2 erilaista kasvipohjaista maitoa pidentääksesi elinikää

By | September 24, 2023

A Katsaus jääkaappiin muutama vuosikymmen sitten osoittaisi, että valtaosa maitoa juovista amerikkalaisista tavoitteli vain lehmänmaitoa, sellaista, joka sisältää maitoa. Nykyään se ei ole täysin niin – itse asiassa 41 prosenttia yhdysvaltalaisista kotitalouksista osti kasvipohjaista maitoa vuonna 2022.

Vaihtoehtoisen maidon edut tunnetaan hyvin. Lypsylehmät tuottavat suuren määrän ympäristölle haitallisia kasvihuonekaasuja – verrattain paljon enemmän kuin vegaaniset maitovaihtoehdot. Tiedämme myös, että jotkin kasvipohjaiset maidot ovat yhtä ravitsevia kuin lehmänmaito, ellei enemmän. (Esimerkiksi kauranmaito sisältää kuitua; pellavanmaidossa on runsaasti omega-3-rasvahappoja; soija- ja hernepohjaisessa maidossa on runsaasti proteiinia.)Vaihtoehtoinen maito on myös olennainen osa monien maailman pisimpään elävien ihmisten eli sinisen vyöhykkeen alueilla asuvien satavuotiaiden ruokavaliota. Alla olemme yhdessä Dan Buettnerin ja muutaman ravitsemusasiantuntijan kanssa tutkimassa, kuinka kasvipohjaista maitoa kulutetaan näissä yhteisöissä maun ja ravintoarvon vuoksi.

Kaksi suosituinta kasvimaitoa Blue Zonesissa

Blue Zonesin perustajan Dan Buettnerin mukaan New Yorkin ajat Myydyin kirjailija ja uusien Netflix-sarjojen juontaja Live to 100: Secrets of the Blue ZonesLehmien maidon juominen ei ole erityisen yleistä missään sinisellä vyöhykkeellä (lukuun ottamatta joitakin adventisteja Loma Lindassa, Kaliforniassa).

Samaan aikaan Kreikan Ikarian ja Italian Sardinian ihmiset Tehdä Käytä vuohen- ja lampaanmaitotuotteita (sekä lehmänmaitoa) kohtuudella. Buettner kuitenkin kertoo meille, että “maidon” ensisijaiset lähteet kahdella suurella sinisellä vyöhykkeellä eivät ole lainkaan eläinperäisiä – pikemminkin ne ovat kasviperäisiä. Ihmiset Okinawassa Japanissa kurkottavat usein soijamaitoa; Adventistit Loma Lindassa Kaliforniassa juovat monenlaisia ​​pähkinämaitoja. Tutustutaanpa tähän tarkemmin.

Soijamaidon edut

Gastroenterologi Will Bulsiewicz, MD, mukaan soijamaito on yksi parhaista kasvipohjaisista maidoista suoliston terveydelle useista syistä. Ensinnäkin, 7 grammaa proteiinia kuppia kohden, se sisältää melkein yhtä paljon proteiinia ja välttämättömiä aminohappoja kuin lehmänmaito. “Soijamaito [also] sisältää isoflavoneja, kasvipohjaisia ​​yhdisteitä, jotka liittyvät erilaisiin terveyshyötyihin, kuten: “Kuten sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskin vähentäminen, verenpaineen alentaminen ja luuston terveyden parantaminen”, sanoo Dr. Bulsiewicz kertoi Well+Goodille.

Pähkinämaidon edut

Toisaalta, jos mietit, minkä tyyppisissä pähkinämaidoissa on korkein proteiini (ja kalsiumpitoisuus), älä sano enempää – tässä luettelossa ne ovat järjestyksessä “eniten” ja “vähiten”. Ja vaikka useimmat pähkinämaidot, kuten manteli- ja hasselpähkinämaito, eivät anna sinulle samaa proteiinia kuin palkokasvit ja/tai lehmänmaito, löydät lisäravinteita, joita ei löydy maitotuotteista.

Saksanpähkinämaito on hyvä esimerkki: Saksanpähkinät ovat ainoa pähkinä, jota pidetään erinomaisena alfalinoleenihapon tai kasvipohjaisen omega-3-rasvahapon ALA:n lähteenä, mikä tekee tästä pähkinämaidosta loistavan valinnan pitkäaikaiselle aivoterveydelle. Elmhurst’s Milked Walnuts -maito (valmistettu vain kahdesta yksinkertaisesta ainesosasta: suodatettu vesi + saksanpähkinät) sisältää 1 400 milligrammaa omega-3 ALA:ta annosta kohti, on vegaanista eikä sisällä keinotekoisia ainesosia. Brändillä on myös laaja valikoima kasvipohjaisia ​​maitotuotteita, mukaan lukien manteli-, cashew-, kaura- ja hasselpähkinämaito… Joten mene hulluksi!

Lehmänmaidolla on kuitenkin edelleen merkittäviä terveyshyötyjä tarjottavanaan

Tätä silmällä pitäen amerikkalaisten ruokavalio-ohjeet suosittelevat kolmen 8 unssin maidon (tai yhtä suuren annoksen muita maitotuotteita, kuten juustoa tai jogurttia) kuluttamista päivittäin. On myös syytä huomata, että lisääntynyt kalsiumin saanti liittyy pienempään riskiin sairastua osteoporoosiin ja luunmurtumiin, mikä on erittäin tärkeää varsinkin ikääntyessämme. Lisäksi lehmänmaito on erinomainen kalsiumin (300 milligrammaa kuppia kohden), proteiinin (8 grammaa kuppia kohden) ja muiden tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten B12-vitamiinin, kaliumin ja fosforin lähde.

Lisäksi ajatus siitä, että maitotuotteet ovat “huonoja” sinulle, on rekisteröityjen ravitsemusterapeuttien mukaan väärinkäsitys. Ellet ole allerginen tai intoleranssi maitotuotteille tai laktoosille tai sinulla ei ole suolisto-ongelmia, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä tai SIBO, maitotuotteet eivät todennäköisesti aiheuta suolisto-ongelmia tai tulehdusta. Tutkimukset osoittavat myös, että maitotuotteiden, erityisesti fermentoitujen lajikkeiden (kuten kefiiri, kreikkalainen jogurtti), nauttiminen voi todella auttaa vahvistamaan mikrobiomia. vähentää Tulehdus. Vaikka meijerituotteella on “huono” maine joissakin länsimaisissa ravitsemuspiireissä, siitä voi olla hyötyä monille ihmisille. (Ellei sinulla ole laktoosi-intoleranssia tai maitoproteiiniallergiaa).

Itse asiassa nykyään on olemassa tonnia vaihtoehtoisia maitomerkkejä, mikä tekee vain yhden valitsemisen erittäin vaikeaksi. Testattuaan lukemattomia vaihtoehtoja Buettner kuitenkin päätyi ehdottomaan suosikkiinsa: Willa’s Original Unsweetened Oat Milk -tuotteeseen. Mikä tekee siitä niin hienon, saatat kysyä? Willan tuote koostuu vain neljästä luomuainesosasta (luomu täysjyväkaura, luomuvanilja, vesi ja suola). Se sisältää myös neljä grammaa proteiinia ja kaksi grammaa kuitua (enemmän kuin useimmat kauramaidon kilpailijat). Kuulostaa legendaariselta.

RD tarjoaa oppaan vaihtoehtoiseen maitoon:Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *