4 tehosekoitinkeittoreseptiä, joissa on tulehdusta ehkäiseviä etuja

By | November 3, 2023

AKun lämpötilat alkavat laskea, saatat olla taipuvainen laittamaan tehosekoittimen pois ja antamaan jääkylmille pakastesmoothieille tauon (ainakin muutaman kuukauden). Mutta miksi laittaa pois tehokkain – ja uskaltaisimme sanoa, arvokkain – keittiökoneesi, kun sen sijaan voit nostaa lämpöä vatkaamalla tehosekoittimella joitain ravinteita sisältäviä, erittäin miellyttäviä keittoreseptejä?

Jos mikään ei kuulosta paremmalta kuin käpertyä sohvalle lämpimän kulhoon kurpitsaa, porkkanakokosta tai japanilaista maissijauhetta katsellessasi toistoja Gilmoren tytötJatka varovasti – ja sillä tarkoitamme äärimmäistä jännitystä. Valmiina, valmiina, keittokausi.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Yumna Jawad, reseptien kehittäjä ja sisällöntuottaja Feel Good Foodien takana

Älykkäitä vinkkejä näiden tehosekoitinkeittoreseptien kokeilemiseen

Teoriassa keiton tekeminen tehosekoittimessa on helpoin asia, jonka voit koskaan “keittää” (lue: laita kaikki tehosekoittimeen ja paina “on”). On kuitenkin muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä, jotta voit valmistaa kermaisia ​​keittoja, jotka ovat täysin idioottivarmoja.

Ensinnäkin sinun tulee valmistaa ainekset oikein, jotta niiden maku maksimoi ja ne sekoittuvat tasaisesti. Esimerkiksi Feel Good Foodien luoja Yumna Jawad suosittelee leikkaamaan ainekset, kuten porkkanat ja selleri (joiden kypsyminen kestää kauemmin), pienemmiksi paloiksi, jotta ne pehmenevät ja sekoittuvat nopeammin ja tasaisemmin. Paras osa? Sinun ei tarvitse huolehtia veitsen leikkaustaitosi parantamisesta, koska kaikki sekoittuvat joka tapauksessa.

Feel Good Foodien luoja Yumna Jawad suosittelee leikkaamaan ainekset, kuten porkkanat ja selleri (jotka kestää kauemmin kypsennystä), pienemmiksi paloiksi, jotta ne pehmenevät nopeammin ja sekoittuvat nopeammin ja tasaisemmin.

Jawad ehdottaa myös tärkeimpien ainesosien optimaalista vaihtamista – ajatelkaapa paahdettuja tomaatteja tai säilykepaprikaa – maksimoidaksesi aikasi tehokkuuden. (Muista: Työskentele älykkäämmin, älä kovemmin, perhe.)

Voit myös valita ammattimaisen tehokkaan tehosekoittimen, kuten Vitamix Propel -sarjan 510 Blenderin, kun teet soseutettuja keittoja työn nopeuttamiseksi (tarkoitettu sanapeli). Tällaisilla laitteilla voidaan valmistaa kuumia keittoja sekunneissa napin painalluksella, sillä terien nopeus synnyttää tarpeeksi kitkaa ainesten lämmittämiseksi.

Lopuksi KitchenAidin ihmisten mukaan sinun pitäisi aloittaa sekoittamalla kiinteät ainekset ja nestemäinen pohja Ennen Lisää herkempiä yrttejäsi tai muita pehmeämpiä aineksia täydentääksesi sekoitettujen keittojen valmistustaitojasi.

5 tehosekoitinkeittoreseptiä, joissa on paljon hyvää oloa ja terveellisiä ainesosia

sekoitettuja keittoja paahdettujen punaisten paprikoiden kanssa
Kuva: Feel Good Foodie

1. Paahdettu punapippurikeitto

Etsitkö tulehdusta ehkäisevää keittoa, joka on täynnä rohkeaa makua? Me peitämme sinut. Tämä Feel Good Foodien paahdettu punapippurikeitto on juuri sitä ja enemmän. Tämän keiton pääainesosa on paahdetut punaiset paprikat, jotka ovat täynnä antioksidantteja ja tärkeitä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia. (Muuten, punaisissa paprikoissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa.) Lisäksi kaupasta ostettujen paahdettujen punaisten paprikoiden käyttäminen tekee ruoanlaitosta (ja puhdistamisesta) helppoa. Sinun ei tarvitse kytkeä uunia päälle paistaaksesi näitä pahoja poikia, ystäväni. Kyllä, se on aika keitto.

Hanki resepti: Paahdettua pippuria keittoa

sekoitettu keitto, maissipuuro
Kuva: Just One Cookbook

2. Japanilainen maissikeitto

Jos et ole koskaan kokeillut japanilaistyylistä maissijauhetta, et tiedä mitä menetät. Ajattele sitä voipähkinäkurpitsakeiton ja vanhan hyvän simpukkajuuston risteytyksenä. Se on makea ja kermainen, ja siinä on aavistus maanläheistä ja voitaista maissin makua. Mitä muuta haluat? Tämä Just One Cookbookin resepti vaatii vain muutamia tärkeitä ainesosia – sokerimaissia, maitoa, kermaa ja sipulia. Vaikka ainesosaluettelo kuulostaa yksinkertaiselta, lopputulos on kaukana siitä. Lisäksi se voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä, valinta on sinun.

Hanki resepti: Maissi puuroa

sekoitettuja keittoja, mausteista kurpitsaa
Kuva: The Woks of Life

3. Curry butternut squash keitto

Eihän se olisi syksy ilman pientä kurpitsatoimintaa, vai mitä? Tämä The Woks of Lifen curry-kurpitsakeittoresepti lisää lämpöä lisäämällä muutaman mausteisen, tulehdusta ehkäisevän ainesosan, kuten punaisen currytahnan ja punaisen chilipippurin, täydentämään tätä syksyn sadonkorjuuta. Tuloksena on hieman makea ja mausteinen keitto, joka sopii täydellisesti lämpimän paahtoleivän kanssa imemään viimeistäkin pisaraa.

Hanki resepti: Curry butternut squash keitto

porkkana-inkiväärisekoitukset
Kuva: Love and Lemons

4. Porkkana-kookoskeitto

Tuntuuko vähän säältä? Tämä Love and Lemonsin porkkanakokoskeitto voi auttaa sinua pääsemään takaisin raiteilleen. Se on valmistettu immuunijärjestelmää vahvistavista ainesosista, kuten porkkanoista, inkivääristä ja ekstra-neitsytoliiviöljystä, jotka ovat täynnä tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotta tunnet olosi loistavaksi hetkessä. Muutaman yksinkertaisen (ja ravitsevan) täytteen – kuten hampunsiementen, pepitojen ja mikrovihreiden – avulla voit muuttaa tämän yksinkertaisen keiton upeaksi kulinaariseksi mestariteokseksi.

Hanki resepti: Porkkana- ja kookoskeitto

Vahvista vastustuskykyäsi tällä savuporkkanakeittoreseptillä:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *