15 minuutin joustoharjoitus pidentää kireitä lihaksia

By | September 20, 2023

minäEi ole mikään salaisuus, että venyttely tuntuu hyvältä, mutta joustavuudesta on hyötyä kuin nautintoa. “Tutkimukset ovat osoittaneet, että lisääntynyt joustavuus voi vähentää loukkaantumisriskiä”, StretchLabin koulutusjohtaja Austin Martinez kertoi aiemmin Well+Goodille. “Lisää joustavuutta mahdollistaa nivelen liikkumisen laajemmalla liikealueella.” Tällä tavalla joustavuus lisää liikkuvuutta, mikä liittyy pitkäikäisyyteen.


Pohjimmiltaan joustavuus on liikealue, jota lihaksesi tai lihasryhmäsi voivat venyttää. Mitä suurempi tämä ROM on, sitä joustavampi olet ja sitä enemmän vähennät painetta nivelissäsi ja jänteissäsi, joita rasitetaan harjoittelun aikana tai yksinkertaisesti jokapäiväisessä elämässä.

Se olisi riittävä syy keskittyä joustavuusharjoitteluun, mutta se tuntuu myös todella hyvältä. Ja Niken mestarikouluttajan ja joogaopettajan Traci Copelandin joustavuusvirta ei ole poikkeus.

“Annan sinulle työkaluja, joita voit käyttää itse, jotta kehosi tuntuu hyvältä ja liikkuu paremmin”, Copeland sanoo tämän 15 minuutin rutiinin yksittäisistä osista. Yksi asia, joka tulee pitää mielessä agilityharjoittelussa: “Tässä on vähemmän kyse nopeudesta ja enemmän hallinnasta”, Copeland sanoo videossa, “ja antaa itsellesi mahdollisuus mennä syvemmälle joka kerta.”

Päivän aloittaminen tällä joogarutiinilla olisi varmasti hyödyllinen tapa herättää keho, mutta kuten Copeland myös huomauttaa, nämä liikkeet ovat “hyviä milloin tahansa, varsinkin sen jälkeen, kun pitkän päivän istuminen puristaa selkärangan lihaksia, tai jos olet ollut jaloillasi koko päivän. Koko kurssin ajan Copeland auttaa sinua venyttämään sisäreisiä, lantiota, takareisilihaksia ja alaselkää sekä olkapäitä – kaikkia alueita, jotka ovat alttiita jännityksille paljon istumista vaativasta elämäntyylistä.

Kun olet valmis, tartu mattoon ja paina toistopainiketta yllä olevassa videossa. Älä unohda hengittää, keskittyä ja nauttia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *