11 mielialaa parantavaa hajuvettä, jotka voivat kohottaa mielialaasi

By | September 18, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Yksinkertainen rauhoittavan tuoksun tuulahdus voi herättää jotain syvällä ihmisen sielussa ja herättää huumaavan sekoituksen nostalgiaa, tunteita ja mukavuutta. Jokainen tuoksujen ystävä tietää upean tuoksun voiman ja tuoksuelämyksen romanssin. Kyse on paljon muusta kuin vain hyvän tuoksumisesta muille; Se on itsehoitoa. Ja silti tuoksun vaikutus mielialaan on itse asiassa melko epäromanttinen – se on yksinkertainen tieteellinen tosiasia.

“Haju on ylivoimaisesti tehokkain aistimme ja se vaikuttaa mielialaan ja käyttäytymiseen enemmän kuin mikään muu ihmisen aistikokemus”, selittää Brianna Arps, luksushajuvesibrändin MOODEAUX perustaja. “Tutkijat sanovat tämän johtuvan siitä, että hajulamppu on yhteydessä limbiseen järjestelmään, joka sisältää aivojen osia, jotka hallitsevat tunteita ja muistia.”Yksityiskohtaisemmalla tasolla hajun ja tunteen välinen suhde on kiinteä hajumuistiimme ja limbisiin järjestelmiimme, selittää holistinen parantaja Maura Farragher. Tuoksut menevät suoraan tunteista ja muistoista vastaaviin aivojen osiin luoden yhteyden henkisen hyvinvointimme ja haistamamme välille.

Maailmankuulun tuoksu- ja makuyhtiön Firmenichin hajuvedenvalmistajan Alexandra Monetin mukaan tuoksun ja tunteen välinen yhteys on niin syvä, että se voi auttaa hallitsemaan mielialaa ja käyttäytymistä ja herättämään muistoja (sekä tietoisia että tiedostamattomia). Esimerkiksi nostalgiaa laukaisevat tuoksut ovat erityisen toivottavia epävarmuuden aikoina, Monet selittää, koska nostalgia lisää hyvinvointiamme ja jollain tavalla yhdistää meidät osiin itseämme ja rakastamiimme.

Miten tuoksu vaikuttaa mielialaan?

Hyvä tuoksu on muutakin kuin nautinto nenälle. Se koostuu muistiinpanoista, jotka kohdistuvat suoraan tunteisiimme. Jotkut tuoksut, kuten laventeli, herättävät rauhan ja tyyneyden tunteita, kun taas toisten, kuten villiappelsiinin, tiedetään kohottavan mielialaa.

Viime vuosina yhä useammat tuoksumerkit ovat kääntyneet “funktionaalisiin tuoksuihin”, yrityksiin luoda emotionaalinen yhteys ja parantaa käyttäjän mielialaa manipuloimalla voimakasta haju-emotionaalista yhteyttä. Tämä logiikka ei ole mitään uutta.

“Tuoksu on lääke”, sanoo tohtori. Janine Mahon, kiinalaisen lääketieteen lääkäri. ”Tuoksu sisältää kasvin olemuksen ja voi aktivoida mielen ja kehon voimakkailla tavoilla. Kun käytät kasvin eteeristä öljyä, pääset käsiksi elementteihin, joihin ei pääse käsiksi muiden kasvivalmisteiden kanssa.”

Vaihtelevatko tuoksumieltymykset (ja tuoksujen vaikutukset mielialaan) vuodenajasta toiseen?

Aivan kuten emme käytä samoja vaatteita kesällä ja talvella, tuoksumieltymykset sekä hajun ja tunteen yhteys muuttuvat säästä ja lämpötilasta riippuen.

“Tarvitsemme vähemmän kesällä. Haluamme yleensä kevyempiä, tuoreempia tuoksuja, koska matkustamme paljon, käytämme vähemmän vaatteita ja syömme vähemmän”, sanoo Rosie Jane Johnston, By/Rosie Janen perustaja. “Talvella ollaan enemmän sisätiloissa, syödään kaloripitoisia ruokia ja pesitään, joten mukavammat, raskaammat tuoksut sopivat paremmin.”

Pandemian huipulla käytimme tuoksuja turva- ja pakokeinona. Todennäköisesti teemme saman joka talvi ja suuntaamme kohti lämpimiä, rauhoittavia ja aistillisempia tuoksuja. Se on ilmiö, joka määrää yhä enemmän tuoksujen käyttöämme jokapäiväisessä elämässä.

“Odotan todella, että tuoksujen kulutuksesta tulee suorempi itsehoidon väline itseilmaisun kautta”, Arps kertoo. “Sen sijaan, että käyttäisivät suosikkituoksujamme vain tunteakseen jotain, ne, jotka hemmottelevat – erityisesti Millennials ja Generation Z – käyttävät sen sijaan tuoksuja “lisätäkseen” tunteitaan.”

11 parasta mielialaa parantavaa hajuvettä, jotka vahvistavat yhteyttä ja inspiroivat

PHLUR Somebody Wood – 96,00 dollaria

“Näemme Woodsylla tärkeän roolin [scents] “Tunnen oloni rauhalliseksi ja rentoutuneeksi sekä amerikkalaisten miesten että naisten seurassa”, Monet kertoo. Erityisesti rauhoittavan puun ja kermaisen myskituoksun yhdistelmä liittyy vahvasti rentoutumiseen – ja PHLURin Somebody Wood on juuri sitä.Unisex-tuoksu sisältää santelipuuta, meripihkaa ja myskiä, ​​jotka luovat kiistatta kodikkaan, lämpimän ja hieman seksikkään tuoksun.

HENRY ROSE -ikkuna – 120,00 dollaria

Tutkimukset osoittavat, että sitrushedelmien maut vähentävät oksidatiivista stressiä ja tulehdusreaktioita, mikä voi parantaa mielialaa – varsinkin kylminä talvikuukausina, jolloin monet tuntevat “talven bluesia”. Nerolin, greipin, bergamotin, sammalen, appelsiininkukka- ja Earl Grey -teen huolellisella sekoituksella varustettu HENRY ROSE:n Windows Down nostaa mielialaa välittömästi raikkaalla, pirteällä energialla. Tuoksussa on sitruksisia vivahteita kauttaaltaan, mutta siinä on kevyt kukkainen lopputulos, joka tekee siitä täydellisen päivittäiseen käyttöön.

Dedcool Fragrance 01 “Taunt” – 90,00 dollaria

Taunt on ehdottoman seksikäs bergamotin, vaniljan ja meripihkan vivahteineen. Vanilja ja meripihka herättävät lämpimän, flirttailevan auran, kun taas bergamotti antaa mielialaa parantavan energian tunteen. Tuloksena on makea mutta tasapainoinen tuoksu, joka on sekä lempeä että romanttinen.

Le Labo Bergamote 22 Eau de Parfum – 220,00 dollaria

Tutkimuksessamme löytämiemme näkemysten mukaisesti Farragher viittaa sitrushedelmien tuoksuihin niiden mielialaa parantavan, virkistävän ja kohottavan vaikutuksen vuoksi. Ja Le Labon Bergamote 22 hyödyntää näitä iloisia etuja. Eau de Parfum yhdistää sitrushedelmiä, kuten bergamotin, greipin ja appelsiininkukan, syvempiä, makeampia tuoksuja, kuten setripuuta, meripihkaa ja myskiä, ​​sekä vivahteita herkästä kukkaisesta petitgrainista. Tuoksu on raikas ja aistillinen, joka on sekä mausteinen että välitön. puhdistaminen.

Tekijä/Rosie Jane Dulce Eau de Parfum – 70,00 dollaria

”Vanilja on mahtava mielialan parantaja. Se on mukava, turvallinen, lisää onnellisuutta ja vähentää stressiä ja ahdistusta”, Johnston selittää. Ja hänen uusin Eau de Parfum, Dulce, on juuri sitä. Makea, rauhoittava tuoksu on kuin olisi kääritty lämpimään, mukavaan neulepuseroon kahden lajikkeen sekoituksen ansiosta: vanilja, suklaa ja hinokipuu. Se on herkullista ja makeaa olematta keinotekoista tai ylivoimaista.

Ellis Brooklyn Après Eau de Parfum – 108,00 dollaria

“Talvella meidät saatetaan vetää tuoksuihin, jotka maalevat meitä”, selittää tohtori. Mahone. “Ne, jotka muistuttavat meitä yhteydestämme maahan, kuten setri, kataja ja muskottipähkinä.” Itse asiassa nämä vehreät, maanläheiset metsät edistävät tyyneyden tunnetta, tasapainoa ja yhteyttä luontoon (mikä voi olla erityisen hyödyllistä näinä aikoina julmat talvikuukaudet). Après saavuttaa tämän tasapainon täydellisesti, kiitos onnistuneen katajanmarjojen ja setripuun sekoituksen, joka vahvistaa tuoksua raikkaalla vivahduksella periwinkleä ja vivahteita bourbonia, vaniljaa ja praliinia, lisäämällä pienintäkään ripausta täyteläistä mausteisuutta ja makeutta. Tuloksena on koukuttava ja kiehtova tuoksu, joka on kodikas ja hieman seksikäs.

MOODEAUX Worthy Eau de Parfum – 98,00 dollaria

Kun Arps suunnitteli MOODEAUXin debyyttituoksun, hän halusi sen tuoksuvan “halaukselta pullossa”. Sekoitus sitrushedelmiä, kukkaisia ​​ja puumaisia ​​harmonioita ankkuroituneena puhtaaseen lämpöön. Sellainen, joka kietoo aistisi mukavaan syleilyyn – aina kun sitä eniten tarvitset, varsinkin talvella.” Tätä varten Worthy yhdistää taitavasti erilaisia ​​tuoksutyylejä tavalla, joka herättää käyttäjässä luottamusta. Ja koska tuoksu mukautuu kehon luonnollisiin feromoneihin, se tuoksuu hieman erilaiselta kaikilla, mikä tekee siitä todella ainutlaatuisen kokemuksen.

Bond No.9 New York Tribeca -hajuvesi – 320,00 dollaria

Tribeca on kevyesti kukkainen, makea tuoksu, joka tuoksuu syvästi ylelliseltä ja puuterimaiselta. Absoluuttisen kaakaon, vihreän hasselpähkinän, setripuun ambroksaanin, sammaleen, karamellin ja jasmiini-sambac-absoluutin tuovat täydellisesti mieleen Tribecan jännittävän cool-girl-tunnelman. Tämä viimeinen huomautus on erityisen tärkeä: Dr. Mahone huomauttaa, että jasmiini vetoaa tunteisiimme ja antaa käyttäjille lisää itseluottamusta ja vetovoiman tunnetta.

EAUSO VERT Sintra – 185,00 dollaria

Sintra on täydellisen tasapainoinen, mausteinen-kukkainen tuoksu, joka on samanaikaisesti raikas, raikas, lämmin ja syvän täyteläinen. Ylätuoksuissa bergamottiöljy, italialainen sitruuna ja vesifloora leikkivät euforisten perustuoksujen kanssa, kuten iiris, vetiver, santelipuu ja myski. Tuloksena yhdistyvät sitrushedelmien kohottavat ominaisuudet näiden myskiisten, maanläheisten nuottien maadoittamiseen luomaan yllättävän inhimillisen aromaattisen nautinnon.

Snif Sweet Ash – 65,00 dollaria

Maanläheisessä, makeassa sekoituksessa on jotain kiistatta houkuttelevaa – tuloksena oleva lämpö on huumaavaa ja seksikästä. Makea tuhka tuo tämän yhdistelmän ylösalaisin katajan, bergamotin, kuusen balsamin, valkoisen sammalen, patsuliin, tonkan ja vaniljatangon vivahtein. Tuoksu on äärimmäisen kutsuva ja lämmin, täydellinen, kun talvipelko saapuu.

BYREDO Mojave Ghost – 200,00 dollaria

Mojave Ghost on puinen, aromaattinen tuoksu, jossa on vivahteita tuoreista ja kukkaisista vivahteista, jotka ovat hienovaraisia ​​mutta erottuvia. Tuoksu on sanalla sanoen monimutkainen. Mukana on Chantillyn myskin ja setripuun nostalgisia tuoksuja, makeita kukkia, kuten ambrette, orvokki ja magnolia, meripihkan kevyt sitrusinen sävy ja melkein päärynämäinen jamaikalainen nesmarja. Se on tuoksu, joka saa käyttäjän tuntemaan olonsa yhtä seksikkääksi kuin haisee (joka on selkeästi erittäin seksikäs).

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *