Home meikissä ja ihonhoidossa: mitä sinun tulee tietää Hyvä+hyvä

By | September 19, 2023

LKuten ruoalla, myös kauneustuotteilla on säilyvyysaika. Vaikka ajan myötä rakas kosteusvoide kestää toivottavasti pidempään kuin kuppi jogurttia tahtoa vanheneminen – jonka jotkut käyttäjät huomasivat kantapään kautta, kun he löysivät hometta Kosas-peitevoideistaan.

Viime viikkoina brändin virusperäinen 30 dollarin Revealer Concealer on jälleen herättänyt aaltoja, mutta tällä kertaa se ei johdu sen virheettömästä peittävyydestä. Sen sijaan, että olisi kopioitu Hailey Bieberin estetiikkaa (se on loppujen lopuksi yksi hänen suosikeistaan), he ottivat sosiaaliseen mediaan kiinnittääkseen huomiota mustiin pisteisiin ja sinihomejuuston hajuun (alias: home) putkissa.Tämä on ymmärrettävästi jättänyt kuluttajille monia kysymyksiä siitä, miksi hometta esiintyy kauneudenhoitotuotteessa, kuinka vaarallista sen levittäminen iholle on ja kuinka estää sen ilmaantuminen tuotteen omiin putkiin. Siksi pyysimme asiantuntijoita punnitsemaan tätä kaikkea. Lue, mitä heillä on sanottavaa.

Miksi hometta ilmestyisi kauneustuotteeseen?

Totuus on, että homeitiöitä on melkein kaikkialla. “Ajattele: missä on kosteutta, siellä on lämmintä ja siellä on “ravintoa” niiden kasvulle”, sanoo tohtori. Krupa Koestline, puhtaan kosmetiikan kemisti ja KKT Consultantsin perustaja. “Aina kun säilöntäjärjestelmä vaarantuu, joko formulaatio- tai valmistusvirheiden vuoksi, hometta voi muodostua.” Tämä ei koske vain kauneudenhoitotuotteita, vaan sitä voi tapahtua melkein missä tahansa, myös leivässä, kylpyhuoneessa ja jopa huonekasvejasi.

Ajattele nyt kauneustuotteitasi, jotka altistuvat usein toistuvasti bakteereille. Kun käytämme meikkiä ja ihonhoitotuotteita, ne joutuvat luonnollisesti kosketuksiin sormien ja ihon kanssa. “Sormiemme ja ihomme kuljettavat öljyjä, bakteereja ja bakteereita ulkomaailmasta, joten on aina mahdollisuus, että nämä antigeenit pääsevät kauneustuotteihimme”, sanoo Konstantin Vasyukevitš, MD, kasvojen plastiikkakirurgi New Yorkissa.

“Säilytysvoiteet ja kaikki meikkituotteet, joita käytetään usein ja joissa on korkea pigmentti, voivat olla vaikeata säilyttää kunnolla”, lisää Koestline. “Ihosi kanssa kosketuksiin joutuvat tuotteet, kuten peitevoide tai huulikiilto, voivat helposti kasvattaa hometta.”

Tämä koskee kaikkia kauneudenhoitotuotteita, mutta erityisesti ”puhtaat” tuotteet ovat alttiimpia homeen kehittymiselle. Tuotteet, jotka väittävät olevansa puhtaita, tyypillisesti luopuvat perinteisistä säilöntäaineista, kuten parabeeneista, ja käyttävät luonnollisia vaihtoehtoja (tai ei ollenkaan), ja juuri näiden säilöntäaineiden läsnäolo auttaa torjumaan näitä itiöitä.

“On todella tärkeää, että siirrämme ihmiset pois säilöntäaineettomasta ajatuksesta”, ympäristötyöryhmän (EWG) apulaistutkimusjohtaja Nneka Leiba kertoi aiemmin Well+Goodille. “Haluamme todella nähdä innovaatioita ja testausta löytääksemme uusia, turvallisempia säilöntäaineita.”

Kosasin verkkosivujen mukaan se on brändin paljastava peitevoide tekee sisältävät “turvallisia, tehokkaita ja antimikrobisia stabilointiaineita” homeen, hiivan ja taudinaiheuttajien estämiseksi. “Käytämme näitä säilöntäaineita tuotteissamme pidentääksemme niiden säilyvyyttä ja säilyttäen samalla uuden tason puhtaiden ainesosien standardimme. Jotta voimme tuoda tuotteen markkinoille, kaikkien tuotteiden on läpäistävä riippumattoman analyyttisen laboratorion tiukat säilöntäaineiden tehokkuustestit USP 51 -protokollan mukaisesti”, brändi kirjoittaa.

Koska “puhtaat” säilöntäaineet eivät tyypillisesti kestä yhtä kauan kuin niiden synteettiset vastineet (kuten parabeenit tai fenoksietanoli), on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota viimeisiin käyttöpäiviin. Esimerkiksi ainakin yksi henkilö totesi, että he huomasivat hometta Revealer-peitevoidessaan vuoden kuluttua, mutta tuote säilyy vasta kuusi kuukautta avaamisen jälkeen.

“Kun valmistetaan puhtaita tuotteita, erityisesti vesipohjaisia ​​kaavoja, vankka ja perusteellisesti testattu säilöntäjärjestelmä on tärkeämpi kuin koskaan”, sanoo Dr. Koestline. ”Vaikka säilöntäaineet, kuten natriumbentsoaatti, vesiliukoinen suola ja kaliumsorbaatti, ovat osoittaneet hyvää synergiaa ja laajakirjoista vaikutusta yhdistettyinä, mutta niiden vahvuuteen ja tehokkuuteen vaikuttavat formulaation pH ja elektrolyytit. Tämä tekee erittäin vaikeaksi seurata ja hallita etenemistä ajan myötä.”

Tärkeintä tässä ei ole se, että sinä olet ei pitäisi Käytä kosmetiikkaa, joka väittää olevansa puhdas (ainakaan kauneustoimittajamme eivät heitä Kosas-koostumuksiaan pois), mutta sinun tulee olla tietoinen niiden kestävyydestä. Ja sen lisäksi parhaat käytännöt sen varmistamiseksi, että säilyvyys on mahdollisimman pitkä. (Myöhemmin lisää.)

Mistä tunnistat homeen kosmetiikassa?

“Homeitiöt voivat olla mikroskooppisia ja käytännöllisesti katsoen paljaalla silmällä havaitsemattomia, tai ne voivat muuttaa kaavan rakennetta tai jopa näyttää karvaisilta tai hilseileviltä”, Dr. Koestline. “Joskus voit haistaa homeen ennen kuin näet sen – se voi tuoksua hieman maanläheiseltä tai myskiltä.” Joten sinun tulee kiinnittää huomiota kaikkiin kauneustuotteiden koostumuksen, värin, erottelun tai tuoksun muutoksiin. Jos tuote näyttää tai haisee epämiellyttävältä, se on parasta heittää pois.

On myös erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota vanhentumispäiviin (kaikissa tuotteissasi, ei vain puhtaissa). Ne eivät ole vain ehdotuksia, niiden takana on todellista tiedettä. Huomaat tuotteesi tai alkuperäisen pakkauksen takana pienen purkin symbolin, jossa on numero ja kirjain “m”, jotka osoittavat, kuinka monta kuukautta se säilyy avaamisen ja ilmalle altistumisen jälkeen.

Mitkä ovat homeen vaarat kauneustuotteissa?

“Lyhyen aikavälin riskejä ovat ihon ärsytys ja infektio, erityisesti ihmisillä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä tai heikentynyt ihosuoja”, sanoo tohtori. Koestline. Hän huomauttaa, että joillekin ihmisille voi kehittyä ihottumaa tai nokkosihottumaa, joka kutisee, mikä voi johtaa turvonneisiin silmiin kaikesta kosketuksesta.

“Pitkäaikainen altistuminen voi vaikuttaa hengityselimistösi ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia”, sanoo tohtori. Vasjukevitš Joka tapauksessa, jos sinulla on tiedossa oleva altistuminen ja koet vakavan reaktion, on parasta neuvotella ihotautilääkärin ja lääkärin kanssa tulevista vaiheista ja hoidosta. Tietysti heitä pois vanhentuneet kauneustuotteet.

Mitä toimenpiteitä voit tehdä välttääksesi altistumisen homeelle kosmetiikassa?

1. Kiinnitä huomiota viimeiseen käyttöpäivään

Jotkut kauneustuotteet vanhenevat vuoden sisällä avaamisesta. Muiden silmiesi kanssa kosketuksiin joutuvien kosmeettisten tuotteiden, kuten ripsivärien ja rajausvärien, säilyvyysaika on yleensä kuusi kuukautta. Voit aina tarkistaa pakkauksesta, onko sillä viimeinen käyttöpäivämäärä, koska jokainen koostumus on erilainen.

2. Kiinnitä huomiota tuotteidesi pakkaukseen

Meikin säilyvyys riippuu tuotteen ainesosista ja koostumuksesta. No, emme kaikki ole kemistejä; Pelkkä ainesosaluettelon katsominen tai kosmeettisten testausten perusteiden googaaminen ei auta paljoa. On kuitenkin hyvä aloittaa, kun kiinnität huomiota siihen, miten tuotteet pakataan ja kuinka käytät niitä päivittäin. Hyvä esimerkki tästä on tuotteiden, kuten C-vitamiiniseerumien ja hammastahnojen, pakkaaminen. Molemmat tuotteet ovat valoherkkiä, joten et koskaan (etkä pitäisi koskaan nähdä!) niitä nähdä kirkkaissa pulloissa tai putkissa.

3. Älä jaa kosmetiikkaa

Muistatko, kun äitisi sanoi, että et koskaan jaa silmämeikkiä? Hän sanoi sen syystä! Kosmetiikan jakaminen jonkun kanssa voi kaksinkertaistaa bakteerimääräsi ja levittää esimerkiksi vaaleanpunaista silmää tai näppylöitä aiheuttavia bakteereja. Kosteusvoiteen jakaminen on luultavasti hyvä asia, jos käytät puhtaita käsiä, mutta on parasta käyttää omaa ripsiväriä tai luotettavaa mustaa nestemäistä lineria.

4. Pese meikkisiveltimesi

Se voi tuntua työlältä, mutta meikkisiveltimien ja kauneussienien pesu 7–10 päivän välein hyödyttää sinua pitkällä aikavälillä. Tämä vähentää riskiä altistaa tuotteesi bakteereille ja vaurioille ja pidentää siveltimen käyttöikää.

5. Vältä kasvojen koskettamista ihonhoitoapplikaattoreilla

Seerumit ja kasvoöljyt tulee sekoittaa käsissäsi, ei koskettamalla jokaista tinktuuraa suoraan kasvoillesi. Sama koskee mitä tahansa nestemäistä meikkiä. Älä koskaan laita tinktuuroita suoraan kasvosi kosketuksiin, missä bakteerit voivat kerääntyä, ja laita ne sitten takaisin pulloon, jotta ne luovat kasvualustan homeelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *