Käytä tätä 5-vaiheista neurosykliä henkisten kierteiden löysäämiseen

By | September 19, 2023

WKun olet stressaantunut tai ahdistunut, voit tuntea sen fyysisesti. Mutta mielessä nousevat fyysiset tuntemukset, kuten tiukka rintakehä ja hikoilevat kämmenet, ja voi olla vaikeaa rauhoittaa näitä ajatuksia ennen kuin ne synnyttävät henkisen kierteen, josta on vaikea päästä pois. Mutta käy ilmi, että hyödyntämällä aivojen kykyä mukautua ja muuttua, voit auttaa vähentämään stressiä ja pysäyttämään kaoottiset ajatukset ennen kuin ne suistavat sinut. Se on 5-vaiheisen neurosyklin konsepti, menetelmän, jonka on kehittänyt kognitiivinen neurotieteilijä, PhD Caroline Leaf.

Mikä on neurosykli?

Viisivaiheinen neurosykli on “mielenhallinnan” menetelmä, joka käyttää aivojen kykyä muuttua kohdistamaan ajattelusi ja ajatusmallisi uudelleen. Sitä voidaan käyttää tunnistamaan ja vähentämään kaoottisia ajatusmalleja, jotka voivat edistää stressiä, ahdistusta ja masennusta. “Neurosykli vie sinut läpi prosessin, jossa näet, kuinka näyt ja löydät ajatukset, jotka ovat niitä [behaviors or patterns] johon olemme yhteydessä purkamalla tuon ajatuksen löytääksemme kokemuksen juuret ja sitten sovittelemalla, käsittelemällä ja rekonstruoimalla sen yrittämättä muuttaa tai poistaa mitään”, sanoo tohtori. Leaf, kirjoittaja Tyhjennä henkinen sotkuksesi ja tuleva kirja Näin voit auttaa lastasi selvittämään mielenterveyshäiriönsä. “Et voi muuttaa tarinaasi, mutta voit muuttaa sitä, miltä se näyttää sisälläsi”, hän lisää.

Miten se käytännössä toimii? Neurosykli perustuu neuroplastisuuden käsitteeseen tai ajatukseen, että aivot eivät ole kiinteästi kytkettyjä ja voivat mukautua ja muuttua koko elämämme ajan. Tätä periaatetta käytetään laajalti auttamaan ihmisiä toipumaan tietyntyyppisistä traumaattisista aivovammoista, ja yli 40 vuoden tutkimus on osoittanut, että aivot muodostavat uusia hermoyhteyksiä saamansa uuden tiedon perusteella, esimerkiksi elämämme voi muuttaa olemassa olevia kokemuksia. . Valjastamalla aivojen voimaa uusien hermoyhteyksien muodostamiseen, 5-Step Neurocycle on menetelmä stressiin ja ahdistukseen liittyvien kaoottisten ajatusten muokkaamiseen, jotta ne ovat paremmin hallittavissa. “Se on järjestelmä, joka luo mielen-aivot-kehon [connection] “Se muuttaa asiat tottumuksiksi”, sanoo Dr. Puun lehti.

Kuinka 5-vaiheinen neurosykli toimii

Tavoitteena ei ole poistaa kaoottisia tai kierteleviä ajatuksia, koska jonkinasteinen pelko on terveellistä ja välttämätöntä turvataksemme meidät. Ahdistus ja stressi kuitenkin muuttuvat haitallisiksi, kun ne esiintyvät kroonisesti ja estävät jotakuta elämästä elämäänsä haluamallaan tavalla, Dr. Puun lehti. “Keskitymällä hyviin, terveisiin ajatuksiin sekä vieroitushoitoon luot vahvempia verkostoja mielen, aivojen ja kehon yhteyteen, mikä auttaa sinua saamaan myrkylliset asiat hallintaan nopeammin”, hän sanoo.

“Keskitymällä hyviin, terveisiin ajatuksiin sekä myrkynpoistoon luot vahvempia verkostoja mielen, aivojen ja kehon yhteyteen, jotka auttavat sinua saamaan myrkylliset asiat hallintaan nopeammin.” – kognitiivisen neurotieteilijä Caroline Leaf, PhD

Aivot muovautuvat geenien ja elämänkokemustemme yhdistelmällä. “Jokainen elämämme kokemus muunnetaan mielen toimesta fyysiseksi, rakenteelliseksi ajatukseksi aivoissa, mielessä ja kehossa”, sanoo tohtori. Puun lehti. “Ihmisinä olemme pohjimmiltaan kertymiä kaikista kokemuksistamme, joita meillä on koskaan ollut, ja jokainen kokemus on olemassa alkuperäisessä muodossaan, mutta elämänkokemuksemme muuttavat tapaamme nähdä ne”, hän sanoo. DR. Leafs Neurocycle valjastaa aivojen sopeutumiskyvyn ohjaamaan tarkoituksellisesti näitä kokemuksia koskevia ajatusmalleja uusiin, jotka edistävät rauhallisempaa mieltä. “Aivomme muuttuvat jatkuvasti eivätkä ole koskaan samat hetkestä toiseen, ja on voimaa tietää, että voit hallita tätä muutosta”, hän sanoo. Mutta nämä muutokset eivät tapahdu automaattisesti, vaan ne on toistettava kohdistetusti, jotta uudet yhteydet todella rakentuvat ja vahvistuvat.Siksi jokainen neurosyklin vaihe on suunniteltu muodostamaan hyödyllinen ja tukeva malli, jota voit käyttää, kun sitä eniten tarvitset. Lue eteenpäin saadaksesi selville, kuinka Dr. Mahdollisuus todella käyttää Leafin viisivaiheista neurosykliä hallitsemaan kaoottisia ajatuksia.

Rauhoitu ja valmistaudu ennen neurosykliä

Koska viisivaiheinen neurosykli sisältää sen, mitä Dr. Mitä Leaf kutsuu “syväksi työksi”, on tärkeää olla oikeassa mielentilassa ennen kuin aloitat. Päästäkseen sinne hän suosittelee stressiä vähentäviä aktiviteetteja, kuten lyhyttä meditaatiota tai rauhoittavia hengitysharjoituksia. Tämä voi olla jopa niin yksinkertaista kuin onnellisten tai miellyttävien ajatusten visualisointi. Mikä tahansa hermoston säätelymenetelmä käy, hän sanoo.

On äärimmäisen tärkeää olla ohittamatta tätä prosessia ja käynnistää neurosykli vasta, kun olet rauhallisessa ja valmiissa paikassa, koska sinun on oltava valmis siihen, mitä saatat löytää. “Kuvittele, että insinööri tarkistaa kaiken ennen lentokoneella lentämistä – hän ei nouse ennen kuin tietää, että kaikki on kunnossa”, sanoo tohtori. Puun lehti. Teet saman täällä asettaaksesi itsesi oikeaan tilaan itsetutkiskelua varten.

5-Step Neurocycle ja kuinka käyttää jokaista askelta kaoottisten ajatusten torjumiseen

Kun olet oikeassa ylätilassa, voit käydä läpi Neurocycle-prosessin. Tässä on viisi vaihetta ja kuinka ne kaikki toimivat yhdessä rauhoittaakseen kaoottisia ajatuksia:

  1. Kerätä: Ensimmäinen askel tässä prosessissa, sanoo Dr. Leaf kerää todisteita. Nämä ovat merkkejä siitä, että olet stressaantunut, ahdistunut tai ahdistunut. Tarkastele neljää aluetta: tunteitasi, ajatuksiasi, fyysistä käyttäytymistäsi ja näkökulmaasi. Luo kullekin näistä neljästä elementistä lause (joko ääneen tai päässäsi), joka kuvaa tapahtuvaa. Harkitse esimerkiksi fyysisen käyttäytymisen vaiheessa kokemiasi fyysisiä tuntemuksia. Ehkä se on: “Rintani tuntuu kireältä.” Tai näkökulmasta: “Tunnen itseni hallitsemattomaksi.”
  2. Heijastaa: Kun olet kerännyt todisteita fyysisten, henkisten ja emotionaalisten varoitusmerkkien perusteella, on aika pohtia alkuperäisiä havaintojasi. “Tässä yrität ymmärtää, kuinka tämä näkyy elämässäsi, koska käymme läpi ajatuksen purkamisprosessia”, sanoo tohtori. Puun lehti. Kysy itseltäsi “mitä”, “miksi” ja “miten” kysymyksiä: Mitä tein ennen kuin minusta tuntui siltä? Tavoitteesi tässä on tarjota kattava yleiskatsaus, joka valaisee kuvioita, joissa nämä ajatukset esiintyvät, ja signaaleja, jotka laukaisevat ne.
  3. Kirjoittaa: Todisteiden keräämisen ja sen pohtimisen jälkeen seuraava askel neurosyklissä on kirjoittaa nämä löydöt muistiin. Tavoitteena on luoda “aivokaappi” ajatuksistasi ja tunteistasi, Dr. Puun lehti. Piirrä, kirjoita viivoja pois, tee luetteloita – saat kaikki sivulle, olipa kyseessä fyysinen sivu tai sellainen, jonka kuvittelet päässäsi (jos et pysty kirjoittamaan fyysisesti, Dr. Leaf suosittelee visualisointia).
  4. Tarkista uudelleen: Tämä vaihe on entistä syvempi tutkimus aiemmista vaiheista. Tarkastele uudelleentarkasteluvaiheessa, mitä tuotit vaiheessa kolme ja katso, ovatko tunteesi muuttuneet millään tavalla. Mieti, mitä voit oikeasti tehdä Tehdä siitä, mistä kirjoitit. Harkitse: Voitko käsittää tämän ajatuksen uudelleen?
  5. Aktiivinen alue: Neurosyklin viimeisessä osassa rakennat kaiken aikaisemman työsi. Tässä vaiheessa sanoo Dr. Leaf, luo loppulause ankkuroidaksesi missä olet tässä hetkessä, jonka avulla voit estää ahdistuneita ajatuksiasi valtaamasta niitä, kun ne nousevat. Keksi lausunto tai visualisointi, joka voi olla turvasatamasi kysymällä itseltäsi: “Mitä tarvitsen juuri nyt selvitäkseni päivän/hetken/tämän keskustelun?” Tämän ei pitäisi olla monimutkaista, ja se voi olla yhtä yksinkertaista kuin visualisoida tietyn kuvan, joka herättää rauhallisen tunteen, tai jopa henkilökohtaisen mantra, jonka voit toistaa. Tämä on viimeinen vaihe, joka auttaa luomaan uuden ajatusmallisi ja heikentämään vanhaa, hyödytöntä.

Kun olet suorittanut kaikki nämä vaiheet, olet matkalla tehokkaampaan mielenhallintaan. Dr. Leaf, aivojen uudelleenkytkentä kestää 63 päivää. Siksi hän suosittelee tämän prosessin toistamista joka päivä ainakin, kunnes se toimii.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *