Intuitiivisia ravitsemusvinkkejä ravitsemus- ja elintarvikeasiantuntijoilta

By | September 19, 2023

WSitten on kyse terveellisimmistä tavoista ravita kehoasi paljon tietoa sieltä. Olipa kyse sitten siitä, mitä ruokavaliota noudatetaan, mitä hedelmien sokeria liittyy tai onko trendikkäitä trendejä, kuten sellerimehua, kokeilemisen arvoinen, se kaikki lisää monimutkaisia ​​kerroksia näennäisesti yksinkertaiseen itsesi ravitsemiseen.

Kaikki ruokaan liittyvät ”säännöt” ja syyllisyys ovat johtaneet siihen, että hyvinvointitilassa yhä useammat ihmiset puhuvat enemmän intuitiivisesta syömisestä, eli ruoan ajattelemisesta tuomitsematta. “Intuitiivisen syömisen prosessin avulla tavoitteena on ymmärtää ero fyysisen nälän, biologisen halun, joka kertoo, että tarvitsemme ravintoaineiden täydennystä, ja emotionaalisen nälän välillä, jota nälkä ja emotionaaliset tarpeet ohjaavat”, sanoo ravitsemusasiantuntija Tracy Lockwood. Beckerman, RD, selitti hiljattain Sinä vastaan ​​ruoka Video.

Katso alla oleva video saadaksesi lisää todellisia keskusteluja intuitiivisesta syömisestä:Vaikka intuitiivinen syöminen näyttää hienolta idealta (ja monet terveysasiantuntijat tukevat sitä), se voi myös tuntua hieman hämärältä – varsinkin jos sinulla on monimutkainen suhde ruokaan. Onneksi joillakin äskettäin järjestetyn Well+Good TALKS -tapahtuman panelisteilla (jolla on osuva otsikko “Olemme kaikki hämmentyneitä ruoasta – ja haluamme vastauksia”) oli muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

“Intuitiivinen syöminen perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin asioista, joiden tiedämme olevan totta”, sanoi Simple Millsin perustaja ja toimitusjohtaja Katlin Smith. ”Noudata näitä ensin ja ala sitten kuunnella kehoasi.” Esimerkiksi sinä tietoa Vihannekset ovat hyviä sinulle. Sinä tietoa lisättyä sokeria ei. Villitysdieetit ja ruokahulluus voivat tulla ja mennä, mutta pysy terveellisen syömisen yleismaailmallisissa totuuksissa (ja aseta ne etusijalle).

Mutta kuinka aloittaa kehon kuunteleminen? Rekisteröity ravitsemusterapeutti Brigitte Zeitlin, MPH, RD, CDN ehdotti aloittamista pitämällä ruokapäiväkirjaa viikon ajan. Hän selitti, että sen avulla voit nähdä tarkasti mustavalkoisesti, kuinka paljon lisättyä sokeria ja pakattuja elintarvikkeita kulutat säännöllisesti, ja samalla voit myös paremmin määrittää, miltä tietyt ruoat sinusta tuntuvat. “Sitten voit alkaa vetämään osan näistä aineista ja korvaamaan ne kokonaisilla elintarvikkeilla”, hän sanoi.

Zeitlin lisäsi, että ruokapäiväkirjan pitämisen toinen suuri hyöty on, että se voi näyttää tunteiden ja syömiskäyttäytymisen välisen yhteyden. Hän puolestaan ​​sanoo, että näiden tietojen käyttäminen ruokavalintojen tukemiseen voi tehdä syömisestä nautinnollisempaa. ”Sen avulla voit tarkentaa ja nähdä, milloin kaipaat suklaakakkua [actually] todella”, hän sanoo.

Intuitiivisen syömisen ydin on tietää, mikä saa sinut tuntemaan olosi ravituksi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Mene kirjaimellisesti vatsallesi.

Jos ruokapäiväkirjan pitäminen tuntuu liian vaikealta, kokeile tätä julkkiskokki Seamus Mullenin tekemää lyhennettä. Ja tässä on neuvoja kuinka rakastaa ruokaa, kun luulet tietäväsi liikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *