14 odottamatonta joulukynttilää haistella koko talven ajan

By | September 20, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Muutama asia on varma lomista: On ihmisiä, joilla on joulumusiikki valmiina ja valmiina lähtemään kiitospäivän jälkeisenä päivänä; Saat ainakin yhden lahjan, jota et halua. Polttavasta juhlakynttilästä ei tule pulaa. Ellei tunne Grinch-tunnelmia, tiedät tarkalleen, millaisia ​​kynttilöitä ne ovat – niitä hyväksi havaittuja lomatuoksuja, jotka voit melkein haistaa heti, kun alat ajatella niitä. Puhutaan tuoreesta männystä, mausteisista piparkakuista ja ehkä vähän piparminttua hyvälle annokselle.

Mikään ei ole absoluuttista väärä näiden perinteisten tuoksujen kanssa, ja monille ihmisille juuri tuoksut liittyvät loman iloon ja rakkaiden kanssa viettoon. Mutta tällä kaudella jotkin kynttilämerkit haluavat tehdä jotain erilaista – ja tulokset ovat tuottaneet melko hauskoja ja odottamattomia pareja.

Purkaaksemme inspiraation joidenkin näiden ei-perinteisten kodin tuoksujen taustalla, keskustelimme joidenkin suosikkikynttiläbrändidemme, kuten Otherlandin, DS & Durgan ja Anekdoten, asiantuntijoiden kanssa. Lue eteenpäin saadaksesi tietoa seuraavan sukupolven tuoksuvista lomatuoksuista Ei mitään kuin normaali joulukuusi.

inspiraatiota iskee tosielämästä

Lomatuoksuja uudelleen keksiville brändeille on tärkeää hyödyntää henkilökohtaista kokemusta. “Haluamme, että tuotteemme heijastavat sekä muistoja että hetkiä”, sanoo Julie Maskulka, Anekdootinkynttilöiden toimitusjohtaja ja perustaja. “Muistot antavat nostalgisia tuoksuja, kun taas hetket voivat olla yksinkertaisia ​​iloja, joita pidämme itsestäänselvyytenä.”

Esimerkiksi Otherland’s Gilded Collection (yksi kahdesta tämän vuoden lomasarjasta) sisältää kynttilöitä, jotka vievät Abigail Stonen, brändin perustajan ja toimitusjohtajan, takaisin tyylikkäisiin, “elämää suurempiin” joulujuhliin, jotka hänen äitinsä pomo järjesti. hänen lapsuutensa. “Moonstruck” sisältää valkoisen mahonkin ja savustetun koivun vivahteita, jotka “muistuttavat sinua livahtamaan pois juhlista raitista ilmaa”, kun taas “Black Velvet” on saanut inspiraationsa mustasta pukeutumiskoodista ja yhdistää syklaamia, irlantilaista puuta ja yön kukintaa. jasmiini tapa, joka muistuttaa minua siitä, että “siemailin ranskalaista 75:tä ja pyörii tanssilattialla big bandin soittaessa”.

Samoin DS & Durgan perustaja David Moltz loi brändin uuden Lightable Latkes -kynttilän vuodelle 2022 perheensä Hanukan perinteiden pohjalta. “Paistetun latken tuoksu on meille kauden tuoksu”, hän sanoo. Hän lisää, että syy, miksi tuoksu toimii niin hyvin kynttilänä, on se, että sytytettynä se luo luonnollisen tulen ja perunan tuoksun, mikä tekee tuoksusta aidosti muistuttavan todellista kynttilän tuoksua.

Kaikilla näillä seuraavan sukupolven tuoksusekoituksilla on tarkoitus kääntää muistoja tavalla, joka vangitsee heidän tunteensa olematta kuitenkaan liian ilmeistä. Esimerkiksi Anekdootin mistelikynttilä ei sisällä yhtään nuottia oikeaa misteliä. Sen sijaan se on “rikas, kerroksittainen tuoksu, jossa on omenan, sahramin, mustaherukan ja meripihkan vivahteita ja jonka tarkoituksena on vangita misteliperinteen juhlava luonne.”

Mikä tulee ensin, nimi vai kynttilä?

Kuten kana ja muna, tässä ei ole todellista vastausta.

“Nimi on aina, aina, aina ensin”, Maskulka kertoo Anekdootin prosesseista. Brändisi on ainutlaatuinen siinä mielessä, että jokaisella kynttilällä on nimi, mutta myös anekdootti alla. Esimerkiksi Lumipäivän etiketti sanoo: “Tuoksuu suunnitelmien muutoksilta ja kaakaolle.” Joten tiimi aloittaa nimellä, päättää siihen liittyvän anekdootin ja Sitten Luo tuoksun, joka parhaiten sopii sen tunteeseen ja tunnelmaan.

Päinvastoin, Cook Stonella on tiukka “tuoksu sanelee nimen” -prosessi, mikä tarkoittaa, että Otherland-kynttilät saavat nimensä vasta muotoilun loppuvaiheessa. Tässä vaiheessa se on ryhmätoimintaa hänen tiiminsä kanssa, jossa jokainen jakaa ideoitaan ja lopulta päätyy lopputulokseen, jonka jokainen uskoo parhaiten ilmentävän tuoksua. Mutta se ei tarkoita, että se olisi helppoa: “Nimestä päästään harvoin yksimielisyyteen, joten meidän on keskusteltava niistä kaikista”, hän sanoo. Ja huomaat, että jokaisen kynttilän nimessä on kaksi sanaa ja kolme tuoksukuvausta (tyypillisen pohja-, keski- ja ylätuoksun sijaan) – tämä on brändäyspäätös, joka pitää kaiken mahdollisimman selkeänä ja ytimekkäänä asiakkaille.

Moltz tykkää sekoittaa sitä sanoen: “Yleensä keksin idean.” [for the scent] Ensin tähdätän nimen.” Hän lisää, että joskus se toimii päinvastoin, mutta lopulta nimen pitäisi edustaa vain sitä, mitä tuoksu on.

Osta odottamattomia suosikki joulukynttilöitämme

DS & Durga, kannettava joulukuusi – 65,00 dollaria

Brändin kolmannesta kausikynttilän painoksesta saat enemmän kuin pelkän balsamikuusen. Mukana on myös neilikkaveden, kuusen, meripihkan ja itävaltalaisen männyn vivahteita, jotka yhdessä luovat aromin, joka huutaa: “En ole joulukuusen perustuoksu.”

Muualla, Alpine Crystal – 36,00 dollaria

Yllättävän käänteen kynttilässä, jonka voit odottaa tuoksuvan lumiselta männyltä, tässä kynttilässä on katajan oksia, jäistä tonica ja sitruunaruiskua, mikä luo ihastuttavan raikkaan sekoituksen, joka muistuttaa enemmän juomaa kuin ulkoilua.

Harhaoppinen likainen joulupukin kynttilä – 65,00 dollaria

Heretic tunnetaan kielen tuoksuistaan ​​(kuten Gwyneth Paltrowin “This Smells Like My Vagina” -kynttilä), ja tämä houkutteleva yhdistelmä männyä, lämmin neilikka, tamm sammalta ja nahka ansaitsee paikan Joulupukin tuhmaluettelossa. Ja kyllä ​​– tarkoitamme sitä kohteliaisuutena.

Candier, haaveilen vaaleanpunaisesta joulusta – 31,00 dollaria

Punainen ja vihreä voivat olla hieman ylivoimaisia ​​tähän aikaan vuodesta, mutta vaaleanpunainen? Tämä on tervetullut käänne. Tässä odottamattomassa tuoksussa yhdistyy herkullinen voikerma, enkeliruokakakku ja ripaus bourbonia luomaan kuolaamisen arvoisen (mutta ei liian makean) aromin.

Hotel Lobby, Chalet Candle – 56,00 dollaria

Jos Aspenin matka tänä lomakautena ei ole mielessäsi, voit saada hieman esimakua hyvästä elämästä tällä boujee-polttimella. Mausteisen kanelin, bergamotin ja meripihkan viipyvä tuoksu lämmittää kotiasi vielä pitkään kynttilän sammutuksen jälkeen.

Lavune, Ember Candle – 42,00 dollaria

Se ei olisi lomaa ilman joulun kirjautumissilmukkaa. Vaikka sinulla ei olisi omaa takkaa, tämä puinen kynttilä tuo takan tuoksun suoraan olohuoneeseesi. Rättelevä tulitila: aktivoitu.

Chillhouse, Cashmere Café – 38,00 dollaria

Vaikka tämä kynttilä ei teknisesti olekaan lomasekoitus, siinä on kevyen raparperin, cassisin, setrin ja santelipuun vivahteita, joiden on tarkoitus tuoda mieleen käynti Sohon hienossa leipomossa hemmotellaksesi itseäsi. Se antaa meille sen kodikkaan tunteen olla käärittynä uuteen kashmirpeittoon ja syödä ylijääneitä joulukeksejä.

FORVR Mood, Burr Candle – 38,00 dollaria

Tässä kynttilässä halutaan jotain kuumaa lämmittääkseen sinua kylminä kuukausina. Brändin perustaja Jackie Aina sanoo, että hänen oud-tuoksunsa tuntuu kuin viihtyisi metsämökissä.

Sniff, Old Saint Wick – 44,00 dollaria

Esittelemme sinulle, jos haluat, korotetun joulukuusen. Santelipuun, omenankukan, rosmariinin ja jasmiinin vivahteiden ansiosta kotisi tuoksuu juuri leikatulta kuuselta tyylikkäässä suksimökissä.

Common Heir & Everything Nice joulukynttilä – 68,00 dollaria

Tämä kynttilä on hienovaraisuuden määritelmä. Se vaihtaa innokkaat balsamin tuoksut lämpimään kardemummaan ja santelipuuhun, antaen sille kodikkaan, kodikkaan tunnelman, josta voit nauttia jopa joulukuun jälkeen. Mukana on myös tonkapapuja ja kastanjoita, jotka antavat sille ripauksen makeutta ja korostavat sen mausteisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *