Ektoiinin kosteuttavat, ikääntymistä estävät edut iholle

By | September 10, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Jokainen ihonhoitofani tuntee luultavasti suuret ainesosat, jotka muodostavat vankan rutiinin: C-vitamiini, hyaluronihappo, retinoli, niasiiniamidi, keramidit, peptidit… lista jatkuu ja jatkuu. Jos olet jo määrittänyt hoito-ohjelman, sinun kannattaa harkita sen lisäämistä toinen Seoksen “avainainesosa” saattaa tuntua tarpeettomalta (ja tylsältä ja tarpeettomalta), mutta viime aikoina ihokeskusteluun on tullut kiihkeä uusi lisäys, joka saattaa vain saada sinut harkitsemaan uudelleen.

Ectoine on näkynyt yhä useammissa tuoteetiketissä viime aikoina, ja ihotautilääkärit sanovat, että se on hyvästä syystä. Hellävarainen, moniajo-sankari on turvallinen kaikille ihotyypeille ja tarjoaa XL-listan etuja – mukaan lukien kosteutuksen, suojan ja ihon vahvistamisen. Jos haluat viedä rutiinisi uudelle tasolle, tästä syystä ektoiini on ainesosa, joka auttaa sinua saavuttamaan juuri sen.

Mikä on Ectoine?

”Ektoiini on pieni molekyyli, joka sitoutuu helposti vesimolekyyleihin. Sitä esiintyy luonnollisesti tietyntyyppisissä bakteereissa, jotka elävät äärimmäisissä ympäristöissä, ja tästä syystä sitä kutsutaan myös “extremolyytiksi”, selittää Dr. Carmen Castilla, ihotautilääkäri New Yorkissa. Näissä äärimmäisissä ympäristöissä (esim. kuumissa lähteissä, syvässä meressä, suolajärvissä) elävät organismit tai bakteerit luottavat ektoiiniin suojellakseen solujaan kemiallisilta ja fyysisiltä vaurioilta, sanoo Connie Yang, MD, kosmeettinen ihotautilääkäri PFRANKMD:stä.

Pienemmän molekyylirakenteensa ja kykynsä sitoutua vesimolekyyleihinsä ansiosta tämä tietty aminohappo auttaa muodostamaan suojaavia nesteytyskuoria solujesi ja muiden biomolekyylien ympärille. “Vaikutus auttaa ihoa säilyttämään kosteuden ja vahvistaa sen suojatoimintoa, mikä tekee siitä kestävämmän ympäristön stressitekijöitä, kuten UV-säteilyä ja saasteita vastaan”, sanoo Loretta Ciraldo MD FAAD, Miamissa toimiva board-sertifioitu ihotautilääkäri ja Dr. Loretta ihonhoito.

Toisin sanoen Ectoin toimii suojana, joka suojaa ihoasi jokapäiväisiltä stressitekijöiltä ja auttaa ylläpitämään tervettä kosteussuojaa. Vaikka saattaakin kuulostaa siltä, ​​että ektoiinilla ja hyaluronihapolla, joka myös sitoutuu ihoon ja auttaa pidättämään vettä, on joitain yhtäläisyyksiä, ne ovat todellisuudessa erilaisia. ”Hyaluronihapon tavoin sillä on kyky sitoa vettä ja lukita kosteutta. “Mutta sillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat rauhoittamaan vaurioitunutta ja ärtynyttä ihoa, mikä on toisen suositun ihonhoitoaineen, niasiiniamidin, etu”, sanoo tohtori. Yang. “Sen antioksidanttiset ominaisuudet erottavat sen muista, koska se tarjoaa lisäsuojaa ympäristön stressitekijöitä vastaan.”

Ectoinen edut

“Ectoin on loistava moniajo, joka tarjoaa useiden ihonhoitoaineiden edut yhdessä”, sanoo Dr. Yang.

1. Säilyttää ihon kosteuden

“Ektoiini toimii erittäin voimakkaana kosteusvoiteena – se voi sitoa vettä ja suojata transepidermaaliselta vedenhukasta”, sanoo tohtori. Castilla. “Sen muodostamat kompleksit voivat myös auttaa suojaamaan ympäristön stressitekijöiltä ja tukemaan ihon suojakerrosta.” Se, että ainesosa pystyy vetämään vettä ihoon, mikä tarkoittaa, että se on kosteuttava aine, minkä jokainen ihotautilääkäri kertoo sinulle olevan elintärkeää ihon kosteutuksen kannalta. .

2. Suojaa ärsyttäviltä aineilta ja vähentää tulehdusta

Suojaa vahvistavien ominaisuuksiensa ansiosta ektoiini estää ulkoisten ärsyttävien aineiden pääsyn ihoon. “Tämä johtaa tulehduksen ja ihon punoituksen vähenemiseen”, sanoo tohtori. Yang.

3. Vähentää UV-säteiden vaikutuksia

“Ectoin tunnetaan kyvystään lisätä suojaa UVB-säteilyä, UVA-säteitä ja näkyvää valoa vastaan, mukaan lukien sininen valo”, sanoo Dr. Loretta. Ainesosan aiemmin mainittujen kosteuttavien ominaisuuksien ansiosta se myös “estää auringon aiheuttaman kuivumisen”. 4. Ehkäisee juonteita ja ryppyjä Koska aurinkovauriot ovat suurin syy näkyviin ikääntymisen merkkejä, sen antioksidanttiset ominaisuudet auttavat torjumaan hienoja juonteita ja ryppyjä. “Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka suojaavat ympäristön vapailta radikaaleilta, jotka voivat vahingoittaa ihon kollageenia ja elastiinia”, sanoo Dr. Yang.

4. Auttaa sinua sietämään muita ihonhoitoaineita

Koska ektoiini tukee ihosuojaa, se auttaa Dr. Castilla auttaa torjumaan ärsyttävien aktiivisten ainesosien, kuten kemiallisten kuorimien tai retinoidien, ei-toivottuja vaikutuksia. ”Ektoiini sopii kaikille ihotyypeille. Kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta se sopii erityisesti kuivalle tai herkälle ihotyypille. Koska se ei ärsytä, se voidaan helposti sisällyttää päivittäiseen ihonhoitorutiinisi”, hän sanoo.

Kuinka sisällyttää Ectoin osaksi rutiinia

Ectoin yhdistyy hyvin kaikkien muiden ihonhoitoaineosien kanssa (ei itse asiassa ole aktiivisia aineosia, joiden kanssa sitä ei voisi käyttää yhtä aikaa) ja sitä voidaan käyttää joka päivä. “Se voidaan sisällyttää melkein jokaiseen ihonhoitorutiinisi vaiheeseen”, sanoo Dr. Yang. “Jos sitä käytetään seerumimuodossa, sitä tulee käyttää rutiinin ensimmäisenä vaiheena.” Jos sitä käytetään kosteusvoiteen muodossa, sitä tulee käyttää muiden seerumien lisäksi kosteuden lukitsemiseksi.” Dr. Castilla lisää, että muita vaikuttavia aineita ei tarvitse korvata ektoiinilla, vaan voit käyttää sitä synergistisenä lisänä jo levittämällesi.

Osta Ectoine Skin Care

YSE, suosikkikuorintatyynysi – 72,00 dollaria

Nämä hellävaraisesti jätettävät kuorintatyynyt sisältävät yhdistelmän glykolihappoa, PHA:ita ja ektoiinia, jotka auttavat uudistamaan ja kirkastamaan ihoasi. Ectoine auttaa parantamaan vaurioitunutta tai ärtynyttä ihoa korjaamalla ihosuojaa. Sopii herkälle iholle.

DR. Loretta, Universal Glow Daily Defense mineraalinen aurinkosuojaneste SPF 40 – 65,00 $

Lisää suojaa varten Ectoinin sisällyttäminen päivittäiseen aurinkovoideeseesi on todella viimeinen puolustuslinjasi. Tämä ultrakevyt koostumus sisältää voimakasta antioksidanttia nimeltä Lipochroman®, ektoiinia ja sinkkiä. Aurinkosuojavoiteen silkkinen koostumus imeytyy nopeasti ja sopii kaikille ihosävyille ja -tyypeille. “Universal Glow Daily Defence -tuotteeseen lisäsimme ektoiinia lisäämään tuotteen tehokkuutta ihon suojaamisessa auringon haitallisilta säteiltä”, sanoo Dr. Loretta.

DR. Barbara Sturm, The Better B -niasiiniamidiseerumi – 145,00 dollaria

Tämä seerumi sisältää muun muassa yhdistelmän puhdasta B3-vitamiinia (niasiiniamidia) ja ektoiinia. “Ihon täydelliseksi parantajaksi” mainostettu se pienentää ihohuokosten kokoa ja viimeistelee ihon yleisilmeen säteilevämmäksi. Seerumi sisältää myös merellisiä eksopolysakkarideja (planktonia), jotka yhdessä ektoiinin kanssa vahvistavat entisestään ihon suojakerrosta ja lisäävät kosteuden saantia.

DR. Dennis Gross Skincare, Derminfusions Fill + Repair Serum hyaluronihapolla – 75,00 $

Seerumia pidetään neulattomana vaihtoehtona ruiskeille, ja se auttaa täyttämään hienoja juonteita samalla kun se kiinteyttää ja täyteläisyttää ihoa. Tuotteen “MicroCelle Delivery” -järjestelmä toimittaa hyaluronihappoa, peptidejä, niasiiniamidia ja ektoiinia syvälle ihoon varmistaakseen tuotteen optimaalisen imeytymisen. Se auttaa kosteuttamaan ja palauttamaan kosteussuojasi samalla kun hallitset punoitusta ja ärsytystä.

StriVectin, Advanced Retinol Nightly Multi-Correct -seerumi – 99,00 dollaria

Tämä seerumi on formuloitu ektoiinilla tasapainottamaan retinolin aiheuttamaa mahdollista ärsytystä, ja tämä seerumi on myös rikastettu polyglutamiinihapolla ja ashwagandhalla estämään lisäkuivumista tai ärsytystä. Jatkuvalla käytöllä voit odottaa parannuksia hienoihin juonteisiin ja ryppyihin sekä yleisen terveemmän näköisen ihon.

Dermalogica, Powerbright Dark Spot -seerumi – 99,00 dollaria

Tämä vegaaninen seerumi auttaa häivyttämään tummia täpliä tai värjäytymiä samalla kun suojaat ihosi suojakerrosta. Valmistettu niasiiniamidin, heksyyliresocinolin ja shiitake-sienten sekoituksesta. Odota tasaisempaa ihon sävyä säännöllisessä käytössä.

ZO Skin Health Renewal Cream – 120,00 dollaria

Tämä hajusteeton voide on kevyt ja kliinisesti todistettu ravitsevan stressaantunutta ihoa. Formuloitu asetyyliheksapeptidi-8:n, lactococcus-fermentlysaatin, polyglutamiinihapon ja tietysti ektoiinin yhdistelmällä suojaamaan ihoa.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *