Kokeile vahvistusharjoituksia mielen ja kehon itsehoitoon

By | October 4, 2023

Well+Goodissa vietämme päivämme puhumalla hyvinvoinnin kiinnostavimpien ihmisten – asiantuntijoiden, ajatusjohtajien ja julkkisten – kanssa ja oppien heiltä. Nyt kutsumme sinut mukaan keskusteluun. Tervetuloa Well+Good-podcastiin, oppaasi löytääksesi taajuudellesi sopivat tottumukset ja käytännöt. Lue lisää

Tiede osoittaa, että positiivinen itsepuhuminen harjoituksen aikana liittyy parempaan urheilulliseen suorituskykyyn Suorituskykyä ja motivaatiota1. Mutta sanojen, jotka sanot itsellesi harjoituksen aikana, ei välttämättä tarvitse liittyä toimintaan, kehoosi tai itse suoritukseen. Voit tehdä vahvistuskoulutusta, jossa liikunta yhdistyy positiiviseen itsepuheeseen minkä tahansa Aihe erityisen mielialaa parantavalle itsehoidolle.

“Vahvistusharjoitukset saivat alkunsa ajatuksesta, että halusimme harjoittaa mielen ja kehon yhtä aikaa”, sanoo Alyson Stoner, digitaalisen hyvinvointialustan Movement Genius perustaja tämän viikon jaksossa. Well+Good podcast. “Tämä on mahdollisuus tarkastella ajattelutapaasi [and] Ehkä muutat ajatuksiasi itsestäsi.”

American Psychological Associationin mukaan vahvistus, positiivinen itsepuhuminen tai itsensä vahvistaminen on “kaikki ajatukset itsestänne, jotka ovat uskottavia, eläviä ja vahvistavat positiivisia piirteitä, taitoja tai kykyjä”. Itsevahvistusteorian mukaan sellaisen näkemyksen ylläpitäminen ja vahvistaminen itsestään “hyvin sopeutuneena, moraalisena, pätevänä, vakaana ja kykenevänä hallitsemaan tärkeitä tuloksia” johtaa henkiseen vakauteen. Tutkimukset osoittavat2 että puhuttujen vahvistusten kautta vahvistaa näitä ajatuksia. Jotkut terapiahoidot sisältävät vahvistusten toistamisen itsellesi päivittäin tai vahvistusten käyttämisen silloin, kun koet vaikeita hetkiä.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Alyson Stoner, Movement Geniusin perustaja, digitaalinen hyvinvointialusta, joka tarjoaa kursseja henkisestä, fyysisestä ja emotionaalisesta hyvinvoinnista

Tämä on jo yleinen osa monissa kuntoilukokemuksissa: Ei ole harvinaista kuulla spin-ohjaajien tai joogaohjaajien tarjoavan positiivisia, motivoivia rohkaisun sanoja, jotka voivat liittyä tai olla liittymättä varsinaisiin harjoituksiin. Movement Genius vie sen askeleen pidemmälle vahvistusharjoituksilla, joissa yhdistyvät 15 minuutin liikesessiot (vaikeusasteiset vaihtelevat) ääniraidan kanssa, joka on suunniteltu toistettavaksi itsellesi. Voit jopa valita vahvistusteeman, jonka tarvitset lisävahvistusta sinä päivänä.

Kuva: W+G Creative

“Kun käymme läpi liikkeet, toistan tiettyjä vahvistuksia valitsemasi aiheen perusteella”, Stoner sanoo. He esimerkiksi sanovat, että jotkut vahvistusääniraidat auttavat “stimuloimaan luovuutta”, kun taas toiset keskittyvät enemmän “stressin lievittämiseen”.

Yhdistelmä on järkevä. Harjoittelulla on oma mielialaa kohottava vaikutus, koska se lisää verenkiertoa aivoihin, vapauttaa endorfiineja ja ajan myötä stimuloi tunnemielen säätelystä vastaavien hormonien ja välittäjäaineiden tuotantoa. Lisää itsepuhetta veren virtauksen aikana, ja teorian mukaan sinulla on synergia maadoittavasta positiivisuudesta. Ainakin Stoner näkee sen opiskelijoissaan.

“Huomasimme, että kun ihmiset kokeilevat vahvistusharjoituksia, he kysyvät itseltään: “Miten minulla on enemmän energiaa kuin aloittaessani” sen sijaan, että he tuntevat olonsa lopussa uupuneiksi?”, Stoner sanoo. “Mielestäni tunne, että kehosi, mielesi ja sielusi toteutuvat, on todellinen lahja.”

Vahvistusharjoitusta voit katsoa Movement Genius YouTube-kanavalla. Voit myös yrittää sisällyttää omat vahvistuksesi päivittäiseen harjoitteeseesi. Katso ensin joitain vinkkejä siitä, kuinka voit luoda vakuutuksia, jotka tuntuvat aidolta ja myrkyttömältä positiiviselta. Ja kuule lisää fyysisen ja henkisen terveydenhuollon yhdistämisen voimasta ja muista aiheista tämän viikon Stoner-jaksossa Well+Good podcast.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Walter, Nadia et ai. “Self-Talk -harjoittelun vaikutukset kilpailuahdistuneisuuteen, itsetehokkuuteen, tahdonvoimaan ja suorituskykyyn: Interventiotutkimus nuorten ala-urheilijoiden kanssa.” Urheilu (Basel, Sveitsi) Vol. 7.6 148. 19.6.2019, doi:10.3390/sports7060148

  2. Cascio, Christopher N et ai. “Itsensä vahvistaminen aktivoi aivojärjestelmiä, jotka liittyvät itseensä liittyvään prosessointiin ja palkitsemiseen, ja tulevaisuuden suuntautuminen vahvistaa sitä.” Sosiaalinen kognitiivinen ja affektiivinen neurotiede Vol. 11.4 (2016): 621-9. doi:10.1093/scan/nsv136


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *