Gastroenterologin suolistoystävälliset ravitsemussuositukset

By | September 12, 2023

AGastroenterologi Will Bulsiewicz, MD, näkee potilaita, joilla on erilaisia ​​suoliston terveysongelmia ihmisiltä, ​​jotka huomaavat, etteivät he käy vessassa tarpeeksi usein – tai päinvastoin, aivan liian usein. Huolimatta hänen diagnosoimistaan ​​ongelmista, hänen ratkaisunsa perustuu lähes aina yhteen pääravinteeseen: kuituun. Itse asiassa Dr. Bulsiewicz selittää kuidun tärkeyttä potilailleen niin usein, että hän kirjoittaa siitä parhaillaan kirjaa. Kuitukäyttöinenjotta entistä useammat ihmiset voivat saada tietoa hänen roolistaan.

“Tiedämme, että suolistomikrobimme viihtyvät ehdottomasti, kun niille syötetään prebioottista kuitua aidosta ruoasta”, sanoo Dr. Bulsiewicz. “Kuitu kulkee suoliston läpi ehjänä ennen kuin se saapuu paksusuoleen. Tämä lähettää terveet mikrobit ruokintaviimeen. He nauttivat tällä herkullisella aterialla ja sitten palkitsevat sinut vapauttamalla sitä, mitä pidän suoliston terveyden perimmäisenä valuuttana: lyhytketjuisilla rasvahapoilla.”Dr. Bulsiewiczin mukaan nämä lyhytketjuiset rasvahapot voivat auttaa torjumaan vuotavaa suolistoa, tehostamaan immuunijärjestelmää, alentamaan kolesterolia, ehkäisemään tyypin 2 diabetesta ja suojaamaan paksusuolen syöpää vastaan. (Joten kyllä, ne ovat melko iso juttu.) “Ne jopa matkustavat aina aivoihisi saadakseen terveysvaikutuksia”, hän sanoo. “Ja ainoa tapa saada ne on, kun kuitu kohtaa paksusuolen terveitä mikrobeja ja taikuutta tapahtuu.”

Tämän käytännön tiedon hankkiminen on yksi asia, mutta sen toteuttaminen käytännössä on aivan eri asia. Siksi minulla on Dr. Bulsiewicz kysyi ajatusta suolistoystävällistä ruokaa sisältävästä ateriasta, jota hän suosittelee kaikille potilailleen, jotta ihmiset voisivat todella soveltaa hänen havaintojaan käytäntöön. Koska hän uskoo vakaasti päivän aloittamiseen suolen terveydellä, hänen suosikkiateriansa, joka on täynnä suolistoystävällisiä ruokia, on aamiaisvaihtoehto: kaurapuuro.

Miksi gastroenterologin suosikki suolistoystävällinen ruoka on kaurapuuro

Kuten monet muut terveydenhuollon ammattilaiset, “Olen suuri kaurapuuron fani”, sanoo Dr. Bulsiewicz. “Sen kauneus on, että se sisältää runsaasti prebioottista kuitua nimeltä beeta-glukaani, jonka on osoitettu vahvistavan immuunijärjestelmää.” Hän pitää myös siitä, että voit lisätä vielä enemmän suolen terveellisiä ainesosia täytteisiin ja mausteisiin. Vaikka hän neuvoo jättämään sokerin pois kulhosta (pahoilla bakteereilla on voimakas taipumus makealle), hedelmät, kuten mustikat (toinen suosittu GI-suoliston terveellinen ruoka), mansikat ja persikat sisältävät kuitua ja tarjoavat luonnollista makeutta. pähkinät lisäävät kuitupitoisuutta.

Mitä tulee mausteisiin, Dr. Bulsiewicz lisää mielellään kanelia, inkivääriä ja kurkumaa ruuansulatuksen edistämiseksi. “Kaikki kolme ovat anti-inflammatorisia ja hyödyllisiä omalla ainutlaatuisella tavallaan”, hän sanoo. ”Kaneli auttaa ylläpitämään tasapainossa verensokeritasoja. Inkiväärillä on ansaittu maine ruoansulatusvaivojen lievittäjänä, ja sen on jopa osoitettu auttavan parantamaan suolistoa. Kurkuma sisältää kurkumiini-nimistä fytokemikaalia, jolla on poikkeuksellisia parantavia ominaisuuksia, mukaan lukien maksan suojaaminen ja syövän torjunta.” Lisäksi ne estävät aamiaisesi maistumasta tylsältä.

Hänen seuraava kakkossija parhaasta suolistoystävällisestä aamiaisesta: smoothiet

Dr. suosittelee toista ateriaa aamulla. Bulsiewicz: smoothie. “Se on loistava tapa sisällyttää loistava sekoitus hedelmiä ja vihanneksia aamuusi”, hän sanoo. “Tämä on äärimmäisen tärkeää, koska tiedämme American Gut Projectista, että ruokavaliossasi olevien kasvien monimuotoisuus on tehokkain tekijä terveessä suoliston mikrobiomissa. Kun lisäät kasvien monimuotoisuutta, lisäät mikrobiomiasi, ja se on hyvä asia.”

DR. Bulsiewicz antaa smoothieilleen tyypillisesti pohjan banaaneja, vihanneksia ja kourallista pakastemarjoja ja luottaa sitten muihin ainesosiin lisätäkseen makua ja kuitua. “Lisään smoothieeni kasvien monimuotoisuutta lisäämällä pellavan, chian siemeniä, hampunsiemeniä, saksanpähkinöitä tai manteleita”, hän sanoo.

Katso alla oleva video saadaksesi rekisteröityneen ravitsemusterapeutin mielipiteen suoliston terveellisistä ruoista:Mitä ei syö suoliston terveyden vuoksi

Aivan kuten Dr. Vaikka Bulsiewicz suosittelee suoliston terveyttä edistävien ruokien syömistä, hän suosittelee myös joidenkin avainruokien välttämistä. “Yhtä tärkeää on vähentää sellaisten ruokien syöntiä, jotka edistävät tulehduksellisia, epäterveellisiä mikrobeja, jotka ruokkivat vuotavaa suolistoa”, hän sanoo. Hänen luettelonsa: tyydyttyneet rasvat, puhdistettu sokeri ja keinotekoiset makeutusaineet. Pidä hänen tiedot mielessä, kun teet kaurapuuroa ja smoothieita, niin vatsasi kiittää sinua.

Tässäkin on tärkeää paitsi aloittaa päivä kuitupitoisella aterialla, myös varmistaa, että se tulee useista lähteistä. (Toisin sanoen, älä syö samaa ruokaa joka päivä.) Siksi Dr. Bulsiewicz on kaurapuuron ja smoothien fani: Molemmat voidaan räätälöidä eri makuun joka päivä. Monipuolisuus ei ole vain elämän mauste – se on myös avain hyvään suoliston terveyteen.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *