Joustavuusharjoittelu, josta urheilijat ja jokapäiväiset ihmiset voivat hyötyä

By | October 9, 2023

Joka kuukausi uusi valmentaja vie meidät läpi neljä parasta harjoitusta, jotka heillä on laukkussaan. Seuraa meitä viikoittain löytääksesi uusia tapoja hikoilla kanssamme. Katso kaikki

Taylor Swiftin rakkauselämän ansiosta tytöt osoittavat nykyään ennennäkemätöntä kiinnostusta amerikkalaista jalkapalloa kohtaan. Osoittautuu, että monet meistä voisivat hyötyä Swift-Beaun ja Kansas City Chiefsin tiukkapään Travis Kelcen kaltaisten jalkapalloilijoiden harjoitusohjelmista. Erityisesti saisimme paljon hyötyä heidän joustavuusharjoituksistaan.

Agilityharjoittelu loihtii usein kuvia lihavista tyypeistä, kuten Kelce, yllättävän kevyinä jaloissaan, kun he liikuttavat jalkojaan köysitikkaita pitkin tai kartioiden ympäri. Ja hyvästä syystä: se on peruskomponentti monissa ammattiurheilijoiden harjoituksissa. “Urheilijoiden on usein vaihdettava suuntaa tai asentoa hyvin nopeasti urheilussa, joten joustavuuden harjoittaminen voi auttaa estämään loukkaantumisia ja mahdollistaa nopeamman päätöksenteon ja paremman suorituskyvyn”, sanoo Lindsay Tullis, NBC-HWC, Mighty Healthin terveysvalmentaja.

Nämä taidot ovat kuitenkin tärkeitä silloinkin, kun emme yritä saada kiinni lentäviä palloja tai välttää 300 punnan vastustajan taklauksia. Olimmepa viikonloppusotureita tai vain yrittää päästä maailman halki yhtenä kappaleena, useimmat meistä voisivat hyötyä ketterämmyydestä.

Mitä on agilityharjoittelu?

Joustavuustyö on “kuntoliikettä, jossa keho muuttaa asentoa tai suuntaa hyvin nopeasti”, Tullis sanoo. Nämä harjoitukset yhdistävät useita eri elementtejä, kuten voimaa, voimaa, tasapainoa ja paljon muuta, jolloin voit parantaa liikkeesi hallintaa liikkuessasi nopeasti.

“Agilityharjoittelun yleisiä elementtejä ovat nopea jalkatyöskentely ja reaktioaika”, Tullis sanoo. ”Agilityharjoittelu vaatii myös motorisia taitoja sekä vahvaa jalkahallintaa ja tasapainoa. Suurin osa agilityharjoituksista tehdään nopeudella ja koordinaatiolla.” Tästä syystä agilityharjoittelu sisältää tyypillisesti liikkeitä, kuten nopeita hyppyjä tai sivulta sivulle -liikkeitä.

Mitkä ovat edut?

Koska ketteryys vaatii sekä nopeutta että voimaa, saat hyvän kardiovaskulaarisen harjoituksen samalla kun rakennat lihaskestävyyttä. Lisäksi se voi ajan myötä parantaa koordinaatiota ja tasapainoa, mikä auttaa sinua navigoimaan maailmassa luottavaisesti jokapäiväisessä elämässä.

“Muista, kuinka tärkeää on pystyä kääntymään ja muuttaa suuntaa nopeasti, kuten silloin, kun sinun on ylitettävä katu ja vältettävä suurta kuoppaa putoamatta tai liikkua nopeasti saadaksesi upouuden iPhonesi kiinni ennen kuin se putoaa lattialle.” Corene Phelps, Washingtonissa toimiva kuntovalmentaja, kertoi aiemmin Well+Goodille joustavuusharjoituksista. Hän huomauttaa, että ketteryys voi vahvistaa kykyä olla “nopea ja ketterä pitäen samalla hallinnassa”.

Kenen tulisi tehdä agilityharjoituksia?

“Useimmille ryhmille joustavuusharjoitusten harjoittaminen voi olla hyödyllistä parantaa tasapainoa ja kykyä ohjata esteitä putoamatta”, Tullis sanoo. “Agilityharjoittelu sopii mainiosti myös vammojen ehkäisyyn ja kehotietoisuuteen.”

Tämän tyyppinen koulutus on kuitenkin myös vaativaa. Ennen joustavuusharjoittelun kokeilemista Tullis sanoo: “Voi olla parasta aloittaa harjoituksista, jotka on suunniteltu kehittämään joustavuutta, kuten: B. Alavartalon voimaharjoituksia ja tasapainoharjoituksia, ja sitten kehitetään liikkuvuuteen keskittyviä harjoituksia.”

Hän suosittelee myös ottamaan yhteyttä lääkäriin, varsinkin jos olet äskettäin loukkaantunut. ”Agilityharjoittelu on erittäin voimakasta harjoittelua, joka voi johtaa akuuteihin vammoihin. “Joten on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa, voisiko joustavuusharjoittelu olla sinulle sopiva”, Tullis sanoo. “Kaikkien nilkka- tai polvivammoista toipuvien tulee välttää joustavuusharjoituksia, kunnes he ovat täysin toipuneet.” Nivelkivusta kärsivien kannattaa myös valita hellävaraisempia vaihtoehtoja.

Kuinka aloittaa agilitytyö

Tavoitteena on liikkua nopeasti, mutta kun aloitat agilityharjoittelun, tärkeintä on säilyttää kontrolli. Voit lisätä nopeutta ajan myötä, kun sinusta tulee mukavampi ja vahvempi liikkeiden kanssa.

“On tärkeää aloittaa pienestä ja varmistaa, että sinulla on hyvä koordinaatio- ja tasapainopohja”, Tullis sanoo. “Voit tehdä tämän käymällä aluksi läpi harjoituksen liikkeet sen sijaan, että hyppäät sisään täydellä nopeudella tai alueella. Esimerkiksi korkeiden polvien juoksujen sijasta aloita korkeilla polviaskeilla, jotta saat siitä tottumuksen ja pystyt rakentamaan oikeaa koordinaatiota ja lihasryhmiä.

Jos haluat parantaa joustavuuttasi, voit sisällyttää rutiinisi myös muita kuntoilulajeja: kardioharjoittelu, kuten kävely ja juoksu, auttaa kestävyydessäsi pitämään nämä nopeat liikkeet pidempään, yksittäiset jalkojen liikkeet toisella puolella voivat parantaa tasapainoasi ja voimaa. harjoittelu voi luoda pohjan tälle saavuttaaksesi kaikki liikkuvuusharjoittelun aikana tavoittelemasi tavoitteet.

Myös: Älä yritä harjoitella joustavuutta ilman hyvää jalka-, nilkka- ja holvikaaritukea!

Haluatko testata jalkatyösi? Kokeile tätä Well+Good Trainer of the Month -klubin ohjaajan Sara DeBerryn 17 minuutin joustavuustreeniä “viisi mausteista liikkuvuusharjoitusta” jos haluat päästä (nopea) tikkaukseen. Muutat kuin Travis Kelce hetkessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *