Kaikki mitä sinun tulee tietää viljelijän juustosta

By | October 15, 2023

WMitä tulee juuston laajaan maailmaan, maanviljelijän juusto on ehkä vaatimattomin, mutta ei kauaa. Vaikka et ehkä ole koskaan kuullutkaan tämän tyyppisestä juustosta, siitä on nopeasti tulossa juuston ystävien suosikki sen hienovaraisen maun ja pehmeän, levittyvän koostumuksen ansiosta.

Lisäksi maanviljelijän juusto sopii neutraalin makunsa ansiosta ihanteellisesti makeisiin ja suolaisiin ruokiin, ja se on helppo valmistaa jopa kotona. Sen lisäksi, että viljelijän juusto on monipuolinen salainen ainesosa, se tarjoaa myös merkittäviä terveyshyötyjä, erityisesti probiootteja tai terveitä bakteereja sisältävät lajikkeet.

Joten mikä on viljelijän juusto?

Kypsyttämättömänä rahkina maanviljelijän juusto on hyvin samanlainen kuin raejuusto ja ricotta. Sen koostumus on levitettävä, kuten jälkimmäinen, ja kirpeä maku kuin edellisessä. Se on kuitenkin yleensä kuivempi ja miedompi kuin nämä molemmat juustot.

Viljelijän juusto, jota kutsutaan myös nimellä tvorog, on erittäin suosittu Itä-Euroopassa, vaikka sen alkuperän sanotaan olevan Ranskassa. Löydät tämän levitettävän juuston usein puolalaisista, venäläisistä ja ukrainalaisista ruoista, kuten blintzeistä, pierogeista, leivonnaisista ja pannukakkuista.

Maatilajuustoa voidaan valmistaa joko lehmän-, vuohen- tai lampaanmaidosta, ja sen valmistustapoja on monia. Siitä voidaan valmistaa herkullinen, yksinkertainen maalaistalojuusto alle 30 minuutissa kuumentamalla maitoa, yhdistämällä siihen hapon, kuten tislatun etikan, kanssa juustomassan erottamiseksi herasta ja puristamalla kaikki hera juustomassasta.

Tämä menetelmä ei kuitenkaan rikasta lopputuotettasi probiooteilla. Tällaisen viljelijän juuston saamiseksi on suoritettava käymisprosessi. Jotkut juustonvalmistajat antavat maitonsa käydä 24 tuntia, jotta juustoaine erottuu luonnollisesti herasta. Toiset lisäävät maitoonsa juustoentsyymejä, joita kutsutaan myös juoksuteeksi, ja bakteerikäynnistintä erottamaan maitoonsa. Riippumatta siitä, mitä menetelmää käytetään, molemmat johtavat maalaistalojuustoon, joka sisältää runsaasti probiootteja.

Maalaistalojuustoa on saatavana tavallisena tai käärittynä mausteilla ja/tai yrteillä, vaikka joissakin on näitä ainesosia sekoitettu suoraan juustoon. Koska tämä juusto ei ole vielä kypsynyt, voit nauttia sen heti, kun hera on puristettu juustomassasta ja maustettu, mikä on erittäin kätevää.

Maanviljelijän juuston terveyshyödyt

Joidenkin viljelijöiden juustojen sisältämien probioottien lisäksi tämä juusto sisältää monia ravintoaineita, jotka luokittelevat sen terveelliseksi valinnaksi. Näitä ovat kalsium, fosfori, proteiini ja B-vitamiinit. Koska viljelijän juusto ja raejuusto ovat niin uskomattoman samanlaisia, yhteen liittyvät terveyshyödyt pätevät todennäköisesti myös toiseen. Mennään siihen, mitä se on.

Luuston terveys

Viljelijän juustossa oleva kalsium ja fosfori voivat olla kaksi tärkeintä kivennäisainetta luun terveyteen. Molemmilla on tärkeä rooli luun kasvussa ja terveen luukudoksen ylläpitämisessä.

Energia ja kudosten terveys

Tämän monipuolisen juuston proteiini, joka on yksi kolmesta tärkeimmistä makroravintoaineista, tarjoaa meille jatkuvaa energiaa hidastamalla ruoansulatusta (hyvällä tavalla) ja stabiloimalla verensokeria. Lisäksi proteiini on tärkeä rakennusaine lähes kaikille kehon kudoksille elimistä ja verisoluista ihoon, hiuksiin ja kynsiin.

Kasvu ja kehitys

B12-vitamiinin, foolihapon, niasiinin, tiamiinin ja riboflaviinin ansiosta viljelijän juustossa ei ole pulaa B-vitamiineista. Tämä vitamiiniryhmä on erittäin tärkeä kasvulle, kehitykselle ja tehokkaalle aineenvaihdunnalle koko kehossa.

Suoliston terveys

Monien viljelijän juustomerkkien sisältämät probiootit tukevat suoliston terveyttä ensisijaisesti vaikuttamalla suoliston mikrobiomiin. Koska probiootit ovat hyödyllisiä bakteereja, lisäämme niitä nauttimalla suolistossamme tukevien mikrobien määrää. Suoliston mikrobiomi on yli biljoonan mikro-organismin yhteisö paksusuolessa, ja se liittyy läheisesti paitsi ruoansulatuksen parempaan terveyteen myös aivojen terveyteen, immuunijärjestelmän terveyteen ja yleiseen terveyteen.

Mutta viljelijän juuston edut suolistolle eivät lopu tähän. Valmistusprosessin ansiosta tämä juusto on lähes laktoositon. Tämä johtuu siitä, että maidon sisältämä laktoosi poistuu lähes kokonaan juuston valmistuksen aikana poistetun heran vaikutuksesta. Itse asiassa monet viljelijöiden juustomerkit mainostavat tuotettaan 99-prosenttisesti laktoosittomana, koska on lähes mahdotonta saada viimeistäkin pisaraa herasta juustomassasta tätä levitettävää juustoa valmistettaessa. Tämä on loistava uutinen laktoosi-intoleranssista kärsiville, sillä maanviljelijän juusto ei aiheuta vatsavaivoja kuten tavallinen maito usein.

sydämen terveys

Lopuksi, viljelijän juustolla on huomattavan alhainen natriumpitoisuus verrattuna moniin muihin suosittuihin juustoihin – täydellinen sydänongelmista kärsiville. Koska runsas suolan saanti pitkän ajan kuluessa voi johtaa verenpaineen nousuun tai korkeaan verenpaineeseen. Ja vaikka täysmaitotuotteissa esiintyvä tyydyttynyt rasva ei ole läheskään niin huolestuttava sydänsairauksien kannalta kuin luultiin, fermentoiduilla maitotuotteilla on lisäetua, kun on kyse sydämen terveydestä. Tämä johtuu siitä, että käymisprosessi, jota käytetään probioottipitoisten maitotuotteiden, kuten viljelijän juuston, valmistukseen, muuntaa osan kyseisessä tuotteessa olevasta tyydyttyneestä rasvasta sydämelle terveellisiksi tyydyttymättömiksi rasvoiksi.

Kuinka tehdä maalaistalojuustoa

Yksi monien houkuttelevimmista puolista viljelijän juustossa on se, että se on helppo valmistaa kotona ja sopii sekä kokeneille juustontekijöille että aloittelijoille.

Tekee noin 8 annosta

Ainesosat

1 gallona valitsemaasi täysmaitoa, joko lehmän-, vuohen- tai lampaanmaitoa. Valitse raaka- tai pastöroitu maito ultrapastöroidun maidon sijaan, sillä ultrapastöroitu maito tuottaa alimitoista juustomassaa. Samoin täysmaito on tärkeä tasaisemman juustorakenteen ja rikkaamman maun kannalta.

1/2 kuppia valitsemaasi happoa, joko valkoista tislattua etikkaa tai sitruunamehua – vaikka jotkut haluavat käyttää omenaviinietikkaa lisämakua varten.

1 tl suolaa

Valinnainen: kaikki haluamasi sekoitukset, mukaan lukien (mutta ei rajoittuen) oliiviöljy, tuoreet yrtit, kuten tilli, ruohosipuli, rosmariini, basilika, minttu tai rakuuna, tai mausteet, kuten mustapippuri, punapippurihiutaleet, paprika, cayenne tai kumina

1. Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

2. Heti kun vaahtokuplia muodostuu, sammuta liesi. Käytä lämpömittaria tarkistaaksesi maidon lämpötilan. Sen pitäisi olla noin 190 Fahrenheit-astetta.

3. Sekoita happo hitaasti joukkoon. Maidon pitäisi alkaa juoksemaan melko nopeasti. Anna tämän seoksen seistä, kunnes se saavuttaa huoneenlämpötilan.

4. Valmistele siiviläsi vuoraamalla se juustokankaalla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

5. Sekoita sitten haluamasi sekoitukset maitoseokseen ja kaada seos siivilään.

6. Purista kaikki kosteus ulos juustomassasta ja laita ne suureen kulhoon.

7. Mausta suolalla.

8. Nyt voit muotoilla juustosta pallon joko juustokankaalla tai levyllä käyttämällä kahta ruokalautasta. Jos et lisännyt juustoon suoraan mitään lisäaineita, nyt olisi aika laittaa juustosi päälle haluamillasi yrteillä tai mausteilla. Nauti sitten siitä!

Tämä tuore maanviljelijän juusto säilyy jääkaapissa 7-10 päivää, jos se syödään vähän etukäteen. Muista myös pitää kiinni jäljellä olevasta herasta, sillä se on luonnollinen proteiinin lähde, joka on täydellinen lisä kotitekoisiin keittoihin, smoothieihin ja jopa leipäresepteihin.

Vaikka tämä resepti ei sisällä probiootteja, voit ostaa probioottipitoista viljelijän juustoa supermarketista. Erinomaisia ​​vaihtoehtoja ovat Friendship Dairies ja Lifeway.

Tapoja nauttia viljelijän juustosta

Valmistatpa itse viljelijän juustoa tai ostat sen supermarketista, joitain löytyy Niin monia herkullisia käyttötarkoituksia keittiössä.

Suolaisen puolella tätä mietoa juustoa voidaan käyttää tuorejuuston korvikkeena bageleissa, majoneesin voileipissä tai avokadon korvikkeena paahtoleipää. Se on myös täydellinen pohja kermaisille dippeille sekä täytteeksi padille, pierogeille, lasagnelle, raviolille ja täytetyille kuorille. Se on jopa loistava korvike fetajuustolle Välimeren resepteissä, ricottalle italialaisissa klassikoissa ja paneerille intialaisissa ruoissa. Maanviljelijän juusto voi myös kilpailla hummuksen kanssa ihanteellisena välipalana pilkotuille vihanneksille tai kalasäilykkeille.

Tämän herkullisen juuston makeisiin sovelluksiin on myös monia vaihtoehtoja. Voit täyttää sen kreppeihin tai lisätä leivonnaisiin, kuten kakkuihin, torttuihin ja torttuihin. Maanviljelijän juusto on myös loistava korvike jogurtille tai raejuustolle hunajan, tuoreiden hedelmien ja chia-siementen kanssa sekoitettuna täyteläiseen iltapäivän noutoon.

Sen vaikuttavista ravintoarvoista herkulliseen makuun ja monipuolisuuteen keittiössä on monia syitä rakastaa viljelijän juustoa.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. de Souza, Russell J et ai. “Tydyttyneiden ja transtyydyttymättömien rasvahappojen saanti ja kuolleisuuden, sydän- ja verisuonitautien sekä tyypin 2 diabeteksen riski: havainnointitutkimusten systemaattinen katsaus ja meta-analyysi.” BMJ (kliinisen tutkimuksen toimittaja) Vol. 351 tuntia 3978. 11. elokuuta 2015, doi:10.1136/bmj.h3978

  2. Vieira, CP et ai. “Kefirjyvät muuttavat maidon rasvahappoprofiilia käymisen ja varastoinnin aikana.” Plus yksi Vol. 10.10 e0139910. 7. lokakuuta 2015, doi: 10.1371/journal.pone.0139910


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *