Haluatko parhaan venyttelysovelluksen? Tässä valmentajan suosituksia

By | October 17, 2023

minäOlen rehellinen: vihaan venytysharjoituksia. Mutta sertifioituna valmentajana tiedän myös, että joustavuuden parantaminen on tärkeä vastakohta kaikille juoksulle, painonnostolle ja muulle intensiiviselle harjoitukselle.

Joten päätin testata joukon venytyssovelluksia nähdäkseni, oliko olemassa sellaisia, jotka todella saisivat minut noudattamaan johdonmukaista venytysrutiinia. Osoittautuu, että voin todella tukea ja suositella neljää.

Paras kokonaisuus: StretchIt

Kilpaurheilijana StretchIt oli suosikkivenyttelysovellukseni, koska se ottaa kuntoon joustavuuden ja tekee siitä tavoitteellisen. Valitset henkilökohtaiset tavoitteesi ja sitten sovellus luo sinulle erityisiä harjoituksia ja haasteita näiden tavoitteiden perusteella.

Luulen, että yksi ongelmistani johdonmukaisessa venyttelyssä on se, että unohdan usein venytyksen arvon enkä näe siinä paljon edistystä. Koska minun oli määriteltävä tietyt tavoitteet ja sitten tunne, että minulla oli räätälöity minulle räätälöity rutiini, olin motivoituneempi tekemään venytyksiä tässä sovelluksessa.

Jokaisen venytystunnin tai harjoituksen jälkeen voit arvioida, miltä venytykset tuntuivat. Näitä tietoja käytetään seuraavien ehdotettujen venytysten ja haasteiden mukauttamiseen. (Voit jopa ladata edistymiskuvia sovellukseen seurataksesi joustavuuden parannuksia.)

Yksityiskohdat:

 • Hinta: 19,99 dollaria kuukaudessa tai 160 dollaria vuodessa ilmaisen kokeilun jälkeen
 • Keskimääräinen asiakasarvio: 4,8 tähteä
 • Edut: Henkilökohtaiset rutiinit ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä antavat sinun seurata edistymistä
 • Haitat: kallis

Paras aloittelijoille: Venyttely ja joustavuus kotona

Jos haluat vain oppia venytyksen perusteet, suosittelen Stretch & Flexibility at Home -sovellusta. Kaikilla venytyksillä on sekä ääni- että video-ohjeet, mikä tekee niistä erittäin hyödyllistä oppia venyttämään tiettyjä lihaksia. (Vaikka rehellisesti sanottuna ääniohjeet ovat hieman kammottavia, koska ääni on tietokoneella luotu.)

Toinen tämän venytyssovelluksen hieno ominaisuus on, että siellä on erityisiä rutiineja, jotka on räätälöity tarpeidesi mukaan. Voit esimerkiksi valita lämmittelyharjoituksia, venyttelyjä joustavuuden parantamiseksi, venyttelyjä rentoutuaksesi ennen nukkumaanmenoa tai venyttelyjä tietyille lihasryhmille, jotka tuntuvat kireiltä. Tämä räätälöinti on mukava ominaisuus kaikille, jotka haluavat päästä juuri niille reiteille, joihin heillä on aikaa ja tarvetta ilman paljon täyteaineita. Esimerkiksi juoksijana pidin erityisesti siitä, että on olemassa venytysharjoituksia, joilla jäähdytetään juoksun jälkeen tai löysätään jännittyneitä lihaksia juoksun aikana.

Yksityiskohdat:

 • Hinta: 4,99 dollaria kuukaudessa ilmaisen kokeilun jälkeen (ilmainen versio on myös saatavilla)
 • Keskimääräinen asiakasarvio: 4,8 tähteä
 • Edut: Video- ja ääniohjatut venytykset, kohdistetut rutiinit, kohtuullinen hinta
 • Haitat: Ilmainen versio on melko yksinkertainen, äänilähtö on tietokoneella luotu

Paras ilmainen venytyssovellus: Aloita venyttely

Monet kuntosovellukset voivat olla kalliita, jos haluat käyttää premium-ominaisuuksia, mutta on olemassa hyviä ilmaisia ​​venyttelysovelluksia. Oma valintani parhaaksi ilmaiseksi venytyssovellukseksi on Start Stretching.

Vaikka sovelluksen sisäisiä ostoksia voidaan tehdä, jos haluat päivittää, voit käyttää melkein mitä tahansa tarvitsemaasi venyvää sisältöä maksamatta senttiäkään. Ja jos sinulla ei ole paljon aikaa tai kiinnostusta venyttelyyn, lähes kaikki venytykset ovat melko lyhyitä ja silti jättävät sinut tuntemaan, että olet saavuttamassa jotain.

Jos kuitenkin etsit edistyneitä joustavuusharjoituksia, tämä ei ehkä ole sinulle sopiva venytyssovellus. Kirjasto on rajallinen ja useimmat osiot ovat melko perustietoja.

Toisaalta, jos olet a ehdottomasti Aloittelijoille, jotka tarvitsevat hieman enemmän ohjeita venyttelyyn, tämä ei ehkä ole paras johdanto, koska siinä ei ole videoita, vain kuvia. Kun olet oppinut joitakin parhaista venyttelyistä muista sovelluksista, sinun kannattaa harkita premium-tilauksen peruuttamista ja jatkaa sitten venyttelytavoitteidesi saavuttamista käyttämällä tätä ilmaista venytyssovellusta.

Yksityiskohdat:

 • Hinta: Ilmainen valinnaisilla sovelluksen sisäisillä ostoilla
 • Keskimääräinen asiakasarvio: 4,9 tähteä
 • Edut: Ilmaisia, aloittelijaystävällisiä reittejä, lyhyitä harjoituksia
 • Haitat: Rajoitettu kirjasto, ei videota tai ääntä (vain kuvitukset)

Paras venytysharrastajille: Joustavuus

Pliability Stretching -sovellus (aiemmin ROMWOD, joka merkitsi “Päivän liikeharjoittelun”) on hieman ainutlaatuinen. Se on suunniteltu erityisesti urheilijoille parantamaan joustavuutta ja on erityisen suosittu CrossFit-harrastajien keskuudessa.

Useimmat venytykset ovat melko pitkiä, mikä voi olla hyvä tai huono asia riippuen kiinnostuksestasi venyttelyyn ja kuinka paljon aikaa haluat käyttää venyttelyyn.

Itse pidin liikkuvuuden ja joustavuuden korostamisesta, koska uskon, että liikkuvuus on yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeämpää kuin joustavuus omiin tarpeisiini urheilijana sekä useimpien ihmisten jokapäiväiseen toiminnalliseen liikkumiseen.

Voit keskittyä tiettyyn kehonosaan tai joustavuustavoitteeseen joka päivä, ja jokaisessa venyttelyssä on yksityiskohtaiset videot. Koska tämä on kuitenkin urheilijoille ja CrossFittereille tarkoitettu venytyssovellus, se on hieman edistyneempi ja video-opetusohjelmat voivat olla monimutkaisia ​​henkilölle, jolla on rajallinen ymmärrys kehon osista ja kunnosta yleensä.

Koska suurin osa tämän sovelluksen venyttelyistä kestää 15–20 minuuttia, tunsin oloni hieman pelottavalta tai motivoitumattomalta käyttää sovellusta, koska minulla ei aina ole niin paljon aikaa venyttelyyn. (Ollakseni rehellinen, se saattaa kertoa jotain prioriteeteistani.)

Yksityiskohdat:

 • Hinta: 13,99 dollaria kuukaudessa
 • Keskimääräinen asiakasarvio: 4,8 tähteä
 • Edut: Yhdistää liikkuvuuden ja joustavuuden, yksityiskohtaiset videot
 • Haitat: Ei aloittelijaystävällinen, pitkät harjoitukset, kalliimpia

Tuomio: Mikä on paras sovellus venyttelyyn ja joustavuuteen?

Kutsu minua “yksinkertaiseksi”, mutta suositukseni parhaaksi venytyssovellukseksi on StretchIt. Siinä on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja voit lajitella venytykset ajan, kehon osan, tavoitteen jne. mukaan. Rakastan todella haasteita, jotka saavat minut todennäköisemmin käyttämään sovellusta ja venymään. Eikö se ole se pointti?


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

 1. Caldwell, Jacob T et ai. “Ajoittainen passiivinen venyttely ja harjoitusta edeltävä verisuonitoiminta juoksumattoharjoittelun jälkeen.” Journal of Applied Physiology (Bethesda, Md.: 1985) Vol. 135.4 (2023): 786-794. doi: 10.1152/japplphysiol.00427.2023


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *