Asiantuntijoiden kumoamat myytit hedelmällisyyttä lisäävistä ruoista

By | September 19, 2023

DYstäväryhmäsi on lähellä sitä tosiasiaa, että yrität tulla raskaaksi, ja kaikilla näyttää olevan mielipide siitä, mitä sinun pitäisi tehdä lisätäksesi mahdollisuuksiasi. Sinulle voitaisiin kertoa akupunktioterapeutin nimi, joka tekee ihmeitä. Toinen voisi jakaa luettelon lisäravinteista tai tarkasta hedelmällisyyttä lisäävistä ruoista ja yrteistä, joita he käyttävät aamusmoothiessaan.

Saatat tarkoittaa hyvää, mutta toisen käden neuvot (tai kuumat vinkit Reddit-foorumin syvyyksissä) ovat kasvualusta väärälle tiedolle ja sekaannukselle. Jos harkitset ruokailutottumustesi muuttamista, lisäravinteiden ottamista tai yrttien lisäämistä hyvinvointirutiiniisi hedelmällisyyden lisäämiseksi, on todella tärkeää kysyä suoraan neuvoja luotetuilta asiantuntijoilta.

Tätä silmällä pitäen meillä on Tracy Lockwood Beckerman, RD, ravitsemusterapeutti ja kirjoittanut: Parempi ratkaisu kuukautisia varten Integratiivisen gynekologian ja funktionaalisen lääketieteen lääkäri Anita Sadaty ja lisääntymisendokrinologian ja hedelmättömyyden lääkäri Rashmi Kudesia selventävät kolmea suurta myyttiä, joihin monet uskovat, kun kyse on ruokavalion ja hedelmällisyyden välisestä yhteydestä.

Myytti 1: Vain yhden tietyn yrtin tai ainesosan lisääminen rutiiniin lisää hedelmällisyyttä

“Syömiemme ruokien ja niiden hedelmällisyyteen kohdistuvien vaikutusten välillä on läheinen yhteys”, Beckerman sanoo. “Ruokalla on valta antaa keholle vihreää valoa “hedelmällisyydelle”… Ruokavalion ja elämäntapojen mukauttamisen on todistettu lisäävän hedelmällisyyttä lähes 70 prosenttia.”

Kuitenkin “suurin myytti on, että tietty ruoka tai lisäosa parantaa ihmeellisesti hedelmällisyyttäsi”, sanoo Dr. Sadaty. Sen sijaan hän sanoo, että koko ruokavalio on tärkeämpi kuin yksi ruoka tai ainesosa. “Kaikki, mikä häiritsee normaalia insuliinitasapainoa, pilaa hormonitasapainosi ja ovulaatiosi laadun”, hän sanoo, minkä vuoksi hän usein suosittelee asiakkaita rajoittamaan prosessoitujen sokerien ja hiilihydraattien saantiaan.

– Yleisin myytti liittyy ananaseen, josta on epävirallisesti tullut hedelmättömyyden maailman symboli, Dr. Kudesia. “Tälle lähestymistavalle ei kuitenkaan ole todellista tieteellistä näyttöä”, hän sanoo. Joten… syö ananasta, jos rakastat sitä, mutta älä odota ihmeitä.

Tracy Lockwood Beckerman, RD, mukaan nämä ovat parhaita (ja pahimpia) hedelmällisyyden ruokia:Mitä tulee elintarvikkeisiin ja ruokaryhmiin, joista voi olla apua, Beckerman sanoo, että erityisesti tyydyttymättömät rasvat (kuten oliiviöljy, pähkinät, siemenet ja avokadot) on yhdistetty hedelmällisyyden paranemiseen. “Pähkinät, kuten saksanpähkinät, ovat ainutlaatuisia, koska ne sisältävät kaikista pähkinöistä suurimman määrän omega-3-rasvahappoja”, Beckerman sanoo. “Tiedämme, että omega-3-rasvahapot auttavat tukahduttamaan tulehdusta ja parantamaan verenkiertoa kehossa, mikä voi auttaa pitämään sukuelimemme koskemattomassa kunnossa. Lisäksi saksanpähkinät sisältävät magnesiumia, joka voi pitää sileät lihakset – kuten kohtu – rentona, joten hedelmöitys voi viedä aikaa.” Aseta se viileään, rauhalliseen ja kerättyyn ympäristöön. Lisäksi hän sanoo, että monityydyttymättömiä rasvoja sisältävä ruokavalio (jotka kaikki löytyvät edellä mainituista elintarvikkeista) liittyy pienempään ovulaation hedelmättömyyden riskiin, joka on ovulaatioongelmista johtuvaa hedelmättömyyttä.

Jos luulet, että kaikki nämä neuvot kuulostaa paljon Välimeren ruokavaliolta, olet oikeassa. DR. Kudesia sanoo, että tämä ei ole vain paras ruokavaliosuunnitelma sydämen terveydelle, vaan myös hyvä suunnitelma hedelmällisyytesi suhteen. “Välimeren ruokavalio on ihanteellinen syömismalli raskautta yritettäessä, sillä se keskittyy tuoreisiin vihanneksiin, papuihin ja pähkinöihin sekä tyydyttymättömiin öljyihin”, hän sanoo ja lisää, että jalostettujen elintarvikkeiden, lihan ja alkoholin rajoittaminen on myös hyvä sääntö. ihmiset, jotka haluavat lisätä hedelmällisyyttään. ”Tämä lähestymistapa toimii, koska se maksimoi proteiinien ja välttämättömien ravintoaineiden saannin terveellisimmällä tavalla, vähentää tulehdusta ja rajoittaa aineenvaihdunnallemme huonoimpien ruokien saantia. Naisille, jotka saattavat olla ylipainoisia, tämä ruokavalio voi myös olla hyödyllinen.” [healthy weight management] Tämä voi parantaa hedelmällisyyttä ja vähentää keskenmenoja”, hän sanoo.

Myytti 2: Merenelävät ovat haitallisia raskaana oleville naisille – ja naisille, jotka yrittävät tulla raskaaksi

American Pregnancy Associationin mukaan on välttämätöntä jättää pois vain runsaasti elohopeaa sisältävät kalat, kuten miekkakala ja kuningaskala. Muita ruokia, kuten tonnikalasäilyke ja keitetty lohi, on edelleen tarjolla – ja ne ovat tärkeitä synnytystä edeltävälle terveydelle kaikkien omega-3-rasvahappojen ja B-vitamiinien ansiosta. Tästä syystä FDA suosittelee, että raskaana olevat tai imettävät naiset syövät 8-12 unssia vähäelohopeaa kalaa viikossa.

Sama pätee, jos yrität tulla raskaaksi. “Naiset, jotka söivät vähintään kahdeksan annosta mereneläviä sykliä kohden, tulivat raskaaksi nopeammin kuin ne, jotka söivät mereneläviä harvoin”, Beckerman sanoo. “Valitse mahdollisuuksien mukaan luomu- ja luonnonvaraisia ​​tuotteita välttääksesi altistumisen ylimääräisille hormoneille.”

Voit myös harkita kalaöljyn käyttöä seuraavista syistä:Myytti 3: Hedelmällisyyden lisäämiseksi syömisen tulee olla tiukkaa ja säädeltyä

Sekä Beckerman että Dr. Sadaty korostaa, että se on erityistä ravintoaine jotka liittyvät lisääntyvään hedelmällisyyteen, ja on parasta saada nämä ravintoaineet useista eri ruoista eikä vain syödä täsmälleen samoja aterioita joka päivä. (Hyvä neuvo, jota sinun tulee muuten aina noudattaa.) “Sitä ei ole olemassa yksi Ruoat, jotka saattavat sallia jonkun tulla raskaaksi, Beckerman sanoo. “Ruoan osalta aloita tekemällä pieniä muutoksia päivittäiseen rutiiniin, jotta se keskittyisi enemmän hedelmällisyyteen, kuten lisäämällä kasviperäisiä proteiineja lihaproteiinien sijaan, ripottelemalla pähkinöitä tai siemeniä aamuparfait-juomiin murojen sijaan tai syömällä. enemmän mereneläviä.

“Hedelmällisyyden “superruoat” ovat tyypillisesti ravinteita sisältäviä, kuitupitoisia elintarvikkeita, jotka edistävät tiettyjä ravintoaineita, joilla on positiivinen vaikutus hedelmällisyyteen, mutta tutkimusten mukaan tiettyjä ruokia ei ole tutkittu erityisen hedelmällisyyttä lisäävinä. ” sanoo tohtori Sadaty.

Kun kyse on hedelmällisyyden lisäämisestä ruoan avulla, molemmat asiantuntijat sanovat, että tärkeintä on rajoittaa altistumistasi tulehdusta aiheuttaville ruoille, mitä terveellisenä syöjänä todennäköisesti jo teetkin. “Hedelmällisyyden optimointi ei vaadi huipputeknisiä tai kalliita lisäosia”, Beckerman sanoo. Vaikka ystäväsi, työtoverisi tai naapurisi saattavat olla hyviä aikomuksia suositella “ihmettä tekeviä” lisäravinteita, ei ole mitään syytä tuhlata budjettiasi ja kokeilla niitä kaikkia.

Tässä on tuomio siitä, onko hedelmällisyys geneettistä. Ja miksi hedelmällisyys merkitsee naisille enemmän kuin vain lasten saamista.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *