5 omenoiden säilytysvinkkiä varmistaaksesi, että hedelmäsi pysyvät tuoreina

By | November 7, 2023

DRiippuen keneltä kysyt, ei ole oleellisempaa syksyn ruokaa kuin omena. (Kurpitsamaustelatten ystävät, näen myös teidät.) Olitpa sitten omenanpoimintaretkellä ystävien kanssa tai vain poimimassa laukkua viikoittaisen ruokakaupan aikana, sinulla saattaa olla Honeycrispsiä, McIntoshia tai Pink Ladiesia. Tavoitteena on nyt saada ne kestämään tarpeeksi kauan, jotta voit nauttia niistä loppuun asti… mutta kuinka teet sen tarkalleen?

Alla on kaikki omenoiden säilytysvinkit ja temput, joita olet ehkä nukkunut monta syksyä. Tamika Sims, PhD, Kansainvälisen elintarviketietoneuvoston (IFIC) elintarviketeknologian viestintäjohtaja, johtaa tietä.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Tamika D. Sims, PhD, virologi ja elintarviketeknologian viestintäjohtaja International Food Information Councilissa

5 omenoiden säilytysvinkkiä, jotka auttavat sinua pitämään syksyn lahjasi tuoreena pitkään

1. Säilytä omenat jääkaapissa, jotta ne säilyvät pitkään

Jotkut meistä suosivat suosikkiruokien ja -juomien lämpötilaa. Voit kuitenkin * jättää omenat pöydälle hedelmäkoriin, jos et ole kylmäruokien ystävä (ja on täysin hienoa jättää ne pois ainakin siihen asti, kunnes ne ovat täysin kypsiä). DR. Sims kuitenkin varoittaa, että ne eivät kestä niin kauan huoneenlämmössä. Tämä menetelmä tarjoaa vain kahdesta kolmeen viikkoa säilyvyyden, hän jakaa, kun taas jäähdytys varmistaa, että bounty pysyy tuoreena noin viisi viikkoa – tai jopa kaksi kuukautta. “Erityisesti monissa jääkaapeissa on vihanneslaatikko, joka on ihanteellinen hedelmien säilytykseen”, hän jatkaa. Muista käyttää sitä.

2. Pidä eteeni loitolla

Omenat ovat yksi suurimmista eteenin, hajuttoman, kaasumaisen kypsytysaineen, tuottajien joukossa, joista monet tuottavat irrotuksia. Kun tätä kaasua vapautuu, suosikkihedelmäsi ja -vihanneksesi alkavat kuihtua, tahraantua tai muuten menettävät syötävänsä. Omenat eivät ainoastaan ​​tuota eteeniä (McIntoshin kaltaiset lajikkeet tuottavat “järkeviä määriä”); He ovat myös erittäin herkkiä sille. Matalat lämpötilat auttavat vähentämään herkkyyttä eteenille, minkä vuoksi jäähdytys säilyttää omenat paljon pidempään kuin vaihtoehto.

Sinun tulisi myös säilyttää omenat erillään muista runsaasti eteeniä sisältävistä tuottajista, joihin kuuluvat muut jääkaappiystävälliset tuotteet, kuten päärynät, paprikat, meloni ja kiivi. Ennen kuin ne jäähtyvät rappajassa, erota ne etyleenistä, joka sopii paremmin työtasolle, mukaan lukien banaanit ja tomaatit.

Sinun tulisi myös säilyttää omenat erillään muista runsaasti eteeniä sisältävistä tuottajista, joihin kuuluvat muut jääkaappiystävälliset tuotteet, kuten päärynät, paprikat, meloni ja kiivi.

3. Ole valikoiva leikkaaessasi

Jotkut ihmiset pitävät omenasta viipaleina paremmin kuin kokonaisena. Jos olet tällä leirillä, kokeile ensin leikata omenat ennen kuin olet valmis nauttimaan niistä. Jos sinulla on kuitenkin muutama siivu yli, joita et halua heittää pois, pakkaa ne pussiin ja laita jääkaappiin mahdollisimman pian.

Omenaviipaleet muuttuvat väistämättä ruskeiksi melko nopeasti, mutta Dr. Sims sanoo, että tämä prosessi ei tarkoita, että ne olisivat syömättömiä; Niistä tulee vain vähän rumia. “Omenan ruskistaminen on luonnollinen prosessi, eikä sillä ole mitään tekemistä laadun kanssa”, hän selventää. Silti hän tarjoaa hyödyllisen tempun, jonka avulla voit kiertää tämän ongelman, jos haluat säilyttää viipaleitasi vielä ainakin muutaman tunnin tai seuraavaan päivään: Purista niihin sitruunaa tai limettiä, mikä viivästyttää entsymaattista ruskeamista.

4. Pakasta omenat

Jos sinulla on paljon omenoita kotona etkä usko, että pystyt käyttämään niitä lähiviikkoina, voit aina pakastaa ne. “Ne on pestävä, kuorittava ja niistä on tehtävä ydin, jotta ne voidaan valmistaa pakastumista varten”, kertoo Dr. Simit ja arvioi, että he voivat pysyä tuoreina jopa kahdeksan kuukautta tällä tavalla.

5. Paista ja säilytä jääkaapissa

Leivotaanko omenapiirakkaa ja sinulla on ylijäämiä? DR. Simsilla on sinulle lisätietoa. “Omenapiirakka voi pysyä tuoreena huoneenlämmössä yhdestä kahteen päivään, mutta piirakka tulee peittää tai säilyttää astiassa”, hän kertoo. Omenapiirakkaa kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa, sillä se voi pysyä tuoreena noin viikon. “Voit myös pakastaa kakun pakastepussiin tai ilmatiiviiseen astiaan, jotta kakku pysyy tuoreena seitsemän tai kahdeksan kuukauden ajan”, hän lisää.

“[Apples] ne on pestävä, kuorittava ja hylkittävä, jotta ne voidaan valmistaa pakastetta varten”, kertoo Dr. Simit ja arvioivat, että he voivat pysyä tuoreina tällä tavalla jopa kahdeksan kuukautta.

Viimeiset vinkit omenoiden valmistukseen

Nyt kun tiedät parhaan tavan säilyttää omenat maksimaalisen tuoreuden varmistamiseksi, Dr. Simit varmistavat, että myös valmistat heidät hyvin. Tietysti ne pitää puhdistaa.

“Omenat, kuten muut hedelmät ja vihannekset, tarvitsee vain huuhdella puhtaalla juoksevalla vedellä”, sanoo tohtori. Sims. “Puhdas vesi on ensimmäinen askel kaikkien epäpuhtauksien turvallisessa poistamisessa, mukaan lukien lika ja mikrobit, kuten: Salmonella Ja Kampylobakteeri, mikä voi johtaa ruokaperäisiin sairauksiin.” Hanavedesi laadusta riippuen sinun kannattaa huuhdella omenat suodatetulla vedellä ennen kuin kuivaat ne puhtaalla (paperi- tai uudelleenkäytettävällä) pyyhkeellä ja nautit. DR. Sims sanoo, että voit aina poistaa vahingoittuneet tai vahingoittuneet alueet ennen kaivamista, mikä on äärimmäisen tärkeää, sen sijaan, että heittäisit vain koko hedelmän pois. Kuitenkin “Kaikki hedelmät, joissa on homeen tai pilaantumisen merkkejä, tulee heittää pois”, hän neuvoo.

Lopuksi elintarviketurvallisuusasiantuntija oikaisee väärinkäsityksen: hedelmät on turvallisempaa pestä saippualla. “Saippuat ja pesuaineet voivat olla vaarallisia ja voivat altistaa sinut kemikaaleille, joita ei ole tarkoitettu nieltäväksi”, hän varoittaa.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Moon, Kyoung Mi et ai. “Viimeaikaiset trendit hedelmä- ja vihannestuotteiden entsymaattisen ruskistumisen hallinnassa.” Molekyylit (Basel, Sveitsi) Vol. 25.12 2754. 15.6.2020, doi:10.3390/molecules25122754


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *