Hämärtyvät rajat kauneuden ja seksuaalisen hyvinvoinnin välillä

By | October 27, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Viime vuosina on alettu ymmärtää, että nautinto on jokaisen ihmisoikeus. Kun tämä stigmaton nautinnon juhla on levinnyt – varsinkin ihmisille, joilla on vulvas – ovat myös seksuaalisen hyvinvoinnin tarjoukset. Aiemmin vain seksikaupoista saatavilla olleet tuotteet ovat nyt saatavilla kauneusliikkeiden, kuten Sephora ja Ulta, hyllyiltä. Monet tuotelinjat ulottuvat nyt koko vartalonhoitoon hämärtäen kauneuden ja seksuaalisen hyvinvoinnin rajaa entisestään. Vallitseva viesti? Itsehoito ansaitsee koko kehon kattavan kokemuksen, joka on sisällytetty kauneusrutiinisi – ja tämä itsehoitokokemus sisältää myös emättimen.

Kuten kasvosi, kainalot ja jalat, myös häpyalue tarvitsee säännöllistä hoitoa. Tämä tarkoittaa, että “hoito alhaalta” ei tapahdu vain silloin, kun on ongelma, joka on hoidettava, eikä vulva-alue ole ongelma, joka tarvitsee ratkaista. “Yleensä esimerkiksi voiteluaineen ostamisen lähtökohtana on se, että olen kärsinyt emättimen kuivuudesta ja siksi haluan lievittää tätä ongelmaa”, sanoo Katy Cottam, vuonna 2022 lanseeratun henkilökohtaisen hygienian tuotemerkin Luna Daily perustaja. Kaikkialla” pesuja, öljyjä ja suihkeita, ja se tuli saataville Sephorassa vuonna 2023. “Suurin muutos, jonka näemme, on se, että kuluttajat eivät enää ole keskittyneet vain ongelmanratkaisukategoriaan, vaan he reagoivat aktiivisesti seksuaaliseen ja intiimiin hyvinvointiin, kun se kehittyy positiiviseksi itsehoitokategoriaksi.”

Kauneuskategoria todellakin laajenee sisältämään henkilökohtaisen hygienian ja intiimihyvinvoinnin tuotteet. Uusia lanseerauksia suurilta kauneusbrändeiltä, ​​uusia brändejä syntyy vastaamaan kasvavaan kysyntään, ja vakiintuneet jälleenmyyjät varastoivat tuotteita verkossa ja myymälöissä. Laajentuminen tapahtuu kolmessa kategoriassa: ulkosynnyttimien ihonhoitotuotteet (paikalliset pesut, kosteusvoiteet ja sisäänkasvaneiden hiusten hoidot), seksuaaliset ajankohtaiset ja nautittavat tuotteet (voiteluaineet, kiihottajaöljyt ja seerumit sekä libido-lisäaineet) ja intiimihyvinvointituotteet. Ja kaiken kaikkiaan kauneuden ja seksin leimaava yhteys on juhlimisen arvoinen.

Kuinka kauneus ulottui seksuaaliseen ja intiimiin hyvinvointiin

Kymmenen vuotta sitten “emättimen tuotteet” oli kapea luokka, joka oli enemmän synonyymi “henkilökohtaiselle hygienialle” kuin “korkealle kauneusrutiinille” tai “henkilökohtaiselle hoitokäytännölle”. Näitä olivat tamponit, Vagisil, voiteluaineet ja kesäaatto. Nyt pystymme hoitamaan ulkosynnyttimien ihoa tuotteilla, jotka ovat kosmeettisesti yhtä tyylikkäitä kuin kasvotuotteemme. Kauneuden ja seksuaalisen hyvinvoinnin lähentyminen on osa jatkuvaa muutosta kohti kauneuden ja hyvinvoinnin risteytymistä.

Useat tuotemerkit ja tuotteet ovat mullistaneet tämän nousevan alan, ja jotkin avaintoimijat ovat johtavia luksuskauneuskauppiaiden joukossa: esimerkiksi Fur ja Bushbalm ovat vulva-spesifisiä ihonhoitolinjoja, jotka sekä lanseerattiin vuonna 2016 että lanseerattiin Ultassa vuonna 2019 ja 2023. Maude lanseerattiin vuonna 2018 keskittyen intiimihoitoon (kuten vibraattorit) ja vartalonhoitoon (kuten kylpytuotteet) ja lanseerattiin viime maaliskuussa Sephoran ensimmäisenä intiimihoitobrändinä. Stripes, vaihdevuodet-painotteinen brändi, joka lanseerattiin vuonna 2022, ja se sisältää ihonhoitoa, hiustenhoitoa, lisäravinteita ja voiteluaineita, jotka on räätälöity erityisesti aikuisten naisten intiimiyshuoleihin; Se tuli Maudelle Sephorassa kesäkuussa.

Myös vakiintuneet ihonhoitobrändit ovat päässeet kauneuden ja seksin sekoitukseen: Vuonna 2021 Dr. Barbara Strum V Drops (100 dollaria), kosteuttava ulkoinen seerumi, ja Kate McLeod julkaisivat Sex Stonen (45 dollaria), aistillisen kiinteän vartalokosteusvoiteen. Tänä vuonna sukupuolineutraaleista hygieniatuotteistaan ​​tunnettu Nécessaire esitteli vesipohjaisen liukasteen nimeltä The Sex Gel (25 dollaria).

Cottamin mukaan tämä intiimien brändien ja kauneuden hämärtyminen on askel oikeaan suuntaan. “Visioni on, että poistamme naisellisen hygieniakategorian kokonaan”, hän sanoo. “Vuosia, [the beauty] Teollisuus on varoittanut naisia ​​ja ihmisiä, joilla on vulvas, että he tarvitsevat tiettyjä tuotteita. Ja uskon, että se on vahvistanut kauneustuotteiden ja naisten hygieniatuotteiden kategorioiden eroamista ja lisännyt leimautumista ja häpeää.” Mutta kun seksuaalisen hyvinvoinnin kategoriat päätyvät perinteisten kauneusjättiläisten, kuten Sephora ja Ulta, hyllyille, tämä häpeä on yhä enemmän hajoamassa.

“Olemme aina uskoneet siihen [the intimate-care category] “Sen piti olla arvostetussa jälleenmyyjässä”, sanoo Mauden perustaja ja toimitusjohtaja Éva Goicochea. “Jos näet sen vain seksikaupoissa ja apteekeissa, se säilyttää luokan epämukavuuden ja kaupallistamisen.” Mutta jos näet sen paikoissa, joista ostaisit rakkaan henkilökohtaisen hygieniatuotteesi tai kauneustuotteitasi, huomaat, että tämä kategoria on juuri yhtä tärkeää – konteksti on kaikki kaikessa, kun on kyse seksuaalisen hyvinvoinnin kehittämisestä.”

“Uskomme, että intiimi hyvinvointi liittyy läheisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.” – Penny Coy, Ultan markkinointijohtaja

Viime vuosina tämä visio on alkanut toteutua. Nykyään Sephora tarjoaa yli 80 intiimiä hyvinvointituotetta; Ultalla on 39; ja Dermstoressa on 65 – ja Sephoran ihonhoitotuotemarkkinoinnin varatoimitusjohtajan Cindy Deilyn mukaan niitä tulee lisää. ”Olemme huomanneet, että asiakkaat ymmärtävät yhä enemmän kauneuden tunteen ja yleisen hyvinvoinnin välistä yhteyttä. “He miettivät uudelleen, millaiset tuotteet voivat vastata heidän hyvinvointitarpeisiinsa, ja etsivät niitä uusista, ei-perinteisistä paikoista, kuten kauneudenhoitoliikkeistä”, hän sanoo.

Penny Coy, Ultan markkinointijohtaja, on samaa mieltä: ”Kauneuden määritelmä muuttuu jatkuvasti, ja pandemian jälkeen olemme nähneet vieraamme jatkavan investointeja tuotteisiin ja palveluihin, jotka eivät ainoastaan ​​auta heitä näyttämään hyvältä, vaan myös parantamaan heitä. .. .” myös tuntuu parhaalta. Uskomme, että intiimi hyvinvointi liittyy läheisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Uusi intiimituotteiden luokka on tulossa kauneushoitoloihin

Suurin ero kauneustarvikeliikkeestä löytyvien seksuaalihyvinvointituotteiden ja apteekin tai seksikaupan takakäytävälle siirrettyjen tuotteiden välillä on sijoitus. Hyvinvointi niiden huipulla. Niitä ei ole suunniteltu (tai markkinoitu) “korjaamaan” ongelmia, vaan pikemminkin parantamaan hyvinvointiasi ja intiimejä kokemuksiasi.

Se, mikä erottaa uuden luokan seksuaalisen hyvinvoinnin tuotemerkit muista, on se, että ne tarjoavat tapoja tavata sinut siellä missä olet ja parantaa jokapäiväistä elämääsi, sanoo Jessica Shepherd, MD, hallituksen sertifioitu gynekologi Dallasissa, Texasissa.

Esimerkiksi teollisuus on siirtymässä intensiivisistä, voimakkaasti tuoksuisista “emättimen pesuista” hellävaraisiin, hajusteettomiin “emättimen puhdistusaineisiin”. Voimakkaat tuoksut “aiheuttavat leimautumista, joka on: “Voi luoja, emättimeni on likainen, minun on jatkuvasti yritettävä pitää se puhtaana ja saada se tuoksumaan kukilta”, sanoo tohtori. Paimen.

Puhdistusaineiden lisäksi vulva-ihonhoitoseerumit, öljyt ja voiteet, jotka on suunniteltu kosteuttamaan ihoa ja torjumaan sisäänkasvaneita karvoja, on suhteellisen uusi luokka. Turkis tasoitti tietä tälle liikkeelle, kun se lanseerasi sisäänkasvukonsentraatin (32 dollaria) vuonna 2016.

Myös muut tuotemerkit, kuten Topicals, First Aid Beauty, Megababe ja Future Method, ovat tuoneet markkinoille omia vaihtoehtojaan tässä kategoriassa vahvistaen häpyaluetta hoitoa tarvitsevaksi ihoalueeksi.

Loppujen lopuksi hyväksi todetut seksituotteet (ajatellen liukasteita, kiihotusgeelejä ja seksileluja) ovat kokeneet sisällön ja esteettisen uudistuksen viime vuosina. Useilla uudemmilla tuotteilla on tyylikäs estetiikka ja ne kutsuvat esille peilipöydälläsi sen sijaan, että ne olisivat haudattu yöpöydän laatikkoon. Esimerkiksi Lark Loven Revival Intimate Serum ($ 58) ja Boomi’s Luxe Arousal Oil ($ 45) ovat molemmat pullotettuja ja näyttävät ja tuntuvat tavalliselta ihonhoidolta. Vibraattorit näyttävät myös yhä enemmän taideteoksilta – Craven Vesper-vibraattori (69 dollaria) näyttää kaulakorulta, ja jokainen Mauden vaihtoehto näyttää veistokselliselta, mainitakseni vain kaksi esimerkkiä monista.

Nykypäivän seksuaalisen hyvinvoinnin tuotteita kehitetään tavoilla, jotka antavat niille legitiimiyttä. Niitä ei pidä piilottaa tai jättää huomiotta – ne ovat tuotteita, joista niin monet ihmiset nauttivat ja joista hyötyvät. Varmistamalla, että ostajat saavat helposti ja häpeämättömästi korkealaatuisia intiimi- ja seksuaalihoitotuotteita, kauneusteollisuus antaa kaikille mahdollisuuden omaksua ja tutkia seksuaalista autonomiaansa.

“Työstän paljon uusia intiimituotteita, jotka ovat todella upeita ja jotain uutta, mitä ihmiset eivät ole ennen nähneet”, sanoo puhtaan kosmetiikan kemisti ja KKT Consultantsin perustaja Krupa Koestline. “Tabuja oli paljon.” [around] Puhumme esimerkiksi seksileluista ja voiteluaineista, mutta nämä ovat kaikki ihmisille välttämättömiä tuotteita. Joten olen vain innoissani, että annamme ihmisille mahdollisuuden ilmaista – ja löytää – mitä he tarvitsevat.” Ja se, että he saattavat löytää tarvitsemansa kauneusavaruudesta, on tervetullut uusi todellisuus.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *