Elokuun syntymäkivi: Peridootin väri ja symboliikka

By | September 10, 2023

minäJalokivien maailmassa smaragdit nauttivat kauniista vihreästä väristään, mutta älä unohda kelta-vihreää peridottia. Nyt on täydellinen aika asettaa tämä helmi valokeilaan – se on loppujen lopuksi elokuun syntymäkivi.


Kun kivi on näkyvissäsi, on vaikea katsoa pois. sen väri vaatii huomiota. Energisesti Peridotilla on enemmän tarjottavaa kuin näkee. Sen kelta-vihreä sävy voi kuitenkin osoittaa, mitä se symboloi. “Peridot edustaa vaurautta, onnea ja onnea”, sanoo astrologi ja henkinen opettaja Jill Wintersteen, Spirit Daughterin perustaja. Näin katsottuna elokuun vauvat voivat pitää kiveä onnen viehätyksensä. Astrologi Rachel Langin, kirjan kirjoittajan, mukaan peridot on myös muistutus voimastamme, tahdonvoimastamme, myötätunnostamme ja luovuudestamme. Modernia taikuutta.

Pelkästään nämä syyt tekevät houkuttelevan ehdotuksen valjastaa tämän jalokiven energiaa, olitpa syntynyt elokuussa tai missä tahansa muussa kuukaudessa vuodesta. Jos olet utelias oppimaan lisää, alla on tietoa peridotin ja muiden mutta ei vähemmän upeiden kivien ominaisuuksista, merkityksestä ja symboliikasta, jotka palvelevat sinua hyvin tässä kuussa.

Elokuun syntymäkiven ominaisuudet: kaunis kelta-vihreä peridot

 • Syntymäkiven väri: Limenvihreä
 • Elementti: Puu
 • Planeetta: Venus
 • Chakra: Sydän- ja aurinkopunoksen chakrat
 • Alkuperä: Tuntematon

Peridot on muunnelma kivennäisoliviinista, ja vaikka sille on usein ominaista sen kelta-vihreä sävy, sitä on erilaisia ​​vihreän sävyinä.

Kivi tulee yleensä vulkaanisesta kivestä, mutta se voi olla peräisin myös meteoriiteista, sanoo integratiivisen lääketieteen ja kristalliasiantuntija Elizabeth Trattner, AP, DOM, Helia Housen hyvinvointikeskuksen omistaja. Sinun on kuitenkin vaikea löytää peridotia avaruudesta.

Peridootin uskotaan löytyneen ensimmäisen kerran Punaisenmeren saarelta. Vaikka sen alkuperä on epäselvä, se on nykyään hankittu eri paikoista ympäri maailmaa. Suurimmat peridotin lähteet ovat Myanmarissa, Pakistanissa ja Himalajalla, ja arviolta 80–95 prosenttia peridotista löytyy San Carlos Apache Indian Reservationista Arizonassa.

Peridootin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Peridootti on pitkään liitetty valoon. Varhaiset egyptiläiset kutsuivat sitä “auringon jalokiviksi”, kun taas roomalaiset kutsuivat sitä “iltasmaragdiksi”, koska he uskoivat sen hehkuvan pimeässä. Sitä kutsuttiin aikoinaan myös krysoliitiksi, muinaisen kreikan sanasta “kultainen kivi”.

Peridot kaikkine assosiaatioineen tekee siitä sopivan valinnan leokaudelle 22. heinäkuuta – 22. elokuuta. Astrologiassa Leijonaa hallitsee aurinko, mikä edustaa tapaa, jolla annamme valomme loistaa maailmaan, Lang kertoi Well+Goodille – ja poika, loistaako Leo? Leosta syntyneellä johtajalla, joka luottaa ilmeeseensä, on lämmin aura, joka valaisee ympärillään olevia, mikä on leijonan keskeinen piirre. Tulinen horoskooppi yhdistetään myös kuninkaalliseen, ja peridottia on pitkään pidetty valta-asemissa elävien suojakivenä, Lang sanoo – toinen syy, miksi kivi sopii leijonasyntyisille.

Langin mukaan myös elokuussa syntyneet Neitsyet hyötyvät peridotin energisistä ominaisuuksista. Jalokiveä on pitkään pidetty keinona karkottaa huolet ja pelot, jotka ovat usein haaste itsekriittisille Neitsyille. Yksi Neitsyen tärkeimmistä ominaisuuksista on analyyttinen kyky. Se kuitenkin myös saa heidät ajattelemaan liikaa, mikä voi johtaa tarpeettomaan huoleen ja stressiin, jos sitä ei puututa. Peridot voi auttaa lisäämään itseluottamustasi, jotta voit voittaa huolet. “Peridot voi auttaa poistamaan negatiivisuutta tai esteitä”, Lang sanoo.

Vaikka peridootti on pitkään liitetty aurinkoon, se tulee vihreän sävyissä, jotka muistuttavat lehtiä, jotka ovat usein yltäkylläisyyden ja vaurauden symboli – ja niin sattuu, että kivi liittyy myös näihin teemoihin. “Peridootin sanotaan auttavan tuomaan yltäkylläisyyttä, erityisesti tässä kuussa syntyneille”, Wintersteen sanoo. “Perinteisesti elokuu oli sitä aikaa vuodesta, jolloin ihmiset tekivät ahkerasti töitä kesän auringon alla turvatakseen itselleen vauraan tulevaisuuden, kun oli sadonkorjuun aika.”

Vihreiden sävyjensä vuoksi on järkevää, että peridot tunnistettiin sydänchakraan, joka myös hehkuu kirkkaan vihreänä. “Kuten monet vihreät kivet, se liittyy sydänchakraan ja tunnetaan myötätunnon kivenä”, sanoo Lang ja Dr. Trattner kutsuu sitä “sydämen avaajaksi”. Wintersteenin mukaan “Se auttaa meitä myös hyödyntämään kolmatta chakraamme.” [or solar plexus chakra]– tahtomme ja identiteettimme keskipiste.” Siksi luovuutesi ja tahdonvoimasi hyödyntäminen voi auttaa sinua, Lang sanoo.

Peridotin energeettisten voimien valjastamiseksi Lang sanoo, että kiven kanssa voi meditoida sisäisen voiman saamiseksi tai selkeyden saamiseksi, kun tie eteenpäin on epäselvä.

Mitkä ovat muut elokuun syntymäkivet?

Vaikka peridotti on yleisimmin nähty elokuun syntymäkivi, spinelliä ja sardoniksia pidetään myös kuukauden syntymäkivinä – joista jokainen on ainutlaatuinen itsessään.

“Spinelli on joustavuuden kivi”, Lang sanoo. ”Se on hyödyllistä, kun käyt läpi vaikeita aikoja, koska se auttaa tuomaan energiaa kehoosi. Se voi auttaa sinua avautumaan runsaudelle ja turvallisuudelle, ja punaiset lajikkeet liittyvät juurichakraan, mikä tekee siitä suojaavan kiven.

Sardonyx on elokuun alkuperäinen syntymäkivi, ja Langin mukaan se liittyy ensisijaisesti rohkeuteen. “Se rakentaa rohkeutta, kun valmistautuu suureen tapahtumaan”, hän sanoo. Lisäksi “se liittyy selkeyteen ja keskittymiseen, mikä tekee siitä loistavan kiven projektin loppuun saattamisessa.”

Mitä syntymäkivet ovat?

Syntymäkivet ovat jalokiviä, jotka edustavat henkilön syntymäkuukautta tai horoskooppimerkkiä. Sen alkuperän uskotaan ulottuvan raamatullisiin ajoiin, ja ensimmäisen vuosisadan historioitsija Flavius ​​​​Josephus liitti Exoduksen kirjassa Aaronin rintakilven 12 jalokiveä vuoden kuukausiin ja 12 horoskooppimerkkiin. Kuitenkin tapa käyttää yhtä jalokiveä joka kuukausi alkoi Saksassa tai Puolassa vasta 1400- tai 1500-luvulla. Syntymäkivet ovat myös peräisin itämaisesta kulttuurista. Ratna Pariksha, viidennen vuosisadan hinduteksti, liitti tietyt jalokivet jumaliin, taivaankappaleisiin ja viikonpäiviin, kun taas vedalaiset astrologit suosittelevat tiettyjä jalokiviä yksilöille heidän astrologisen syntymäkartan perusteella.

Vuonna 1912 American Council Association of Jewellers (nykyisin Jewellers of America) loi standardoidun luettelon syntymäkivistä Yhdysvalloissa. Amerikan koruteollisuusneuvosto ja myöhemmin American Gem Trade Association päivittivät tämän luettelon sisältämään uusia syntymäkivityyppejä tietyille vuoden kuukausille.

Yleiskatsaus syntymäkivistä vuoden jokaisena kuukautena

Haluatko valita kristallin, joka vastaa syntymäkuukauttasi? Tässä on nopea yleiskatsaus syntymäkivistä jokaiselle vuoden kuukaudelle:

 • Tammikuun syntymäkivi: granaatti
 • Syntymäkivi helmikuu: ametisti
 • Maaliskuun syntymäkivi: Akvamariini ja verikivi
 • Huhtikuun syntymäkivi: timantti
 • Toukokuun syntymäkivi: smaragdi
 • Syntymäkivi kesäkuu: Helmi, aleksandriitti ja kuukivi
 • Heinäkuun syntymäkivi: rubiini
 • Elokuun syntymäkivi: Peridot, spinelli ja sardonyx
 • Syyskuun syntymäkivi: safiiri
 • Lokakuun syntymäkivi: Opaali ja turmaliini
 • Marraskuun syntymäkivi: Topaasi ja sitriini
 • Joulukuun syntymäkivi: Tansaniittia, turkoosia ja zirkonia

Elokuun Birthstonen UKK

Mikä on elokuun todellinen syntymäkivi?

Elokuussa on kolme syntymäkiveä – peridotti, spinelli ja sardonyksi – mutta Langin mukaan peridot on kuukauteen liittyvä tärkein jalokivi.

Mitä elokuun syntymäkivi edustaa?

Elokuun syntymäkivi edustaa yleisimmin voimaa, tahdonvoimaa, myötätuntoa ja luovuutta sekä vaurautta ja yltäkylläisyyttä.

Mikä on elokuun alkuperäinen syntymäkivi?

Alkuperäinen elokuun syntymäkivi on Sardonyx – ja Langin mukaan se liittyy rohkeuteen, selkeyteen ja keskittymiseen.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *