Ginny MacColl, vanhin kilpaileva ninja, peruskoulutuksessaan

By | September 24, 2023

GInny MacColl ei koskaan pelannut kilpaurheilua ennen kuin hän oli 60-vuotias. Kolmannesta luokasta 30-vuotiaaksi asti hän oli koulutettu tanssija ja lopulta päätyi aliopiskelijarooliin Broadwaylla. Pippin 70-luvulla.

Sitten 63-vuotiaana hän kilpaili esteradalla. ”Minua inspiroi tyttäreni Jessie Graff, joka oli paikalla Amerikkalainen ninjasoturi nyt 10 kauden ajan”, MacColl sanoo. “Näin kuinka vahvalta, terveeltä ja kauniilta hän näytti – ja halusin olla vahva, ja siitä tämä koko ninjajuttu alkoi.”

Käskystä Amerikkalainen ninjasoturi Casting-osastolla nähtyään hänet osassa, jossa hän harjoitteli Graffin rinnalla, MacColl kilpaili ensimmäisellä ninjaesteradalla sarjassa kuusi vuotta sitten.MacColl, nyt 71, teki äskettäin Guinnessin maailmanennätyksen maailman vanhimpana naispuolisena ninja-urheilijana.

Kuva: Guinness World Records

Kun keskustelemme hänen menestyksestään videopuhelussa, MacColl jakaa viisauden, jonka hän on oppinut seitsemän vuosikymmenen aikana. “Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa”, hän sanoo Well+Goodille luottavainen hymy huulillaan. “On 80- ja 90-vuotiaita ihmisiä, jotka menestyvät hyvin voimaharjoittelussa pelkällä vastusnauhoilla.”

”Sinun on uskottava itseesi ja siihen, mitä voit tehdä”, MacColl lisää. “Psyykkinen komponentti on mielestäni yksi vaikeimmista asioista tässä kaikessa. Mutta haluat löytää intohimosi, sitoutua siihen ja tehdä siitä tapana.”

Ninja-urheilija Ginny MacColl, 71, jakaa harjoitusohjelmansa

Niiden kuuden vuoden aikana, jolloin MacColl on kilpaillut erittäin fyysisessä peliohjelmassa, hänen on täytynyt kehittää harjoitusrutiini, joka auttaa häntä tukemaan hänen tavoitettaan olla vahva ja pysyä aktiivisena. “Liikkuvat osat eivät ruostu”, hän sanoo.

On sanomattakin selvää, että ninja-urheilijana oleminen vie paljon aikaa, vaivaa ja kurinalaisuutta. MacColl treenaa viidestä kuuteen päivään viikossa ja asettaa sitten levon etusijalle päivinä, jolloin hän ei ole kuntosalilla tai esteradalla. Tältä hänen hoitonsa näyttää:

Tasapainoista työtä

Kerro meille, että maailman vanhin ninja-urheilija rakastaa harjoituksia, jotka auttavat häntä parantamaan tasapainoaan.

“Tasapainoinen työ on niin kovaa ja tärkeää elämänlaadullemme”, MacColl sanoo. Tätä varten hän harjoittelee joogaa muutaman kerran viikossa vahvistaakseen, venyttääkseen ja rakentaakseen lihaksiaan. “Minusta tuli liian tiukka enkä niin joustava kuin ennen – mikä voi johtua myös iästä”, hän lisää. Säännöllinen joogaharjoitus on auttanut torjumaan tätä.

Voimaharjoittelu

MacColl jakaa voimaharjoittelunsa työntöharjoitteluun (eli liikkeisiin, jotka vaativat itsesi työntämistä ylös tai ulos), jotka kohdistuvat rintakehään, tricepsiin ja hartioihin, sekä vetoharjoitteluihin, jotka keskittyvät selkään ja hauislihakseen – eli vetolihaksiin. “Harjoittelen TRX-treeniä ja työskentelen paljon selässäni, koska sitä tarvitset hyvän vedon tekemiseen”, MacColl sanoo.

Ja hän varmistaa, ettei jalkojen harjoittelua laiminlyödä. “En voi sanoa sitä Miten Kyykkyjä, mutta teen niitä”, hän sanoo nauraen. ”Työskentelen hyppyillä ja syöksyksillä luodakseni räjähdysvoimaa. Menen myös ylös ja alas portaita tai hyppään crosstrainerin päälle”, hän sanoo. “Tykkään muuttaa sitä.”

“En voi sanoa sitä Miten Kyykkyjä, mutta teen niitä.” -Ginny MacColl

Aerobinen liikunta

MacColl harjoittelee kardiotreeniä neljä kertaa viikossa, yleensä uinnin kautta. “Uin seuran ja valmentajan kanssa”, hän sanoo. (Itse asiassa MacColl oli uimakerhossaan haastattelumme aamuna.) Hän ui myös kilpailullisesti National Senior Gamesissa.

Agilityä esteradalla

Kilpailijana Amerikkalainen ninjasoturiMacColl suorittaa ulkona esteradan kahdesti viikossa hioakseen taitojaan.

Harjoitus MacColl vannoo pitämään ydinnsä vahvana

Kun kysyn MacCollilta yhdestä hänen suosikkiharjoittelustaan, hän mainitsee viisivaiheisen ydinharjoituksen – mistä hän puhuu. Tämä sarja, hän sanoo, jättää hänet “kuolemaan harjoittelun lopussa”.

Näin hän tekee sen:

1. Tee a Ontto pito 30 sekunnin ajan. “Makaa selälläsi, supista kylkiluut ja vatsat samalla kun pidät käsiäsi ja jalkojasi ylhäällä [at approximately 45 degrees]sanoo MacColl. (Huom: sinä alkaa makuulla selällään, mutta kun nostat käsiäsi, yläselkäsi ja jalat ovat irti lattiasta.)

2. Tee 10 V-uppia. Tässä liikkeessä, jota kutsutaan myös “jakkiveitseksi”, makaat ensin lattialla ja ojennat kätesi pään yli. Käytä sitten ydinlihaksia nostaaksesi molemmat jalat ja ylävartalo lattiasta. “Vennät käsiäsi ja jalkojasi toisiaan kohti samanaikaisesti”, MacColl neuvoo.

3. Tee lepatuspotku 30 sekunnin ajan. (Lue: Älä mene makuulle.) Suoritat tämän lepatuspotkun nostamalla selkäsi ja jalkojasi noin 45 asteeseen ja liikuttamalla sitten jalkojasi nopeasti ylös ja alas.

4. Tee 10 kyykkyä. Taivuta polviasi selkä nostettuna siten, että ne muodostavat 90 asteen kulman ja osoittavat kattoa kohti. Tuo sitten polvisi otsallesi. (Melkein kuin rypistys, mutta alavartalo rypistyy sisäänpäin, kun ylävartalo pysyy paikallaan.)

5. Tee se Saksipotkuja 30 sekunnin ajan. Suorittaaksesi saksipotkun nosta polviasi ja pidä niitä hieman koukussa. Potkaise ne hitaammin ja korkeammalle kuin lepatuspotkulla.

Älä pysäytä häntä nyt

Mitä MacCollille sitten tapahtuu? Ensin hän aloitti siitä Amerikkalainen ninjasoturi Tekemällä uran olemalla yhtä vahva kuin hänen tyttärensä ja saamalla jotain, mitä he voisivat tehdä yhdessä. Guinnessin maailmanennätyksen tekeminen on vain lisännyt motivaatiota pysyä siinä.

”En koskaan tiennyt, että vanhin voi johtaa siihen [woman to be a Ninja athlete]sanoo MacColl. “Minun on jatkettava, jotta voin varmistaa, ettei kukaan muu voi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *