4 pelottavaa (ja terveellistä) banaani Halloween -herkkua

By | October 2, 2023

AVaikka rakastammekin kiillottaa sitä karkkipatukkapussia, jonka “säästämme” temppu-tai-hoitolajia varten, vatsakivut ovat käytännössä väistämättömiä, varsinkin kun olet käyttänyt koko tyynyliinan loppuun. Silti Yumna Jawadilla – Feel Good Foodien villin suositulla reseptien kehittäjällä – on täydellinen (pelottava) ratkaisu karkkien aiheuttamiin vatsavaivoihisi: nerokas tapa muuttaa Halloween-herkut terveelliseksi, kuitupitoiseksi välipalaksi.

Opi valmistamaan nämä neljä banaanihalloween-herkkua, jotka on täynnä suolistoa rakastavia ravintoaineita tapa Hävitä ruuansulatus täysin epätasapainosta – äläkä käytä viittä minuuttia kauempaa sen tekemiseen. *Sooky-Scary Cooking School* on käynnissä nyt.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Yumna Jawad, Feel Good Foodien takana oleva reseptien kehittäjä ja sisällöntuottaja

Halloween-herkkuja, jotka ovat todella hyviä ruoansulatukselle

Pelottavia herkkuja, mutta mikrobiomiystävällisiä? Hyvin yksinkertaista, Jawad sanoo. Pääainesosa kaikissa näissä neljässä reseptissä on banaanit, jotka ovat hyviä ruoansulatukselle ja sisältävät noin kolme grammaa kuitua annosta kohti.

Banaanit sisältävät myös runsaasti kaliumia, joka on tärkeä ainesosa elektrolyyttitasapainon ylläpitämisessä. “Banaanit sisältävät myös runsaasti kaliumia, joka on yksi kehon toimintojen, kuten pH-tasapainon, kehon vesitasapainon, verenpaineen, ruoansulatuksen ja jopa lihasten supistumisen, kannalta välttämättömistä elektrolyyteistä”, sanoo Jennifer Maeng, MS, RD, New Yorkista. ravitsemusterapeutti, aiemmin jaettu Well+Goodin kanssa.

Se ei tietenkään olisi halloween-herkkuja ilman pientä pelottavaa tunnelmaa, jonka Jawad saa vaivattomasti aikaan muutaman erityisen maukkaan ainesosan avulla – ajatelkaa minisuklaalastuja kummitussilmille ja ohuiksi viipaloituja selleriä mandariiniin.” kurpitsan varret. Opi tekemään näitä ja muita herkullisia banaaniherkkuja.

4 terveellistä banaania Halloween-herkkua

pelottava haamu halloween-banaani
Kuva: Feel Good Foodie

Frozen Boo Nana Pops

Tekee 4 annosta

Ainesosat
1 banaani
1 kuppi valkosuklaalastuja
8 minisuklaalastua
4 puista tikkua

1. Halkaise banaani pituussuunnassa ja leikkaa se neljään osaan. Työnnä mehutikkuja banaanien leikattuihin päihin ja pakasta banaanit leivinpaperilla vuoratulla pellillä enintään kahdeksi tunniksi.
2. Kun banaanit ovat jäätyneet, laita valkosuklaalastut kuppiin ja sulata mikroaaltouunissa sekoittaen 30 sekunnin välein.
3. Kasta banaanit suklaan joukkoon yksi kerrallaan, kaavi ylimääräinen suklaa pois banaanin takaosasta ja laita vahapaperilla vuoratulle pellille.
4. Lisää nopeasti silmien suklaapalat ennen kuin suklaa kovettuu.

Banaanisuklaa Halloween-herkku
Kuva: Feel Good Foodie

Monster banaanin puremat

Tekee 6 annosta

Ainesosat
1 banaani
6 tikkaritikkua
1 kuppi valkoista ja/tai tummaa suklaata
1 tl kookosöljyä

1. Kuumenna valkosuklaalastut kulhossa (voit lisätä seokseen puoli teelusikallista kookosöljyä) kunnes ne sulavat. Kuumenna puolimakea suklaa toisessa kulhossa, kunnes se on sulanut. Leikkaa sillä välin banaani 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.
2. Kasta jokainen banaaniviipale haarukalla sulaan suklaaseen, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Laita suklaalla peitetyt banaanit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Aseta karamellisilmät ja mehutikku ja aseta uunipelti pakastimeen noin kolmeksi tunniksi kiinteytymään.

Roll up Halloween
Kuva: Feel Good Foodie

Monster Eye Roll Ups

Tuotot 4 annosta

Ainesosat
1 tortilla
1 banaani
Maapähkinävoita tarpeen mukaan
hyytelöä tarpeen mukaan
Karkkisilmät tarpeen mukaan
Tarvittaessa hammastikkuja alkupalaksi

1. Kuumenna tortilla mikroaaltouunissa pehmeäksi ja notkeaksi. Tämä helpottaa rullaamista.
2. Levitä maapähkinävoita tortillalle ja levitä sitten hyytelöä päälle. Laita keskelle kuorittu banaani.
3. Kääri banaani ja tortilla rullalle. Leikkaa neljään osaan. Aseta kaksi rullaa pienelle hammastikulle. Käytä koristeena makeissilmää. Jawadin ammattilaisvinkki: Ei hätää, jos nämä likaantuvat ja saat verta – eli hyytelöä – kaikkialle!

Halloween banaani haamu
Kuva: Feel Good Foodie

Haamubanaanit ja mandariinikurpitsat

Tekee 4 annosta

Ainesosat
2 banaania
Suklaalastuja tarpeen mukaan
6 mandariinia
1 selleritanko ohuiksi nauhoiksi leikattuna

1. Aaveille: Leikkaa banaanit pituussuunnassa kahtia. (Voit myös leikata ne puoliksi neljäksi neljäsosaksi, jos haluat tehdä niistä pienempiä.) Aseta banaanien päälle kaksi suklaalastua silmät muodostamiseksi.
2. Kurpitsat: Kuori mandariinit ja poista mahdollisimman paljon valkoista kuorta. Kiinnitä viipaloitu selleri kuorittujen mandariinien päälle.

Jäljelle jääneet banaanit? Banaanileivän aika:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *