Ihotautilääkärien parhaat vartalonpesuaineet kuivalle iholle

By | October 20, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Hyvä kosteusvoide auttaa pitkälle hallitsemaan kuivaa, hilseilevää ihoa kaulan alla, mutta yleisen kosteutusrutiinisi tulisi alkaa suihkussa.

Muutaman viime vuoden aikana syntyneen henkilökohtaisen hygienian puomin ansiosta markkinoilla ei ole pulaa vaihtoehdoista – mikä on hämmästyttävää, mutta voi tehdä parhaan vartalonpesuaineen valitsemisesta kuivalle iholle pelottavan tehtävän. Auttaaksemme kysyimme ihotautilääkäreiltä, ​​mitä sinun pitäisi etsiä tuotteesta, jonka voit olla varma, että se tekee tehtävänsä Oikein– ja pyysi heitä jakamaan parhaat suosituksensa.

Parhaat vartalonpesuaineet kuivalle iholle yhdellä silmäyksellä:

  • La Roche-Posay, Lipikar AP+ -vartalopesu, 17 dollaria
  • Eucerin, ihoa rauhoittava vartalopesu (3 kpl), 30 dollaria
  • Dove, Deep Moisture Body Wash (3 kpl), 40 dollaria
  • Aveeno, Skin Relief Body Wash, 17 dollaria
  • NIVEA, Nourishing Care Body Wash, 8 dollaria
  • Clinique, Deep Comfort Body Wash, 35 dollaria
  • Salt & Stone, suihkugeeli, 36 dollaria

Mikä suihkugeeli ei kuivata ihoasi?

Kuivan ihon suhteen suihkugeelin on täytettävä muutama kriteeri. Ensinnäkin Aanand Geria, MD, ihotautilääkäri Veronassa, New Jerseyssä, korostaa, että on tärkeää valita hellävarainen, kosteuttava ja kosteutta säilyttävä vartalopesu. “Etsi vartalopesua, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä, sheavoita, kookosöljyä tai aloe veraa”, hän sanoo. “Nämä ainesosat auttavat kosteuttamaan ja rauhoittamaan kuivaa ihoa.”

Loretta Ciraldo, MD, FAAD, Miamissa toimiva board-sertifioitu ihotautilääkäri ja Dr. Loretta Skincare mainitsee keramidit, marulaöljyn ja arganöljyn muina kosteuttavina ainesosina, jotka sopivat laskuun.

mikä on ei Suihkugeelisi koostumus on yhtä tärkeä kuin se, joten sinun tulee myös välttää ainesosia, jotka voivat kuivata ihoa entisestään. DR. Ciraldo suosittelee välttämään natriumlauryylisulfaattia, natriumlauryylisulfaattia, triklosaania, etyylialkoholia ja keinotekoisia väriaineita, jotka on usein listattu kirjaimin ja numeroin ainesosaluettelossa, kuten: B. FD&C Red 40. Lisäksi vahvoja kemikaaleja ja tuoksuja sisältävät koostumukset voivat ärsyttää ihoa, suosittelee Dr. Geria, jos sinulla on kuiva iho, käytä hajusteettomia vartalopesuja.

Parhaat vartalonpesuaineet kuivalle iholle

La Roche-Posay, Lipikar AP+ -suihkugeeli – 17,00 dollaria

Tämä suihkugeeli ei ainoastaan ​​ole tarpeeksi kosteuttava auttamaan ihottuman puhkeamisessa, vaan se on myös suunniteltu käytettäväksi vartalolla Ja Kasvot – ja kukapa ei rakasta 2-1-tuotetta (alle 20 dollarilla, ei vähempää)/

“Tämä suihkugeeli on tarkoitettu rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa”, sanoo Dr. Geria. “Se sisältää niasiiniamidia, sheavoita ja glyseriiniä, jotka auttavat kosteuttamaan ja palauttamaan ihon luonnollisen suojan.”

Lisäksi se on hajusteeton ja hellävarainen iholle – niin paljon, että sillä on National Eczema Associationin hyväksyntä, ja sitä voidaan käyttää jopa kahden viikon ikäisille vauvoille.

Eucerinin ihoa rauhoittava suihkugeeli, 3 kpl

Eucerin Skin Soothing Body Wash (3 pakkausta) – 30,00 dollaria

DR. Ciraldo ja Dr. Geria ovat molemmat tämän kosteuttavan suihkugeelin faneja sen erityisen hellävaraisen koostumuksen ansiosta. Se sisältää luonnollisia omegaöljyjä, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat kuivaa, kutiavaa ihoa. Se on myös erinomainen hajusteeton suihkugeeli kuivalle iholle. Tämä kolmipakkaus pitää sinut peitettynä koko talven ajan hintaan 10 dollaria.

Dove Deep Moisture Body Wash 3 pakkaus

Dove, Deep Moisture -vartalopesu – 40,00 dollaria

Todella syvää kosteutta. DR. Geria pitää tästä kuivaihoisille tarkoitetusta suihkugeelistä, koska se on hellävarainen, ravitsee ja kosteuttaa ihoa ja ei sisällä sulfaatteja, mikä tekee siitä hyvän tuotteen Vartalopesuvaihtoehto herkälle iholle. Se on myös PETA-hyväksytty vegaaninen suihkugeeli, joka on pakattu 100 % kierrätettyihin muovipulloihin. Jos olet altis ärsytykselle, muista valita jokin Doven hajusteettomista pyykinpesuaineista.

Aveeno Skin Relief -vartalopesu

Aveeno, Skin Relief Body Wash – 17,00 dollaria

Aveeno Skin Relief Body Wash saa ihotautilääkärin hyväksynnän sen koostumuksen kolloidisen kaurapuuron ansiosta, joka tarjoaa kosteuttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Lisäksi se ei sisällä väriaineita, hajusteita ja parabeeneja, joten sinun ei tarvitse huolehtia ärsytyksestä. Koska se on pinta-aktiivinen, se ei tuota samaa vaahtoa, johon olet tottunut muihin vartalonpesuihin. Joten pidä tämä mielessä, jos olet vaahtoisten kaavojen fani.

Nivea ravitseva vartalopesu

NIVEA, Nourishing Care Body Wash – 8,00 dollaria

Dr. Geria on myös yksi parhaista vartalopesuista kuivalle iholle, NIVEA:n Nourishing Care Body Wash. Edullisuus on toinen plussa. Ainoa asia, jonka Dr. Gerian huono puoli on, että se sisältää hieman kukkaistuoksua – eli sillä on tuoksu. Joten jos se ei ole sinun juttusi tai sinulla on herkkä iho, valitse jotain muuta tästä luettelosta.

Clinique Deep Comfort -suihkugeeli

Clinique, Deep Comfort Body Wash – 35,00 dollaria

Ylellisen suihkukokemuksen saamiseksi Dr. Ciraldo Cliniques Deep Comfort Body Wash on ensimmäinen valinta kuivalle iholle. Tämä kermainen vartalonpesuaine tekee tehtävänsä kosteuttamalla ihoa ainesosilla, kuten glyseriinillä ja hyaluronihapolla. Se ei myöskään sisällä parabeeneja, ftalaatteja, sulfaatteja ja hajusteita, joten sen pitäisi olla riittävän hellävarainen kaikille ihotyypeille.

Suola ja kivi vartalopesu

Suola ja kivi, vartalopesu – 36,00 dollaria

Jos pidät geelipesuista, Dr. Ciraldo tämä Salt & Stonelta. Antioksidanttirikas koostumus erottuu joukosta Hyaluronihappo, niasiiniamidi, probiootit, C-vitamiini ja mustikkauute, jotka yhdessä pehmentävät, rauhoittavat ja elvyttävät ihoa. Lisäksi on peräisin merkittävä Spa-tunnelma bergamotin ja eukalyptuksen rauhoittavan tuoksun ansiosta, jossa on greipin ja appelsiininkukan vivahteita.

UKK

Mikä aiheuttaa kuivan ihon?

On monia syitä, miksi kehosi iho voi kuivua – joista osa on sinun hallinnassasi, ja osa niistä on hallittavissa itse.

“Altistuminen kylmälle, kuivalle ilmalle voi saada ihon menettää kosteutta ja muuttua kuivaksi, hilseileväksi ja kutisevaksi”, sanoo tohtori. Geria. Dr. Ciraldon mukaan tämä johtuu siitä, että “ihomme keramidit, jotka säilyttävät kosteuden, kokevat kausivaihteluita, ja kun siirrymme kesästä syksyyn ja talveen, ihomme tuottaa vähemmän näitä suojalipidejä.”

Vaikka et voi tehdä paljon säälle, voit säätää tiettyjä elämäntottumuksia, jotka voivat kuivata ihoasi. Yksi suurimmista? Vältä kuumia suihkuja tai kylpyjä. DR. Geria selittää, että kuuma vesi voi riisua ihon luonnolliset öljyt ja aiheuttaa kuivumista. Siksi hän suosittelee huoneenlämpöisen veden käyttöä ihon polttamisen sijaan.

Lisäksi tietyt lääkkeet (kuten salisyylihappo, jota käytät aknen hoitoon) ja sairaudet (kuten psoriasis ja ekseema) voivat myös aiheuttaa ihon kuivumista.

Kumpi on parempi: saippua vai suihkugeeli kuivalle iholle?

Jokainen ihotautilääkäri kertoo, että vartalonpesuaineet ovat paljon parempi vaihtoehto kuin perinteiset saippuat kuivalle iholle. Syy? “Monet saippuat sisältävät kovia ainesosia, jotka poistavat iholta sen luonnolliset öljyt ja voivat aiheuttaa kuivumista”, sanoo tohtori. Geria. “Vartalonpesuaineet on usein muotoiltu hellävaraisemmiksi ja kosteuttavammiksi, mikä tekee niistä paremman vaihtoehdon kuivalle iholle.”

Tämä johtuu siitä, että saippualla – joka sisältää lipeää – on korkeampi pH kuin ihollasi, mikä aiheuttaa kuivuutta. Minkä tahansa Hyvä Vartalopesut (etenkin kuivalle iholle suunniteltu) eivät sisällä saippuaa ollenkaan. Pikemminkin ne sisältävät muita puhdistusaineita, niin sanottuja pinta-aktiivisia aineita, jotka vaahtoavat paljon hellävaraisemmin.

Kumpi sopii paremmin kuivalle iholle: suihkugeeli vai suihkugeeli?

Molemmat vaihtoehdot sopivat täydellisesti käytettäväksi kuivalle iholle. Sinun tulee kuitenkin varmistaa, että valitsemasi kaava sisältää kosteuttavia ainesosia ja että se ei sisällä yllä mainittuja ärsyttäviä vaikuttavia aineita.

Jos epäilet, Dr. Geria kannattaa käyttää vartalopesua, sillä tämäntyyppiset tuotteet ovat yleensä ravitsevampia, kun taas suihkugeelit pyrkivät perusteellisempaan puhdistukseen.

Mitä ihotautilääkärit suosittelevat erittäin kuivalle iholle?

Jos sinulla on erittäin kuiva iho, kosteuttavan suihkugeelin käyttö on vain yksi kosteusvoide valikoimassasi. Päästäkseen seuraavalle tasolle Dr. Ciraldon tulee sisällyttää kuorinta vartalonhoitorutiiniin vähintään kerran viikossa.

“On tärkeää kuoria, jotta ihon rakenne pysyy sileänä ja antaa vartalon ja raajojen iholle säteilevän ulkonäön”, hän sanoo. Lisäksi, koska kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ihon pinnalta, jälkeenpäin levittämäsi kosteuttavat ainesosat voivat tunkeutua syvemmälle paremman kosteutuksen aikaansaamiseksi. Saadakseen kaiken irti tästä prosessista, Dr. Ciraldo käyttää kemiallisia kuoria, kuten maitohappoa, jotka kosteuttavat samalla kuorimalla.

Heti kun nouset suihkusta (ja sen jälkeen kun olet vaahdonnut yhdellä parhaista kuivalle iholle tarkoitetuista vartalonpesuaineista), levitä öljyä tai voidetta kosteuden lukitsemiseksi ihosi ollessa vielä kostea.

Lopuksi Dr. Geria harkitse ilmankostuttimen käyttöä, joka voi auttaa lisäämään kosteutta takaisin ilmaan, varsinkin jos asut kuivassa ilmastossa.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *