Käytin kahvihajuvettä viikon saadakseni lisää energiaa| No + hyvä

By | September 15, 2023

WOlemme kaikki kuulleet vanhan sanonnan, että kauneus on tuskaa. Mutta käy ilmi, että on olemassa paljon pahempia kipuja kuin vahan pisto tai varsinaisen Botox-hoidon mukana tuleva lievä fyysinen epämukavuus (ja suurempi taloudellinen tuska, joka tulee mainitun Botox-laskun mukana). Kahvin – ja sen mukana tulevan energiaa lisäävän kofeiinin – luopuminen kokonaiseksi viikoksi nähdäkseen, voisiko kahvintuoksuinen kauneustuote toimia korvaajana, on sellainen kipu, jota en edes tiennyt olevan olemassa.

Kokeen takana oleva tiede

Koko idea tälle kokeilulle (joka ei tietenkään ollut minun) syntyi nähdäkseni, oliko totta vuoden 2018 Journal of Environmental Psychology -tutkimuksessa, jossa havaittiin, että pelkällä kahvin tuoksulla oli samat vaikutukset vireyteen ja suorituskyvyn parantamiseen kuin sinä. kokee tavallisesti kahvia juodessaan. Tutkimuksessa tutkijat jakoivat liiketalouden opiskelijoiden ryhmän kahteen testihuoneeseen algebratestin suorittamista varten: toisessa kahvinomaisella tuoksulla ja toisessa ilman. Tulokset osoittivat, että kahvintuoksuisen testaushuoneen osallistujat suoriutuivat testissä “merkittävästi paremmin” kuin ne, jotka eivät olleet testaushuoneessa, mikä tukee tutkijoiden uskoa, että lumen kaltainen vaikutus vaikuttaisi kahvin tuoksuun. kahvin ja kofeiinin tunnetut vaikutukset.” Luo vaikutus.

Omalle, täysin epätieteelliselle tutkimukselleni, päivittäinen kahvipotkuni tuli kahvintuoksuisen vartalokuorin ja joidenkin tuoksujen ansiosta. Täysi paljastaminen, olen todellakin selvinnyt vain viisi päivää ilman kahvia, koska en rehellisesti sanottuna pystynyt selviytymään brunssista ilman jääkahvia jäävedeni ja Bellinin (kolminkertaisen brunssin juoman) kanssa. On myös syytä huomata, että toisin kuin tutkimukseen osallistuneet, joiden kerrottiin uskovan kahvin tuoksun auttavan heitä suoriutumaan paremmin testistä, odotin itseni täysin kurjaksi. Mutta olin vain puoliksi oikeassa, koska kaipasin kahvin makua ja sen valmistusrutiinia (tai silloin tällöin ostamista!).

Mitä tapahtui, kun vaihdoin aamukahvini kahvin tuoksuisiin tuotteisiin?

Koska ilmeisesti rakastan tehdä elämästä itselleni mahdollisimman vaikeaa, aloitin tämän pienen kokeilun maanantaina ja jätin Nespresso-koneeni kuumaan suihkuun ja Juara Invigorating Coffee Scrubiin (44 dollaria). Tiesin, että tarvitsen voimakkaimman tuoksuisen kahvituotteen, joka minulla oli ensimmäisenä päivänä, ja tällä kuorintalla oli voimakas espresso-tuoksu, joka osuu nenään, kun astut kahvilaan. Sumatran kahvipavut ovat syy sen riippuvuutta aiheuttavaan tuoksuun; Yhdessä ainesosien, kuten glyseriinin ja hydrolysoitujen jojobaestereiden kanssa, kuorinta jätti ihoni erittäin pehmeäksi ja se jopa auttoi rusketustani haalistumaan tasaisemmin. En sanoisi, että tunsin saman energian kuluvan päivään kuin tavallisen kahvini jälkeen, mutta tunsin olevani hereillä ja valmis työhön. Aamun edetessä huomasin oloni hieman tavallista sumuisemmaksi – ja ehdottomasti ärtyneemmäksi – mutta jotenkin säästyin kofeiinin vieroituspäänsäryltä, jota pelkäsin eniten.

Toinen päivä oli äärettömän haastavampi. Rehellisesti sanottuna odotan innolla kahviani joka aamu, ja olen kaivannut kahvini juomista sähköposteja kirjoittaessani. En halunnut liioitella kuorintaa, joten ruiskuttelin sen sijaan Replica’s Coffee Break Eau de Toilettea (160 dollaria) heti kun nousin ylös ja liikuin. Tämä oli paljon hienovaraisempi kahvin tuoksu, joka sisälsi lempeitä laventelin ja vihermintun vivahteita sekä maitovaahtoa (cappuccinon maitovaahdosta inspiroituneena) ja kermaista santelipuuta. Vaikka kuorinta muistutti enemmän espressoa, tämä hajuvesi muistutti makeampaa lattea. Silti tunsin oloni hieman väsyneeksi ja melko ärsyttäväksi myöhään iltapäivällä, kun tiesin, ettei minun tarvitsisi tavata ketään nauttimassa aidosta, aidosta lattesta.

Päivät kolme, neljä ja viisi olivat kaikki samanlaisia: vuorottelin kuorintaa ja hajuvettä, olin ärsyyntynyt suurimman osan päivästä, mutta muutoin oloni oli hyvä. En ollut erityisen väsynyt tai täynnä energiaa, mutta kahvin kaltaisten tuoksujen tuoksuminen ei todellakaan korvannut oikean kahvin juomista.

Vaikka en tiedä, luovunko kahvista kokonaan tulevaisuudessa, kokemus ei kaiken kaikkiaan ollut niin vaikea kuin luulin sen olevan. (En ole varma, pitäisikö tämä johtua kahvintuoksuisista kauneustuotteista vai siitä, että juon yleensä vain yhden kahvin tai kylmän juoman päivässä.) Journal of Environmental Psychology -tutkimuksen mukaan minulla on Not Smeling a coffee -tuoksuinen hajuvesi tai vartalokuorinta lisäsi suorituskykyäni työssä tai auttoi minua tuntemaan oloni valppaammaksi. Toisaalta, toisin kuin tieteelliseen tutkimukseen osallistuneet, en ollut koskaan vakuuttunut siitä, että näin olisi. Voin varmaksi sanoa, että pidin todella kokeilemistani tuotteista ja aion käyttää niitä jatkossakin. Joten sen sijaan, että luopuisit kahvista kokonaan, harkitse kahvin tuoksuisen kauneudenhoitotuotteen kokeilemista sen sijaan, että kurkoisit iltapäiväkuppiin.

Frank Body, huulirasva – 13,00 dollaria

Tätä balsamia voidaan käyttää missä tahansa (kyynärpäissä, kynsinauhoissa, kuivissa paikoissa), mutta se, että se on infusoitunut kofeiinipitoisella kahviarabican siemenöljyllä, tarkoittaa, että se täyttää huulet samalla rauhoittaen ja kosteuttaen.

Hyvä kemia, Coffee Cloud Eau de Parfum – 27,00 dollaria

Good Chemistry kuvailee tätä tuoksua “pehmeäksi halaukseksi, jota tumma dekadenssi pitää paikallaan”, joka ei ole vain kauniita sanoituksia, vaan myös suoraan nenässä. Tuoksu yhdistää kahvin kevyen, kukkaisen bergamotin ja jauhetun setripuun kanssa luoden lämpimän tuoksun, joka muistuttaa kahvikuppia ilman, että olisit hajunut Nespresso-kapseliin.

Lush, Cup O’ Coffee kasvo- ja vartalonaamio – 33,00 dollaria

Tämä naamio ottaa “virkistävän” tehtävänsä erittäin vakavasti. Koostumuksen sisältämä kahvi ei ainoastaan ​​stimuloi aisteja, vaan jauhetut pavut myös kuorivat hellävaraisesti jättäen ihosi kirkkaaksi ja säteileväksi. Seos sisältää myös myrkkyjä poistavaa kaoliinisavea ja kosteuttavaa agavea ja on riittävän hellävarainen käytettäväksi sekä kasvoilla että vartalolla.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *