10 minuuttia ja vaikka en tekisikään. yrittää sisällyttääkseni liikuntaa päivääni.

Tunne olosi kotoisaksi tämän nukkumaanmeno-joogavirran avulla:

Valmentajan näkökulma fyysiseen terveyteen

Harjoitus, joka on hauskempi ja haluttavampi: onko se liian hyvää ollakseen totta? Onko 10 minuutin käsiharjoittelu sängyssä edes sen arvoista? “Hyvä uutinen on, että rauhallisen kardioharjoittelun fyysiset hyödyt ovat suurelta osin samat kuin minkä tahansa muun kardioharjoittelun”, sanoo Emily Decker, MSW, CPT, intuitiivisen liikevalmentajan.

Teetpä sitä hikoillen television katselun aikana tai treenaamalla paikallisella radalla, kävely parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, vahvistaa luita ja lihaksia sekä ehkäisee erilaisia ​​sairauksia mm. Tietysti rauhallinen lähestymistapa voi tarkoittaa vähemmän intensiteettiä, mutta se voi silti olla tervetullut muutos kehollesi muuten paikallaan olevana päivänä.

Ja jos valitset kevyen toiminnan, kuten suihkussa tanssimisen, voit nauttia samankaltaisista eduista kuin perinteisellä tanssikardio- tai zumbatunnilla. “Kohtalainen tai voimakas sydämen toiminta voi parantaa sydämen ja hengitysteiden terveyttä, vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa ehkäisemään monia sairauksia”, Decker sanoo. Suihku voi olla lyhyempi kuin 45 minuutin tunti, mutta jopa muutaman minuutin liikunta on hyödyllistä terveydelle.

…ja mielenterveyshyödyt

Rento kardiotreeni vaikuttaa positiivisesti psyykeen jo ennen kuin aloitat edes liikkumaan! “Monet ihmiset välttävät liikuntaa aiempien negatiivisten kokemusten vuoksi tai koska heillä ei ole energiaa tehdä sitä, mitä heille opetettiin”, Decker sanoo.

Rauhallisen kardioharjoittelun valitseminen voi lievittää joitain henkisiä esteitä. “Mukava asenne ja välittävän ympäristön luominen voivat auttaa esteitä minimoimaan ja tarjoamaan henkilölle lempeän tavan liikkua helposti myös pyjamassaan”, Decker jatkaa. “Sinun ei tarvitse pukeutua, ajaa studiolle tai osallistua tunnin mittaiselle spin-tunnille, jotta saat harjoituksen monia etuja!”

Tällaisilla liikkeillä on myös positiivisia vaikutuksia jälkeenpäinkuten mielialan paraneminen, enemmän kärsivällisyyttä rakkaiden kanssa ja paljon muuta.

Onko fyysisiä tai henkisiä haittoja?

Ei oikeastaan! ”Jos se saa ihmiset liikkumaan jollain tavalla, se tuntuu hyvältä [and] “Se on turvallista hänen keholleen, en voi ajatella mitään haittapuolia”, Decker sanoo. “Paras koulutus on aina se, joka toimii parhaiten sinulle.”

Lisäksi hän on samaa mieltä siitä, että kynttilä, hauska juoma (kukaan muu rakastaa maustettua kivennäisvettä?) ja rauhoittava show voivat lisätä itsehoitotunnelmaa kardiorutiinisi ja auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi.

Mikä vie minut seuraavaan kohtaan: Yksi kodikkaan kardioharjoittelun suurimmista eduista on sen mukautumiskyky. Jos haluan jotain rentouttavaa, voin hankkia tuoksuvoiteen ja laittaa sen päälle Abbottin peruskoulu, ja venyttele yksinkertaisia, kaikki “sängyn pään” avulla. Jos haluan saada sydämeni lyömään, voin soittaa Beyoncén “Break My Soul” samalla kun hyppään suihkuun “konserttiani” varten tai mennä ulos ja kävellä reippaasti kappaleeseen “You Belong With Me” (Taylors-versio, tietysti). Tällä tavalla rauhallinen kardio noudattaa intuitiivisen liikkeen periaatteita ilman painetta “suorittaa” kenellekään muulle kuin itselleen tai tehdä jotain, mitä kehosi ei jo pyydä.

Siitä huolimatta pääsen virittymään kehoni kanssa, harjoittelen itsehoitoa ja pidän hauskaa – kaikki ilman liikennettä, sosiaalista ahdistusta ja ahdistusta, joka liittyy joihinkin “perinteisempiin” harjoituksiini.

Ja Decker on kaikki sitä varten. “Hienoa kodikkaassa trendissä on, että se tekee kardioharjoittelusta helpompaa ja jopa nautinnollisempaa”, hän sanoo. “Se voi tarkoittaa eroa sen välillä, saako jotain tapahtumaan vai ei.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *