3 anti-inflammatorista smoothieta pakastetuilla sitruunoilla

By | November 8, 2023

AVaikka ison kannun nauttiminen limonadia on melko pitkälti kesän tunnelman ruumiillistuma, totuus on, että sitrushedelmäkausi on vasta alkamassa. Järkyttävää, tiedän: huippu on keskellä talvea.

Itse asiassa useimmat sitruunalajikkeet ovat saatavilla ympäri vuoden; Jos kuitenkin etsit herkullisen makeita Meyer-sitruunoita niiden tuoreuden huipulla, joulukuusta toukokuuhun on luultavasti paras vaihtoehto. Jos kuitenkin tunnet parhaat temput sitruunoiden pitämiseen tuoreena, tiedät jo, että pakastaminen on ylivoimaisesti paras tapa saada niistä mahdollisimman paljon eloa (sanatarkoitus) – ja säilyttää ne pitkään kevään nautinnon jälkeen. Myös jäädytetyt sitruunat (kyllä, tässä puhutaan kaikesta: hedelmälihasta, kuoresta jne.) Pulp) sisältävät myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia, ja ne sopivat täydellisesti päivittäiseen smoothien valmistusrutiiniin.

Hävisimmekö sinut “koko sitruunalla”? Älä vielä ole vihainen meille! Alla suosittelemme kunnioittamaan sitrushedelmiäsi jokaista tuumaa ja jaamme joitain parhaista jäädytetyistä sitruunasmoothieresepteistä, jotka tuovat loputonta iloa elämääsi.

Mitä hyötyä kokonaisten sitruunoiden syömisestä on?

Ravitsemusasiantuntijat vahvistavat, että sitruunat sisältävät runsaasti ravitsemuksellisia etuja. Ensinnäkin ne ovat voimakas välttämättömien vitamiinien ja ravintoaineiden lähde, ja ne sisältävät noin 50 prosenttia suositellusta päivittäisestä C-vitamiinin arvosta per sitruuna (tai noin 35 milligrammaa vitamiinia per hedelmä). Siksi sitruunan tehokkaat antioksidantit auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää ja torjumaan vapaiden radikaalien vaurioita. Eli kun sitruuna Mehu Vaikka sitruunankuorilla on monia etuja, ehkä meidän tehtävämme on kiinnittää enemmän huomiota usein unohdettuihin sitruunankuoriin. Itse asiassa teet itsellesi valtavan karhunpalvelun, jos heität ne pois.

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan sitruunankuoret sisältävät kalsiumia, C-vitamiinia, kaliumia ja jonkin verran kuitua. Lisäksi tutkimukset osoittavat, että sitruunankuorilla voi olla kardiovaskulaarisia etuja, mukaan lukien mahdollisesti verenpainetta alentava. “Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että limoneeni ja muut sitruunankuoren flavonoidit liittyvät suoraan syöpäkasvainten, erityisesti suun, kurkun, kurkunpään ja mahasyöpien, muodostumisen ja leviämisen estämiseen”, sanoo ravitsemusterapeutti Katherine Brooking, R.D. Sitruunankuori – vaikkakin vahva – kuulostaa nyt varmasti yhä houkuttelevammalta, eikö niin?

Kuinka tehdä pakastettuja sitruunoita

Vaikka sitruunat eivät pilaannu yhtä nopeasti kuin esimerkiksi marjat, niiden pakastaminen voi pidentää niiden säilyvyyttä. Jos sinulla on aikaa, riittää niiden pakastaminen kokonaan. Huomasimme kuitenkin, että paloiksi leikkaaminen oli ongelma Ennen Jokapäiväisessä käytössä on paljon kätevämpää heittää ne pakastimeen.

Leikkaa hedelmät halutuiksi viipaleiksi – suosittelemme pieniksi viipaleiksi – ja aseta ne tasaisesti, koskettamatta toisiaan, leivinpaperilla vuoratulle pellille ennen pakastimeen laittamista. Kun pala on täysin jäätynyt, kerää se ja säilytä se pakastinkestävässä astiassa ennen kuin laitat sen takaisin pakastimeen. Hanki tämä: Voit myös vain jäädyttää sitruunankuoret yksitellen, kuten näkyy tässä äskettäisessä TikTok-videossa @sunkistcitrus.

@sunkistcitrus Sitruunat eivät vain näytä hyvältä lautasillasi; Oikeilla vinkeillä ja temppuilla se voi kestää viikkoja. #sunkistcitrus ♬ Sunshine – WIRA

3 anti-inflammatorista pakastettua sitruunasmoothie-reseptiä

Mustikka smoothie pakastetuilla sitruunoilla
Kuva: Kunnianhimoinen keittiö

1. Sitruunamustikka smoothie

Mustikat, banaani, sitruunat (mehu Ja kuori), manteliuute ja maidoton maito ovat kaikki mitä tarvitset tämän Ambitious Kitchenin helpon viiden ainesosan sitruunamustikka-smoothiereseptin tekemiseen. Paras osa? Se on täynnä useita tehokkaita anti-inflammatorisia antioksidantteja (hei, rockstar mustikat). Haluatko tehdä siitä entistä helpompaa, varsinkin kun on lähes mahdotonta löytää aikaa smoothien valmistamiseen ennen kuin ryntäät ulos ovesta? Lisää kaikki kannettavaan BlendQuik tehosekoittimeen ja nauti herkullisesta smoothiesta tien päällä. (Se on muuten tiivis ja voidaan juoda suoraan kupista, errBlender.) Ei sotkua Ja ei stressiä.

Hanki resepti: Sitruunamustikka smoothie

kermainen pakaste sitruuna smoothie
Kuva: Elaine

2. Kermainen vegaaninen sitruunasmoothie

Tämä Eating by Elainen kermainen vegaaninen sitruunasmoothie vaatii kahta suurta, mehukasta sitruunaa (mehutettu ja kuorittu tai jäädytetty viipale, obvi) sekä muutamia muita proteiini- ja kuitupitoisia ainesosia, kuten Medjool-taateleita ja vaalennettuja manteleita. Juoma tarjoaa myös yhdistelmän valinnaisia ​​smoothie-tehostevaihtoehtoja, kuten tulehdusta ehkäisevää kurkumaa ja runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältäviä chia- ja/tai hampunsiemeniä. Lisäksi reseptien kehittäjän mukaan “Se on tehty herättämään sinut hymyillen!”

Hanki resepti: Kermainen vegaaninen sitruuna smoothie

pakaste sitruuna smoothie vihannesten kanssa
Kuva: Syö linnunsiemeniä

3. Piilotettu kasvis-sitruunasmoothie

Haluatko lisätä ylimääräisen annoksen vihanneksia? Tämä helppo sitruunasmoothie-resepti Eating Bird Foodista sisältää yllättävän salaisen ainesosan: kukkakaalin. Onneksi tämän vihanneksen mieto maku tarkoittaa, että se jää täysin huomaamatta lopputuotteessa ja hukkuu muihin (smoothien maukkaampiin) ainesosiin, kuten kurkuma, tuore inkivääri ja sitruuna.

Hanki resepti: Sitruuna smoothie

Tutustu jättettömän sitruunamehukurin reseptiin:
Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Kato Y, Domoto T, Hiramitsu M, Katagiri T, Sato K, Miyake Y, Aoi S, Ishihara K, Ikeda H, Umei N, Takigawa A, Harada T. Päivittäisen sitruunan saannin ja kävelyn vaikutus verenpaineeseen. J Nutr Metab. 2014; 2014: 912684. doi: 10.1155/2014/912684. Epub 2014, 10. huhtikuuta. PMID: 24818015; PMCID: PMC4003767.

  2. Wang L, Wang J, Fang L, Zheng Z, Zhi D, Wang S, Li S, Ho CT, Zhao H. Angiogeneesiin liittyvien sitrushedelmien kuoren polymetoksiflavonien syövänvastaiset toimet ja muut. Biomed Res Int. 2014; 2014: 453972. doi: 10.1155/2014/453972. Epub 28. elokuuta 2014. PMID: 25250322; PMCID: PMC4163462.


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *