15 minuutin koordinaatioharjoittelu keholle ja mielelle

By | September 19, 2023

THarjoittelun aikana vapautuvien molekyylien ansiosta kehon harjoittelu vahvistaa myös aivojasi. Mutta jokainen harjoitus itsessään ei haasta sinua kognitiivisesti. Tämä on ero tässä 15 minuutin koordinaatiokoulutuksessa.

“Kehomme ja aivomme ottavat jatkuvasti vastaan ​​palautetta useista järjestelmistä tuottaakseen näennäisesti yhtenäisen liikkeen”, Molly Frankinburger, DPT, PT, CSCS, kertoi aiemmin Well+Goodille. Tulos saattaa näyttää yksinkertaiselta, kuin yhden askeleen ottaminen. Mutta todellisuudessa koordinointi on monimutkaista työtä. Se on kyky hallita nopeuttasi, ajoitustasi ja suuntaasi. Siihen sisältyy kaiken mahdollisen tiedon ottaminen kehostasi ja ympäristöstäsi ja sen muuntaminen toimiksi, jotka ovat joskus monimutkaisia ​​ja sisältävät useita vaiheita.

Hyvä koordinaatio on kuitenkin sen arvoista, koska se auttaa meitä liikkumaan maailmassa sujuvasti (ja ilman loukkaantumisia). Joten oman hyvinvoinnin parantaminen tuo sekä välittömiä että pitkäaikaisia ​​etuja. Huolimatta siitä, mitä olet lapsena oppinut, koordinaatioharjoitukset eivät ole vain pään taputtamista ja vatsan hieromista samanaikaisesti. Tämä voi sisältää jalkatyöskentelyn yhdistämisen voiman kanssa, sellaisten lihasten aktivointia, joita et tiennyt sinulla olevan, tai vääntämistä ja taivuttamista tavoilla, jotka saattaisivat alun perin saada sinut sanomaan “huh?” Siksi ne ovat harjoittelua kehollesi Ja Henki.

Ja juuri sen Traci Copeland tarjoaa tässä 15 minuutin koordinaatioharjoittelussa. Aloitat lämmittelyllä, joka keskittyy jalkojen, hartioiden ja ytimen aktivoimiseen. Pääsarja koostuu kolmesta viiden koko kehon harjoituksen sarjasta. Mutta ne kaikki sisältävät jotain ylimääräistä. Esimerkiksi yksi liike yhdistää Warrior 3 -asennon, joka siirtyy eteenpäin polvivoimaksi, mikä auttaa sinua “vahvistamaan niitä pieniä jalkojen ja nilkan lihaksia”, jotka edistävät tasapainoa. Rypälekyykky saa sinut käytännössä tanssimaan, ja Copeland rohkaisee sinua lisäämään nopeutta, kun tulet mukavammaksi liikkeen kanssa. Älä edes aloita minua hänen karhulankkumuunnelmassaan.

Tämä video on haaste, mutta jo 15 minuutin kuluttua olet tyytyväinen, että olet todella suorittanut koko kehon päästä varpaisiin harjoituksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *