Hammaslääkärin mukaan paras kahvi hampaillesi

By | October 28, 2023

AHuomio, kahvin ystävät: Vaikka valitsemamme kofeiinipitoinen juoma antaa meille energiaa aamulla tai on arvostettu keskipäivän nouto (tai luultavasti molemmat), se ei välttämättä hyödytä hampaiden terveyttä. On kuitenkin käynyt ilmi, että tietyt kahvilajit voivat olla parempia kuin toiset kahvinjuojillemme.

Selvittääksemme, mikä kahvi on paras hampaidemme ulkonäön ja yleisen terveyden kannalta, konsultoimme Dani Benyaminyä, DDS:tä, Los Angelesissa toimivaa kosmeettista hammaslääkäriä.

Kuinka kahvi vaikuttaa hampaiden terveyteen

Tiedät varmaan jo, että kahvi ei ole hyväksi hampaillemme… mutta tiedätkö tarkalleen miksi? Ensinnäkin suurin huolenaihe on, että juoma voi mahdollisesti tahrata. “Kahvi sisältää tanniineiksi kutsuttuja pigmenttejä – joita löytyy myös viinistä ja teestä -, jotka tarttuvat hammaskiilleen ja voivat aiheuttaa värimuutoksia ajan myötä”, kertoo Dr. Benyaminy. Hän huomauttaa, että viikkojen tai kuukausien kuluessa säännöllisestä kahvinkulutuksesta helmenväriset hampaasi voivat muuttua vähemmän kuin helmenvalkoisiksi. “Ihmiset, jotka nauttivat kulauksen kahvia ja pitävät sitä suussaan, ovat vieläkin suuremmassa vaarassa saada lisää tahroja”, hän lisää. (Paljon nautinnosta.)

Mutta värinmuutos ei ole ainoa mahdollinen vaara päivittäisen juomasi juomisessa. Koska kahvi on hapanta, pitkäaikainen tai liiallinen altistuminen voi heikentää hammaskiillettä, mikä lisää hampaiden herkkyyden ja hampaiden reikiintymisen riskiä. “Happamat juomat, kuten kahvi, voivat myös edistää hammaskiilteen eroosiota ja tehdä hampaista alttiimpia vaurioille”, lisää tohtori. Benyaminy lisäsi.

Millainen kahvi on paras hampaille ja hampaiden terveydelle?

Koska altistuminen erittäin happamille aineille on tärkeä tekijä hammaskiillettä heikentävässä, on järkevää, että mitä alhaisempi juoman happamuus on, sitä parempi se on hampaiden terveydelle.

”Kun kyse on hampaillesi parhaasta kahvilajista, vähemmän happamia vaihtoehtoja, kuten kylmäkeitto tai [other] Vähähappoista kahvia pidetään yleensä parempana valinnana”, sanoo Dr. Benyaminy. Jos pidät kahvistasi kuumana, valitse tumma paahto tai espresso. (Lisätemppuja kahvin happamuuden vähentämiseksi ovat ruokasoodan lisääminen ja sen laimentaminen vedellä.) “Alennettu happamuus auttaa minimoimaan hammaskiilteen eroosiota ja hampaiden herkkyyttä”, jatkaa Dr. Benyaminy jatkoi. Lisäksi tämäntyyppiseen kahviin siirtymisellä ei ole pelkästään positiivista vaikutusta hampaiden terveyteen; Tämä mahdollistaa myös neulan siirtämisen hampaiden ulkonäön parantamiseksi.

”Kun kyse on hampaillesi parhaasta kahvilajista, vähemmän happamia vaihtoehtoja, kuten kylmäkeitto tai [other] Vähähappoista kahvia pidetään yleensä parempana valinnana”, sanoo Dr. Benyaminy. Jos pidät kahvistasi kuumana, valitse tumma paahto tai espresso.

Lisää hampaiden terveyteen liittyviä vinkkejä kahvinjuojille

Tavallista kahvia vähemmän happaman kahvin suosiminen ei ole ainoa temppu, jolla voit parantaa hampaidesi ulkonäköä ja terveyttä. Voit edistää terveempää ja kirkkaampaa hymyä noudattamalla seuraavia hammaslääkärin suosittelemia vinkkejä:

Käytä (uudelleenkäytettävää) pilliä

Koska pillit auttavat minimoimaan juoman suoran kosketuksen hampaihisi, kannattaa investoida uudelleenkäytettäviin pilleihin (tai valita ympäristöystävälliset pillit paikallisessa kahvilassa), jos pidät kylmäoluista ja muista happamista juomista, kuten kivennäisvedestä, limonadia ja tietyistä juomista. mehut.

Huuhtele suusi kahvin juomisen jälkeen

Tavanomaisilla kahvinjuojilla voi olla positiivinen vaikutus hampaiden terveyteen, koska se tekee tavaksi juoda ja sylkeä nopeasti kofeiinin nauttimisen jälkeen. Dr. Benyaminy voi auttaa neutraloimaan happamuutta ja poistamaan mahdolliset jäämät.

juoda kahvia Ennen Harjata hampaat

Jos aamurutiinisi koostuu kupillisen kahvia juomisesta ja sitten hampaiden harjaamisesta, harkitse rutiinin vaihtamista tai ainakin varaa itsellesi puskuriaikaa. “Odota vähintään 30 minuuttia kahvin juomisen jälkeen ennen hampaiden harjaamista”, neuvoo Dr. Benyaminy. “Tämän ansiosta sylki voi luonnollisesti remineralisoida hampaat ja vähentää kiillevaurioiden riskiä.”

Huolehdi hyvästä suuhygieniasta

Hampaiden ja suun terveyden tulee jatkossakin olla etusijalla, eikä asia, johon puututaan vain, kun jokin tietty ongelma ilmenee. Sen lisäksi, että noudatat yllä olevia vinkkejä – ja juotko kahvia säännöllisesti vai et – muista harjata ja käyttää hammaslankaa säännöllisesti ja käydä hammaslääkärissäsi tarvittavien tarkastusten ja puhdistusten suorittamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *