5 runsaasti kaliumia sisältävää kurpitsareseptiä syksylle

By | October 20, 2023

RTutkimukset osoittavat, että keskimäärin alle kaksi prosenttia amerikkalaisista täyttää suositellun päivittäisen kaliumsaannin, joka on 2 600 – 3 400 milligrammaa aikuisille National Institutes of Healthin mukaan. Toisin sanoen tämä tarkoittaa, että noin 98 prosentilla amerikkalaisista aikuisista on kaliumpuutos.

Joten kuinka voimme lisätä kaliumin saantiamme syömättä kokonaista banaaneja koko päivän? No, valittavana on runsaasti kaliumia sisältäviä ruokia, paitsi Nanners, jossa vertailun vuoksi yksi pieni ruoka sisältää noin 362 milligrammaa ravintoainetta. Ensinnäkin hampunsiemenet sisältävät 360 milligrammaa kolmea ruokalusikallista kohden, kun taas raaka pinaatti sisältää 334 milligrammaa kahdessa kupissa. Mutta mikä kaliumpitoinen ruoka olisi parempi syksyn ja mukavan sään johdattaja kuin kurpitsa? Alla tarkastellaan herkullisia runsaasti kaliumia sisältäviä kurpitsareseptejä, jotka sisältävät enemmän ravintoaineita annosta kohti kuin banaani, jotta voit saavuttaa päivittäisen kiintiösi.

Miksi kalium on niin tärkeä yleisen toiminnan kannalta?

Ensimmäiset asiat ensin: Miksi kalium on edes tärkeä? No, se on elintärkeää useille kehon toiminnoille. Rekisteröity ravitsemusterapeutti Bonnie Taub-Dix, RDN, kertoo Well+Goodille, että kalium on tärkeä solujen väliselle kommunikaatiolle ja hermoyhteyksille, jotka ovat tärkeitä lihasten supistuksille ja munuaisten toiminnalle. Hän lisää, että kaliumin puute on jonkin verran aliarvioitu verrattuna muihin välttämättömiin ravintoaineisiin, kuten elektrolyytteihin, proteiineihin tai jopa C-vitamiiniin.

Samaan aikaan kardiologi Kaustubh Dabhadkar, MD, MPH, MBA, FACC, korostaa myös, että kalium on välttämätöntä lihasten ja hermojen asianmukaiselle toiminnalle ja että alhainen kaliumtaso voi vaikuttaa lihasten ja hermojen toimintaan.

Kurpitsa on täydellinen kaliumpitoinen ruoka

Kuten käy ilmi, kurpitsa on yksi kaliumrikkaimmista ruoista. Amerikkalaisten ruokavalioohjeiden mukaan yksi kuppi kurpitsaa sisältää huikeat 505 milligrammaa kaliumia, mikä on enemmän kuin yhdestä banaanista saatava määrä. Paras osa? Kurpitsa sisältää lukemattomia muita etuja, kuten välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinia (yksi kuppi sisältää yli 200 prosenttia suositellusta päivittäisestä saannista), C-vitamiinia (loistava tapa vahvistaa immuunijärjestelmää), tonnia suoliston terveellistä kuitua, ja paljon enemmän magnesiumia (noin 14 prosenttia päivittäisestä arvostasi). Mitäpä jos sukellamme herkullisiin kaliumpitoisiin resepteihin, joissa on päivän tähtiainestamme: kurpitsa!

5 kaliumrikasta kurpitsareseptiä, jotka sopivat täydellisesti syksyyn

Kaliumkurpitsapiirakka-smoothie
Kuva: Kunnianhimoinen keittiö

1. Pumpkin Pie Smoothie

Aamiainen mielessäsi? Mitäpä jos aloittaisit päiväsi virkistävällä mutta lämmittävällä Ambitious Kitchenin kurpitsapiirakka-smoothie-reseptillä, joka yhdistää useita kaliumia sisältäviä ainesosia yhdeksi herkulliseksi juomaksi? (Ajattele kurpitsaa, mantelivoita – yksi ruokalusikallinen sisältää 120 milligrammaa kaliumia – ja vanhaa hyvää banaania.)

Hanki resepti: Kurpitsapiirakka smoothie

Kalium kurpitsa Kaurapuuro
Kuva: Minimalist Baker

2. Kurpitsassa paistettu kaurapuuro

Haluatko ruokkia yleisöä tai valmistaa useita aamiaisannoksia viikolle? Tämä Minimalist Bakerin kurpitsassa paistettu kaurapuuro-resepti tekee varmasti tempun. Se on pureskeltavaa gluteenittoman kaurapuuron ansiosta, täyteläistä sileän ja kermaisen kurpitsasoseen ansiosta ja täynnä kaliumia pellavansiemen “munien” ansiosta (vegaaninen munavaihtoehto jauhetusta pellavansiemenistä), joissa on paljon kaliumia (plus kurpitsa, uh). ).

Hanki resepti: Kurpitsapaistettu kaurapuuro

Kaliumkurpitsanuudeleiden resepti
Kuva: Feel Good Foodie

3. Kermaiset kurpitsanuudelit

On aika siirtyä lounaserikoisuuksiin. Listan kärjessä on Feel Good Foodien kermainen kurpitsapasta, joka on täydellinen tapa käyttää kurpitsalaastarivalikoimaasi. Lukuun ottamatta tavallisia pastan valmistukseen tarvikkeita – kuten suosikkipastasi, tilkka oliiviöljyä, jauhettua valkosipulia, pippuria, muskottipähkinää ja hyvää parmesaanijuustoa – tarvitset (tai voit käyttää) vain tilkka puolitoista. kermaisuuden vuoksi. kasvipohjainen vaihtoehto) ja kurpitsasosetta. Sitten loput tästä kaksivaiheisesta reseptistä on helppoa. Lyhyesti sanottuna: laitat kaiken yhdelle pannulle (sekä täydellisen al dente pasta) ja sinulla on syksyn inspiroima (kaliumia sisältävä) herkku.

Hanki resepti: Kermaiset kurpitsanuudelit

Kaliumkurpitsakeitto
Kuva: Minimalist Baker

4. Yksinkertainen kurpitsakeitto

Onko kenelläkään yksinkertaista blenderikeittoa? Tämä Minimalist Bakerin kurpitsakeittoresepti vie yksinkertaisen ruoanlaiton aivan uudelle tasolle. Tätä varten kurpitsaa paahdellaan, kunnes se on kauniisti karamellisoitunut, ja sekoitetaan sitten muiden ainesten kanssa täyteläiseksi ja kermaiseksi. Haluatko lisätä proteiinin (ja kaliumin) saantia reseptissä? Lisää tölkki pitkäikäisiä valkoisia papuja, jotka sisältävät 19 grammaa proteiinia ja 1 190 milligrammaa kaliumia kuppia kohden.

Hanki resepti: Yksinkertainen kurpitsakeitto

Kaliumkurpitsapannukakkuja
Kuva: Feel Good Foodie

5. Kurpitsaletut

Nämä Feel Good Foodien kurpitsapannukakut ovat makean, mausteisen ja kaiken mukavan ruumiillistuma. 515 milligrammaa kaliumia annosta kohden (se on kaksi näistä herkullisista pannukakkuista) saat herkullisen yhdistelmän ravintoaineita ja syksyn makua. Jokainen läppäjakki sisältää kotitekoisen kurpitsamaustesekoituksen ja kurpitsasoseen, joka saa sinut varmasti syksyn tunnelmaan.

Hanki resepti: Kurpitsa pannukakkuja

Jälkiruoaksi meillä on gluteeniton kurpitsaleipäresepti:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *