3 somaattista harjoitusta masennukseen ja suruun

By | October 19, 2023

AKun päivät lyhenevät ja lämpötila laskee, syksyn mukavuuden tunne herättää tyypillisesti rauhoittavia rituaaleja: keittojen valmistusta, kurpitsalla maustettujen latten juomista ja rakkaiden tapaamista. Mutta miljoonille vuodenajan vaihtuminen voi aiheuttaa monimutkaisempia tunteita ja synkempiä tunnetiloja.

Kausiluonteinen mielialahäiriö (SAD), joka tunnetaan yleisesti nimellä “talviblues”, on vakavan masennushäiriön alatyyppi, selittää lisensoitu psykoterapeutti Tandrea Tarver-Brooks. Tämä tapahtuu, kun kausivaihtelut laukaisevat mielialan vaihtelut ja vaikuttavat ihmisen toimintakykyyn. Vaikka yleisimmät tapaukset tapahtuvat kylmempinä kuukausina, kausittaista masennusta voi esiintyä milloin tahansa vuoden aikana, Tarver-Brooks sanoo.

Nykyään monet ihmiset pitävät juhlatapaamisia ja perinteitä enemmän suruna kuin lohdutuksena. “Lomapäivät, vuosipäivät ja syntymäpäivät toimivat “ajassa jäädytettyinä muistoina” ja voivat pahentaa surun oireita lisäämällä turvattomuuden ja yksinäisyyden tunnetta”, Tarver-Brooks sanoo. “Kun suruun liittyy SAD-oireita, ihmisen “blues” voi myös syttyä uudelleen, jolloin arjen tehtävien suorittaminen ja perustarpeiden hoitaminen on paljon vaikeampaa.”

Somaattisena harjoittajana, joka keskittyy ensisijaisesti hengitysharjoitteluun – jota olen käyttänyt auttamaan tuhansia ihmisiä, Fortune 100 -johtajista nuorisohallissa oleviin lapsiin – olen havainnut, että tietyt somaattiset tekniikat voivat auttaa käsittelemään tunteita, joita kehossa ilmaantuu oireiden ilmetessä. suru ja kausiluonteinen masennus kietoutuvat toisiinsa.

Mikä on somaattinen käytäntö? Se on työkalu, jolla käsitellään kehon tunnetilojen fyysisiä ilmenemismuotoja. Tässä on kolme, joita suosittelen erityisesti luomaan lisää rauhallisia ja maadoittuneita hetkiä joka päivä, päivästä toiseen.

Kolme käytäntöä, joiden avulla voit selviytyä kausittaisesta masennuksesta ja surusta

1. Aamu merenhengitys

Aloita päiväsi rauhoittavalla, maadoittavalla hengityksellä voi auttaa sinua välttämään liiallista ajattelua. Parannettu mielen ja kehon yhteys voi auttaa edistämään arjen rutiinien täyttymistä, jotka vaikeutuvat masennuksen ja surun koetessa, kuten: Petaa esimerkiksi sänky, suihku tai pese hampaat.

Oceanic Breath on aloittelijaystävällinen hengitysmalli, joka kuulostaa sen nimeltä. Tee tämä aloittamalla suu auki.

Hengitä hitaasti suun kautta, mikä johtaa pitkittyneisiin hengitysihin. Tunne rintakehäsi ja palleasi nousevan hengittäessäsi. Hengitä sitten ulos suustasi ja tunne, että rintakehäsi ympäröi vatsaasi, kun tyhjennät keuhkojasi.

Jos tunnet olosi mukavaksi, voit sulkea silmäsi ja asettaa kehosi makaamaan tai istumaan harjoituksen ajaksi. Aloita ajasta, joka tuntuu sinusta saavutettavissa olevalta, olipa se minuutti, viisi minuuttia tai kymmenen minuuttia.

Tiedä, että on normaalia, että tehtäviä ja tehtäviä tulee mieleen hengittäessäsi. Ole lempeä mielellesi, kun se tekee työnsä (ajattelu) ja keskity myötätuntoisesti uudelleen hengitykseesi.

2. Tahallinen nenähengitys kävellessäsi varovasti

Kävely voi olla loistava tapa tuntea olevansa läsnä vaikeiden tunteiden käsittelyssä. Hitaan kävelyn yhdistäminen tarkoitukselliseen nenähengitykseen on harjoitus, joka auttaa luomaan “lisää tilaa” mieleesi ja tilanteisiin, joita se haluaa käsitellä keskittymällä sen sijaan liikkeisiin ja syvempään sisään- ja uloshengitykseen.

Kun kävelet, varmista, että hengityksesi on säännöllistä. Pidennä sisään- ja uloshengityksiäsi muutaman sekunnin pidempään kuin ne luonnollisesti tekevät. Huomaa, miltä kehosi tuntuu, kun hengität sisään hitaammin ja syvemmälle ja pidennät uloshengitystä aikommalla tavalla.

3. Kannusta itsekosketusta

Kosketus voi laukaista aivojen vastauksen “tuntea olonsa turvalliseksi ja mukavaksi”.

Jos jokin kehon alue tuntuu kireältä tai epämukavalta, hiero sitä varovasti pyörivin liikkein (myötäpäivään ja sitten vastapäivään). Laske vartalosi pinnalle, joka tukee sinua, jolloin kasvojen, hartioiden ja alavartalon jännitys vapautuu.

Lisäturvallisuuden tunteen lisäämiseksi kääri itsesi huopaan tai peitä itsesi painotetulla huovalla tämän harjoituksen jälkeen.

Huomautus: Suru voi ilmetä jokaisen kehossa eri tavalla, mutta se ilmenee usein rinnassa (sydämessä) ja vatsan alueella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *