4 paikkaa, joissa voit käyttää retinoideja kasvojen lisäksi

By | September 10, 2023

DErmatologit pitävät A-vitamiinia (alias retinolia) ikääntymisen estämisen kultastandardina lukuisten sen tehokkuutta koskevien tutkimusten ja testien ansiosta. Tieteellisen tehokkuutensa ansiosta tähtiainesosa löytyy lukemattomista retinoliseerumeista, öljyistä ja voiteista, ja suurin osa näistä tuotteista on suunniteltu kasvoille. Mutta on olemassa muitakin paikkoja kuin kasvot käyttää retinoideja, joita kannattaa tutkia.

Retinoidit tai A-vitamiinin aktiivinen muoto tarjoavat lukemattomia etuja. “Ne ovat erittäin tehokas resepti, joka edistää solujen vaihtuvuutta parantaakseen rakennetta, hyperpigmentaatiota ja ihon sävyä”, sanoo Lindsey Zubritksy, MD, FAAD, hallituksen jäsen. sertifioitu ihotautilääkäri. Ne myös stimuloivat verisuonia, lisäävät kollageenin tuotantoa, puhdistavat huokoset ja paljon muuta.Retinoidien hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu kasvojen ihoon, vaan ne vaikuttavat myös muihin kehon osiin.

4 paikkaa muualla kuin kasvosi, joissa voit käyttää retinoideja

1. Tummat polvet ja kyynärpäät

Yksi retinoidin käytön tärkeimmistä eduista Dr. Zubritsky, koska se lisää solujen kiertoa. Tämä tarkoittaa, että vanhat ihosolut irtoavat nopeammin ja korvataan nuoremmilla, tuoreemmilla. Tämä ei vain torju hyperpigmentaatiota, vaan myös kirkastaa ihoasi. Yksinkertainen tuote tähän tarkoitukseen on Necessaire The Body Retinol (55 dollaria), joka käyttää retinolin ja alfahydroksihappojen (AHA) sekoitusta poistamaan ei-toivotut alueet tasaisemman ja vaaleamman sävyn saavuttamiseksi.

2. Päänahan alueet, joissa on miestyyppistä kaljuuntumista

Hiustenlähtö on turhauttavaa ja monimutkaista, ja vain lääkärisi voi määrittää parhaan hoitosuunnitelman. Siksi suosittelemme kuulemaan häntä ennen uuden hoitosuunnitelman aloittamista. Toisin kuin muualla tässä luettelossa, päänahka vaatii tretinoiinia, tehokkaampaa retinoidia, jota saa vain reseptillä. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan tretinoiini voi olla hyödyllinen lisä rutiiniasi. Dr. Zubritskyn on osoitettu lisäävän imeytymistä ihon läpi, kun sitä käytetään yhdessä minoksidiilin kanssa, mikä edistää hiusten kasvua.

3. Keratosis pilaris

Keratosis pilaris, joka tunnetaan myös nimellä “kanan iho”, on yleinen tila, joka esiintyy tyypillisesti käsivarsissa tai reisissä. Tämä tapahtuu, kun keratiinikertymät tukkivat karvatupet ja ihohuokoset aiheuttaen pieniä, kovia kuoppia. Tilanne on harmiton, mutta ärsyttävä. Onneksi kaksiosainen hoito on suhteellisen yksinkertainen: kuori ja kosteuta. Tässä retinoidit tulevat peliin. Teknisesti ne eivät kuori, mutta nopeuttavat solujen kiertoa, mikä helpottaa keratinisoitumista. Topicals Slather Exfoliating Body Serum (30 dollaria) sisältää molemmat AHA:t, jotka poistavat kuolleita ihosoluja Ja Retinolia, joten saat molempien maailmojen parhaat puolet. Seuraa ABI AME Summer Skiniä (29 dollaria) saadaksesi ylimääräisen kosteutuksen B5-vitamiinilla ja kauralla.

4. Venytysmerkit

Teknisesti venytysmerkki on arpi, joka syntyy, kun iho venyy tai kutistuu nopeasti. Toinen retinoidien käytön etu on, että ne vahvistavat ja stimuloivat kollageenia, mikä auttaa häivyttämään arpien ulkonäköä. Kuitenkin “retinoidit ovat hyödyllisimpiä, kun niitä käytetään tuoreisiin venytysmerkkeihin”, sanoo Dr. Zubritsky. Hän kuitenkin varoittaa myös retinoidien käytöstä raskauden aikana.

Riippumatta siitä, miten tai missä käytät sitä, muista, että ihosi on erityisen herkkä auringon vaurioille retinolin käytön jälkeen. Siksi suojaaksesi aktiivisen aineen käytön jälkeen, muista käyttää aurinkosuojakerrointa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *