Bentseenittomat kuivashampoot, jotka ovat hyviä hiuksille

By | September 12, 2023

WOlipa kyseessä hiushoidon käyttöiän pidentäminen tai vain harjoituksen jälkeisen hien imeminen, mullistava kuivashampoo on olennainen osa hiustenhoitosarjaasi. Mutta viime vuosina eräistä aerosoleista löytyneiden haitallisten kemikaalien löytäminen on siirtänyt keskustelun kuivashampoosta mattapintaisten hiusten peittämisestä sen mahdollisiin terveysriskeihin.

Hiustenhoitobrändin Areyn perustaja Jay Small sanoo, että kuivashampoo-kiista liittyy tuotteen jakelujärjestelmään, koska ponneaineet voivat sisältää puhdistamatonta bentseeniä, jonka tiedetään nyt olevan haitallista hengitettynä. “Bentseeni voi ärsyttää ihoa, ja hengitettynä sillä voi olla pitkäaikaisia ​​vaikutuksia kehon solujen toimintaan ja estää luuydintä tuottamasta tarpeeksi punasoluja”, hän sanoo. “Hapotusaineilla ei ole vaikutusta hiusten ja päänahan terveyteen, ja niiden poistaminen lisää kuivashampoon positiivisia hyötyjä.”

Neera Nathan, MD, sertifioitu ihotautilääkäri, joka työskentelee hiustenhoitobrändin Vegamour kanssa, jakaa Smallin huolen joidenkin näistä shampoista löytyvistä haitallisista kemikaaleista viitaten vuonna 2022 tehtyyn riippumattomaan tutkimukseen, jossa todettiin, että monet kuivashampoot ovat täynnä syöpää aiheuttavia aineita. , mikä johtaa suureen takaisinvetoon. [Editor’s note: The benzene found in the recalled products was present in trace amounts, which were much lower than the amount that would need to be inhaled to cause harm to humans. Still, they were removed from the market immediately.] Mutta hyvä uutinen on, että uudet bentseenittomat kuivashampoot ovat todella hyviä päänahallesi ja viime kädessä parantavat hiusten yleistä terveyttä.

Miksi perinteiset kuivashampoot ovat haitallisia hiuksille?

Vähemmän pelottavia kuin karsinogeenit hiustenhoitotuotteissasi – mutta silti huolestuttavia muilla tavoilla – ovat joissakin kuivashampookoostumuksissa esiintyvät kalkkijauheet ja alkoholit.

“Vaikka ne imevät nopeasti kosteutta ja keinotekoiset tuoksut voivat peittää hajuja, nämä pikakorjaukset ovat itse asiassa varsin haitallisia päänahalle, koska ne voivat vaikuttaa negatiivisesti päänahan mikrobiomiin jatkuvassa käytössä”, sanoo Helen Reavey, trichologist ja The Scalp -Hair care -brändin perustaja. Act+Acre. “Vaikka kuivashampoo saa hiukset ja päänahka näyttämään paremmalta tilapäisesti, jos emme tarkista ainesosia kunnolla, se voi johtaa suureen kertymiseen päänahaan, tukkien hiusrakkuloita ja aiheuttaa erilaisia ​​päänahan ongelmia.”

Koska päänahan mikrobiomi on hiusten yleisterveyden perusta, tämän esteen hajoaminen (joka voi tapahtua käytettäessä tiettyjä kuivashampoon ainesosia) vaikuttaa hiussäikeiden ulkonäköön. Hiki, saastuminen, öljy ja tuotteen kerääntyminen voivat aiheuttaa bakteerien mätälemistä, mikä aiheuttaa epämukavuutta, kuivuutta ja kutinaa.

“Yritän aina yhdistää päänahan hoidon ihonhoitoon – laittaisitko meikkaa ja jättäisitkö sen päälle yli kolmeksi päiväksi pesemättä sitä pois?” sanoo Reavey. “Vastaus on luultavasti ‘ei’, koska se tekee ihostasi alttiita ryppyille ja erittäin kuivaksi. Sama koskee päänahkaa.” Hän lisää, että terveen kasvun ja hiusten laadun parantamiseksi on myös tärkeää priorisoida päänahan hygienia, sillä päänahan iho ikääntyy nopeammin kuin kasvojen.

Mikä tekee kuivashampoolla? Hyvä hiuksillesi? Päänahkasi on ihosi jatke ja itse asiassa melko huokoinen, joten Dr. Nathan, että sinun täytyy miettiä huolellisesti ainesosia, jotka menevät suoraan päähäsi. Hän pitää tuotteista, jotka eivät ole komedogeenisiä, anti-inflammatorisia ja sisältävät rauhoittavia vaikuttavia aineita.

Pieni lisää, että koska päänahka tuottaa luonnollisia öljyjä, jotka on suunniteltu ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia UV-säteiltä ja ympäristön epäpuhtauksilta, meidän on valittava tuotteet, joissa on erittäin imukykyisiä ainesosia tasapainottaaksemme öljyä tukkimatta huokosia. Lisäksi hän uskoo, että hoitoaineet ovat ratkaisevia. “Tarvitsemme myös hoito- ja tehoaineita, koska sekä hiukset että päänahka altistuvat vedelle hien, kosteuden ja suihkussa huuhtelun kautta”, hän sanoo. “Ja koska ne ovat vesiliukoisia, ne voivat tarjota lisäravintoa hiuksille ja päänahalle joutuessaan kosketuksiin kosteuden kanssa.” Yhdessä nämä ravitsevat ainesosat jäljittelevät päänahan toimintaa ja toimivat terveenä lisänä yleiseen rutiiniin.

Mitä ottaa huomioon kuivashampoota ostaessa

“Kuvashampoota valittaessa suosittelen kokeilemaan aerosolitonta kuivashampoota, koska nämä koostumukset eivät sisällä haitallisia ponneaineita ja useimmat sisältävät ainesosia, jotka tasapainottavat öljyä, lisäävät volyymia ja pidentävät pesujen välistä aikaa”, Small sanoo.

Hiusystävällisiä, öljyä imeviä ainesosia ovat yleensä tärkkelykset, kuten alumiini, riisi, maissi ja tapioka. ”Huomasimme, että alumiinitärkkelyksellä on paras öljyn imeytyminen, koska se ei ole vesiliukoinen ja siksi eristää öljyä. Kun hiukset huuhdellaan, tärkkelyksen ja öljyn yhdistelmä huuhtoutuu helposti pois”, Small sanoo. Vaikka Reavey on samaa mieltä siitä, että tärkkelykset ovat loistavia kasvipohjaisia ​​ainesosia, hän rakastaa myös fulvohappoa, joka on orgaanisista kasviaineista saatu superravinte, jonka hän sisällytti tuotemerkkinsä kuivashampooon. Mitä tulee aktiivisiin ainesosiin, Small suosittelee uutteiden, hoitoaineiden tai peptidien etsimistä.

Hän sanoo, että vältettävät ovat synteettiset tuoksut ja liialliset säilöntäaineet, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, mutta eivät hyödytä.

Mikä on paras tapa käyttää kuivashampoota hiusten terveydelle?

Stylistien mukaan kuivashampoo on parasta levittää puhtaisiin hiuksiin tai päivä pesun jälkeen.

”Suosittelen, että levität tuotetta hiussäikeeseen lähelle juuria sekä hiusvarren keskelle. “Vältä kuitenkin levittämästä sitä suoraan päänahkaan tai voimakkaasti saastuneisiin hiuksiin”, Small sanoo ja lisää, että sen levittäminen päänahkaan voi ratkaista ongelman ja estää öljyjen leviämisen hiuksiin. “Jos hiuksesi ja päänahkasi ovat liian rasvaisia, hiuksiin on vaikeampi lisätä volyymia, mikä on mukava sivuvaikutus kuivashampoon käytöstä.”

Reavey sanoo, että hänen ykkössääntönsä on, että kuivashampoota ei saa käyttää useammin kuin kahdesti pesujen välillä. “Ihannetapauksessa sinun ei pitäisi koskaan käyttää kuivashampoota hiusten pesun korvikkeena – vain raikastaaksesi ulkonäköäsi tarpeen mukaan”, hän sanoo. Ja muista, että pitkäaikainen pesu voi aiheuttaa kertymistä päänahalle ja tukkeutuneet huokoset (kuivashampoo ei poista öljyjä ja kertymiä, se vain tekee niistä vähemmän näkyviä).

Lopuksi Nathan muistuttaa, ettei mikään kuivashampoo voi täysin korvata pesua oikealla shampoolla ja hoitoaineella. Perinteinen pesu poistaa lian tuotteista ja voi rauhoittaa kutinalle tai kuivumiselle taipuvaa päänahkaa. Ja hoito on tärkeää kosteuden palauttamiseksi hiuksiin ja suojaa niitä päivittäisiltä lämpövaurioilta. “Muista: Jos käytät kuivashampoota, käytä sitä kohtuudella ja yhdessä loistavan shampoon ja hoitoaineen kanssa.”

Osta päänahalle sopiva, bentseenitön kuivashampoo

Arey, Wait a Sec Dry Shampoo – 36,00 dollaria

Tämä kuivashampoo sisältää piidioksidia ja alumiinia – kaksi tieteellisesti todistettua öljyä imevää ainesosaa – sekä ihastuttavan, kevyen luonnollisen seetri- ja salviatuoksua.

ACURE, kuivashampoo – 13,00 dollaria

Tämä kuivashampoojauhe ei ole vain hapatettavia aineita, vaan se sisältää myös piparminttua ja rosmariinia – kahta ainesosaa, jotka stimuloivat päänahan verenkiertoa ja edistävät tervettä hiusten kasvua. Arvostelijat huomauttavat, että alkuperäinen koostumus jättää valkoisen jäännöksen tummempiin hiusväreihin, mutta onneksi brändi tarjoaa myös brunetille sopivan koostumuksen, joka vaihtaa piparmintun kaakaoon (mutta sisältää silti rosmariinia) ja sopii hyvin rohkeampiin sävyihin.

Act+Acre, Fulvic Acid Volumizing Dry Shampoo – 26,00 dollaria

Reavey sanoo, että tämä kaava on niin puhdas, että se on todella syötävää (mutta ehkä… älä syö sitä). Päänahan lisäetujen saavuttamiseksi Fulvic Acid toimittaa yli 65 kivennäisainetta hiusrakkuloihin mikrobiomin palauttamiseksi. Koska se on ei-aerosoli, sitä voidaan suihkuttaa valkoiselle pinnalle, mutta se ei jätä jäämiä hierottaessa sitä päänahkaan tai harjattaessa hiuslankojen läpi.

Crown Affair, The Dry Shampoo – 36,00 dollaria

Tämän palkitun, painottoman kuivashampoon mukana tulee kätevä Kabuki-harja, joka levittää puuteria hellästi hiusten juurille. Kaki jättää hiukset tuoksumaan niin raikkaalta, että voisit vannoa, että ne oli juuri pesty, kun taas tapiokatärkkelys imee öljyt ja ravitsee päänahkaa.

Vegamour, GRO Dry Shampoo – 36,00 dollaria

Tämän kaavan kasvipohjaiset fytoaktiiviset ainesosat ovat vastuussa hiusten elvyttämisestä pesuvapaina päivinä. Ja vaikka tuotteessa käytetään nostatusainetta, se on valmistettu ilman talkkia ja bentseeniä, jotta saadaan aikaan päänahkaystävällinen suihke. Se sisältää myös runsaasti puna-apilaa, joka voi toimia luonnollisena DHT-salpaajana minimoimaan hiustenlähtöä ja hiustenlähtöä.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *