5 parasta Hoka-kenkää plantaarifaskiittiin, lääkärin hyväksymä 2023

By | September 11, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Kenkien ostaminen, kun kärsit plantaarifaskiitista, ei ole helppo tehtävä, ei ole tarkoituskaan. Mikä tahansa terävä, räjähtävä kipu kantapäässä ja turvotus koko jalassa edellyttää tennareita, jotka eivät pahenna oireita, varsinkin sellaisissa toimissa, jotka rasittavat jalkaa ja niveliä enemmän, kuten kävely, juoksu ja vaellus. Sen sijaan lenkkarit, joissa on paksu, pehmustettu välipohja, joka vaimentaa iskuja, sisäänrakennettu kaarituki ja “rocker” -muoto, voivat auttaa lievittämään näitä oireita. Onneksi Hokalla – American Podiatric Medical Associationin hyväksymällä suositulla kenkäbrändillä – on juuri se asia. Alla on parhaat Hoka-kengät plantaarifaskiittiin, kaikki jalkalääkärin hyväksymät.Mikä tarkalleen on plantaarinen fasciitis?

“Plantar fasciitis tai fasciosis on, kun kudosnauha jalan kaaressa repeytyy ja arvet”, sanoo Nelya Lobkova, DPM, jalkaterapeutti Step Up Footcaressa New Yorkissa. “Se alkaa repeytyä kantapään jalkapohjan tyvestä.” Toisin sanoen… auts. Dr. Lobkova, plantaarifaskiitin oireita ovat kantapään kipu (jota voi ilmetä kävellessä tai seistessä lepoajan jälkeen), lievä turvotus ja punoitus. “Plantaarisen faskian krooninen repeämä johtaa epänormaalin tai arpeutuneen faskian tai jänteiden kerääntymiseen, mikä voi aiheuttaa jatkuvaa kipua ja epämukavuutta”, hän sanoo.

Mikä aiheuttaa plantaarifaskiittia?

“Monet asiat voivat aiheuttaa nivelsiteen tulehduksen”, lisää hallituksen sertifioitu jalkaterapeutti ja kirurgi David J. Liss, DPM, Airport Podiatry Group Los Angelesista. Pääsyyllisiä jalkapohjan fasciiitille ovat kireät pohjelihakset, erittäin matala tai korkea kaari, lisääntynyt tai muutos toiminnassa ja huono kenkävalinta. Liss sanoo, että sinun tulee välttää kenkiä, jotka ovat “liian litteitä, joustavia ja jotka eivät tarjoa riittävästi tukea jalkalle”.

Kuinka hoitaa ja ehkäistä plantaarifaskiiittia?

On olemassa joitain lääkärin suosittelemia menetelmiä plantaarifaskiittiin liittyvän kivun hoitoon.

Venytä sitä

“Paras tapa lievittää plantaarifaskiittia on venyttää, venyttää, venyttää”, Lobkova sanoo. Anne Sharkey, DPM, jalkaterapeutti North Austin Foot & Ankle Institutesta, on samaa mieltä ja suosittelee pohjelihasten venyttelyä päivittäin välttääkseen kantapään luun ja plantaarifaskiaan yhdistävien lihasten ylikuormituksen.

Älä mene paljain jaloin

Vaikka jotkut jalkaterapeutit suosittelevat kävelemistä paljain jaloin tai sandaalien käyttöä, jotta jalkalihakset voivat liikkua vapaasti ja luonnollisesti, jalkapohjan fasciitis-potilaiden tulisi käyttää tukevia kenkiä. DR. Sharkey sanoo, että paljain jaloin juokseminen voi johtaa jalkapohjan fasciitis-kipuun ja että sinun tulee välttää pitkiä avojaloin juoksemista, erityisesti kovilla pinnoilla.

Käytä jäätelaa

Yksi tapa lievittää kantapään kipua ja painetta on jäärulla. “Jäärullaa voidaan käyttää jalan alla venyttämään ja lievittämään kipua ja tulehdusta”, sanoo jalkaterapeutti Marion Yau, joka tunnetaan myös nimellä Miss Foot Fixer. Eikö sinulla ole jäätelörullaa käsilläsi? Älä huoli. “Voit pakastaa vesipullon ja muuttaa siitä jäätelökullan”, hän suosittelee.

Tue jousia

Muista kiinnittää huomiota holviin, varsinkin jos sinulla on kaatuneita kaaria tai korkeita kaaria. “Käveltäessäsi käytä kenkiä, joissa on pehmustetut holvikannattimet ja pehmustetut pohjat tukeaksesi ja iskunvaimennuksena”, Yau sanoo.

Ei korkokenkiä

Korkokenkien käyttö voi – Jeesus Kristus! – johtaa muuhun kuin jumittuneiden varpaiden ja arkojen pohjallisten iltapäivään. Jos todella haluat välttää jalkapohjan fasciiitin, voi olla aika luopua taivaan korkeista korkista mukavampien asuntojen sijaan. “Jatkuva korkokenkien käyttö voi pahentaa luonnollisesti tiukkoja pohkeita”, sanoo tohtori. Liss.

Mitä kenkiä sinun ei pitäisi käyttää, jos sinulla on plantaarinen fasciiitti?

Asianmukainen tuki on avainasemassa plantaarifaskiitin leviämisen hallinnassa ja torjunnassa. Kun etsit parhaita kenkiä plantaarifaskiittiin, vältä kenkiä, joissa on litteät pohjat ilman holvikaaritukea tai pehmustetta – “ajattele ohuita, halpoja varvastossuja ja balettia”, sanoo tohtori. Sharkey. Lisäksi Dr. Sharkey luopua joustavista, ei-tukevista vapaa-ajan tenniskenkistä ja suosi – arvasit sen – tukevampia malleja, koska entiset ”venyttävät ja rasittavat liiallisesti jalkapohjaa, mikä pahentaa kipua”.

Mitä kenkiä lääkärit suosittelevat plantaarifaskiittiin?

Koska markkinoilla on niin paljon tennareita, on tärkeää ostaa ne luotettavasta lähteestä. “Valitse kenkäyritys, joka keskittyy tuotekehitykseen, tieteelliseen testaukseen ja oikeaan kenkien rakentamiseen”, suosittelee Dr. Liss.

Sieltä seuraa alla olevia Dr. Sharkey:

 • Valitse kengät, joissa on iskuja vaimentava pehmuste, “jotka auttavat lievittämään kipua ja painetta”, hän sanoo.
 • Kengissä tulee olla kiinteä kantapää, osa kengän takana, joka tarjoaa vakautta ja paremman kohdistuksen. Etsi kenkiä, jotka ovat “riittävästi leveitä koko kengässä tukemaan jalan kaaria ja jättämään tarpeeksi tilaa varpaille”, hän suosittelee.
 • Kiinnitä huomiota pudotukseen kantapäästä varpaisiin. “5 mm tai korkeampi on yleensä paras jalkapohjan fasciitis-potilaille – makea kohta näyttää olevan 7-10 mm:n kantapään lasku akuutissa plantaarifaskiitissa”, hän sanoo.

Mitkä ovat parhaat Hoka-kengät plantaarifaskiittiin?

Hoka on kenkämerkki, joka on omistautunut edistämään hyvää jalkamekaniikkaa ja terveyttä, joten niiden mallit ovat hyvä paikka aloittaa. Tämä johtuu useista tekijöistä, kuten vaahtokarkkeja muistuttavasta pehmusteesta, vakaudesta ja rokkarimaisesta pohjasta, joka työntää sinua eteenpäin kävellessäsi ja juostessasi. “Hoka-kengät, joissa on ylimääräinen pehmuste, leveä välipohja ja matala kantapäästä varpaisiin, ovat ihanteellisia ihmisille, jotka kärsivät plantaarisesta fasciitista”, Yau sanoo.

Alla on kuusi parasta Hoka-kenkää plantaarifaskiittiin, jotka pitävät kantapääsi onnellisina ja terveinä.

6 parasta Hoka-kenkää plantaarifaskiittiin

Hoka, Arahi 6 – 140,00 dollaria

Saatavilla olevat koot: 5-12, puolikokoisina ja kahdella leveydellä

Dr. Sharkey, Hoka Arahi 6 on välttämätön vakauden lisäämiseksi koko jalassa. “Se on suosituin kenkäni ihmisille, joilla on litteät jalat tai ylipronaatio”, hän sanoo. DR. Liss on samaa mieltä sanoessaan, että se on “loistava vaihtoehto ihmisille, jotka tarvitsevat maksimaalista vakautta estääkseen nilkan liiallisen vierimisen.” Stabiloivan runkonsa lisäksi Arahi 6 tunnetaan iskunvaimennuksen, kevyen suunnittelun ja verkkomateriaalin yhdistelmästä, jossa on hengittävä päällinen. vyöhykkeet suosittuja.

Paino: 7,6 unssia
Kaltevuus kantapäästä varpaisiin: 5 mm

Värit: 11

 • Erittäin vakaa – ihanteellinen ylipronaatioon
 • Tasapainoinen pehmustus koko välipohjassa
 • 5 mm pudotus kantapäästä varpaisiin
 • Ihanteellinen kävelyyn ja juoksemiseen
 • Laaja valikoima värejä ja kokoja

Hoka, Bondi 8 – 180,00 dollaria

Saatavilla olevat koot: 6-11, puolikokoisina ja kahdella leveydellä

Dr. Lissin mukaan Bondi 8 on loistava valinta “arkipukeutumiseen, retkeilijöille tai juoksijoille, jotka haluavat pehmustetumman ja joustavamman tunteen”. Hän suosittelee tätä tyyliä myös vanhemmille potilailleen, koska se tarjoaa enemmän pehmustetta. “Ikääntyessä meillä on taipumus menettää osa rasvapehmusteesta jalkojen pohjasta, ja kovemmat pinnat voivat aiheuttaa kipua”, hän sanoo. Tämä Hoka-lenkkari on ihanteellinen vaihtoehto (ja tyylikkäämpi vaihtoehto joillekin muille markkinoilla oleville ortopedisille kengille), jonka takaosan törmäystyyny tarjoaa tasapainoisen ajon kantapään iskusta jalkaterän muutokseen.

Paino: 8,9 unssia
Kaltevuus kantapäästä varpaisiin: 4 mm

Värit: 20

 • Suurin iskunvaimennus ja takatörmäystyyny
 • Hengittävä verkkopäällinen
 • Pehmustettu nilkkakaulus
 • 4mm pudotus kantapäästä varpaisiin
 • Suuri valikoima kokoja ja värejä
 • Neutraali vakaus – ei ehkä tue tarpeeksi ylipronaatiota

Hoka, Gaviota 4 – 136,00 dollaria

Alun perin 170 dollaria, myynnissä 136 dollarilla

Saatavilla olevat koot: 5-12, puolikokoisina ja kahdella leveydellä

DR. Lobkova rakastaa Gaviotaa sen pehmusteesta. “Loistava pehmuste NYC:n betonikaduille, erityisesti matkavaelluksiin”, hän sanoo. Siinä on merkin J-Frame™ vahvistettu tuki, pehmeä kaulus ja kieleke, ja se tarjoaa ensiluokkaista vakautta. Joten jos etsit parhaita kenkiä plantaarifaskiittiin, tämä Hoka-lenkkari on loistava valinta.

Paino: 9,3 unssia
Kaltevuus kantapäästä varpaisiin: 5 mm

Värit: 6

 • Maksimaalinen iskunvaimennus
 • Erittäin vakaa – ihanteellinen ylipronaatioon
 • Sisältää meta-rocker-tuen, joka vähentää painetta jalkoihin ja nilkoihin
 • Laaja valikoima kokoja
 • Ei niin paljon värivaihtoehtoja kuin muissa Hoka-tyyleissä

Hoka, Clifton 9 – 145,00 dollaria

Koot: 5-12, puolikokoisina ja kahdella leveydellä

Yksi Dr. Lissin suosikki Hoka-kengät plantaarifaskiitin hoitoon ovat Clifton 9, jonka hän sanoo olevan yksi merkin monipuolisemmista ja neutraaleista vaihtoehdoista. “Se on hieman kevyempi kuin muut, mutta silti melko tukeva”, hän sanoo. Hän suosittelee tätä tyyliä erityisesti nuoremmille urheilijoille, joilla ei ole litteitä jalkoja ja jotka eivät tarvitse niin paljon pehmusteita.

Paino: 7,3 unssia
Kaltevuus kantapäästä varpaisiin: 5 mm

Värit: 14

 • Välipohjassa tasapainoinen pehmuste
 • Valmistettu kierrätetyistä materiaaleista
 • 5 mm pudotus kantapäästä varpaisiin
 • Kevyt, hengittävä muotoilu
 • Neutraali vakaus – ei ehkä ole tarpeeksi tukeva tai ylipronaatio

Hoka, Ora Recovery Slide 3 – 60,00 $

Saatavilla olevat koot: 5-16

Jos kärsit plantaarifaskiitista tai haluat välttää sen kokonaan, paljain jaloin käveleminen, varsinkin kovilla pinnoilla, on ei-ei. Yksi tapa saavuttaa tämä on käyttää palautussandaaleja ja liukumäkiä seisokkien aikana kotona. “Suosittelen välttämään paljain jaloin kävelyä ja käyttämään palautussandaaleja tossujen sijaan, koska niiltä puuttuu usein tukea”, sanoo tohtori. Sharkey. Hän rakastaa Hokan Ora Recovery Slide 3:a, jossa on neljä hengittävyyttä lisäävää ilmavirtauskanavaa, leveä, vakaa pohja ja ympäristöystävällinen ruokopohjallinen.

Paino: 7,8 unssia
Kaltevuus kantapäästä varpaisiin: 6 mm

Värit: 23

 • Unisex-tyyli
 • Pehmeä, iskuja vaimentava välipohja
 • Leveä vakaa pohja
 • Valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista
 • Ei puolikokoja tai leveyksiä
 • Rajoitettu kausiväri myydään nopeasti loppuun

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *