Juokseurat voivat vahvistaa suhdettasi juoksemiseen

By | September 20, 2023

Well+Goodissa vietämme päivämme puhumalla hyvinvoinnin kiinnostavimpien ihmisten – asiantuntijoiden, ajatusjohtajien ja julkkisten – kanssa ja oppien heiltä. Nyt kutsumme sinut mukaan keskusteluun. Tervetuloa Well+Good-podcastiin, oppaasi löytääksesi taajuudellesi sopivat tottumukset ja käytännöt. Lue lisää

Joskus et malta odottaa treffejä, ja joskus kaikki tuntuu suurelta vaivannäöltä. On mahdollista, että hyvän olon kemikaaleja vapautuu valtavasti. Mutta joskus voittoa ei koskaan tule.

Tässä ei ole kyse toisen ihmisen seurustelusta. Puhumme päivämäärän sovittamisesta lenkille. Juoksemisessa on kyse suhteista: suhteesta, joka sinulla on itseesi, juoksuisi ja yhteisöön (virtuaaliseen tai IRL), joka tukee sinua matkallasi maaliin. Ja kuten kaikki suhteet, suhtautumisesi juoksemiseen voi muuttua ajan myötä.

“Alussa minulle se oli aloittaa juokseminen, Miten voin pysyä kunnossa ja pitää kehoni terveenä?sanoo Megan Ono, Social Hour Run Clubin kapteeni. “Tuo suhde on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana.” Juoksussa on tarkoitus auttaa häntä selviytymään vaikeista elämän hetkistä, juhlimaan voittoja, kulkemaan yhteisössä – paikkaa, jossa hän juoksee tutustuakseen toisiinsa ja luodakseen kontakteja heidän juoksuseuraansa kuuluviin ihmisiin. .Ono liittyi äskettäin Nike Run Clubin valmentajan Bec Wilcockin, Blacklist LA-juoksijan Alejandra Castillon ja Students Run LA:n toimintajohtajan Carla Anguianon kanssa paneelikeskusteluun. Hyvä+Hyvä podcast Isännöi Taylor Camille, sponsoroi Nike House of Goodissa Venetsiassa, Kaliforniassa. Heidän keskustelunsa tukijärjestelmistä ja motivaatioista, jotka pitävät juoksijat menossa eteenpäin, ovat viimeisimmän jakson ytimessä. Hyvä+Hyvä podcast.

Kuva: W+G Creative

Edut, joita yhteisö voi tarjota juoksullesi

Yhteisön tuki tekee juoksemisesta – ja kaikesta muusta – vähemmän vaikeaa

Totuus on, että juokseminen on vaikeaa. Mutta muiden ihmisten osallistuminen juoksusuhteeseesi – juoksevatpa he rinnallasi tai kannustavat sinua kilpailun aikana tai sen jälkeen – voi helpottaa jännitystä. Oletko koskaan käynyt pitkän lenkin ryhmän kanssa ja tuntenut, että kilometrit ovat menneet paljon nopeammin kuin yksin ollessasi? Tämä tuki voi kulkea juoksemisen kautta loppuelämääsi.

“[When] Se on vaikeampaa, se on vaikeampaa, meidän on muistettava, että emme ole yksin”, Castillo sanoo. “Ihmiset ovat kirjaimellisesti sivussa, oli kyse sitten kilpailusta tai vain henkilökohtaisista pyrkimyksistämme.”

Yhteisö pitää sinut motivoituneena

Ono huomauttaa, että juoksuseuraan liittyminen voi luoda sekä vastuullisuutta että kutsuvan ja turvallisen paikan juosta. Data tukee uskoa, että juoksuyhteisö pitää ihmiset aktiivisina ja positiivisesti sitoutuneina urheiluun. Vuonna 2022 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että juoksukumppanit tekivät ihmisistä johdonmukaisempia juoksijoita, jotka saavuttivat tavoitteensa.

Joskus tarvitset vain yhden henkilön lisää. Kun Anguiano aloitti juoksun, seuransa juoksujen lopussa “lakaisija” seurasi häntä joka maili varmistaakseen, ettei hän jää jälkeen. “Minä“Se oli hienoa, koska olin kahdenkeskinen, mutta se myös motivoi minua juoksemaan johdonmukaisesti”, hän sanoo.

Castilloa inspiroi alun perin juoksemaan isänsä, maratonjuoksija. Kun hän alkoi takoa jalkakäytävää, hän törmäsi naapurustossa tuntemiinsa ihmisiin, jotka kutsuivat hänet johtamaan kerhoja. “Halusin vain juosta ryhmän kanssa eräänä päivänä, ja nyt he auttavat minua harjoittelemaan seuraavaa maratonia varten”, hän sanoo.

Yhteisö muistuttaa sinua hauskanpidosta juoksemisesta

Tämä ulkoinen validointi voi auttaa pitämään suhteensi juoksuun ja itseesi vahvana. Kun muistat, että juokseminen on jotain, jonka teet itse – ja olla kiitollinen jokaisesta juoksemastasi kilometristä – voi johtaa eteenpäin tavoilla, jotka rikastavat elämääsi. Tästä syystä Wilcockilla on “hymyile joka maili” -käytäntö, jossa käytät kirjaimellisesti hetken hymyillen ainakin kerran mailin välein.

“Se on lyhyt ja suloinen, mutta mielestäni se auttaa, kun aloitat taas juoksemisen, varsinkin jos sinulla on ollut pitkä tauko ja suhde ei ole hyvä, sinun on nautittava siitä”, Wilcock sanoo. “Niin hymyile.”

Kuuntele viimeisin jakso Well+Good podcast Lisää vinkkejä, joiden avulla voit pitää suhdettasi juoksemiseen yhtä vahvana kuin askeleesi.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Franken, Rob et ai. “Yhdessä juokseminen: Kuinka urheilukumppanit pitävät sinut juoksemassa.” Rajat urheilussa ja aktiivisessa elämässä Vol. 4 643150. 16. maaliskuuta 2022, doi: 10.3389/fspor.2022.643150


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *