10 parasta lonkkaharjoitusta, joita voit kokeilla kotona

By | September 19, 2023

WRakastamme hyvää barretreeniä. Vaikka menetelmä voi toisinaan tuntua tylsältä, käytännössä kuka tahansa voi tehdä sen, ja tarvitset vain tilaa matollesi… ja ehkä seinän. Se on helppokäyttöinen, vähävaikutteinen harjoitus, joka voi auttaa aloittelijoita ja urheilijoita rakentamaan voimaa ja tasapainoa, aktivoimaan unilihaksia, jotka normaalisti jäähtyvät, kun isommat lihakset ottavat vallan, ja parantaa joustavuutta. Siitä puheen ollen: keskitytään hetkeksi joustavuuteen. Erityisesti lantion joustavuus.

Jos olet liikkunut tavallista enemmän (mikä on ollut monelle meistä viime vuoden aikana), kärsit todennäköisesti kireistä, ellei kipeistä lonkkakoukistajista. Nopea virkistys: Lonkkakoukuttajat ovat ryhmä lihaksia juuri lonkkaluun alapuolella reiden yläosassa. Jos olet kuullut termit TFL (Tensor fasciae latae), psoas tai iliacus, ne kaikki viittaavat lonkan koukistuslihaksiin.

Tiukat lonkkakoukuttajat voivat aiheuttaa kipua ja vammoja – eikä vain kyseisessä kehon osassa. Jännitys tällä alueella voi saada sinut kompensoimaan sitä muissa paikoissa, kuten niskassa ja selässä, minkä vuoksi kireät tai heikot lantion koukistajat voivat olla suuri syy huonoon ryhtiin. Yksi pääasiallisista syistä kireisiin lonkkakoukuttajiin on istuva elämäntapa (heikko vatsalihas voi myös vaikuttaa).

Mitä voimme tehdä asialle? Kaksi asiaa: Haluamme vapauttaa jännitystä ja kipua (tämä tehdään venyttämällä, vaahtorullalla ja kohdistetulla hieronnalla) ja sitten rakentaa voimaa tulevien ongelmien estämiseksi – sekä itse koukistajiin että ytimeen. Tämän saavuttamiseksi baletin inspiroimat barre-liikkeet ovat aloittelijoiden käytettävissä, mutta myös edistyneet urheilijat voivat hyötyä tämäntyyppisestä harjoituksesta.

Barre-luokassa löydät usein lonkanavaajia, kuten leveäjalkaiset plié-kyykkyt, plié-pulssit, barre neloset, barre kyyhkynen asennot tai neloset, arabesque ja pose sekä lantionpidennykset. Nämä liikkeet yhdistettynä lantioon tonic B. Sivuvedot ja -työnnät mininauhalla, palopostipulssit, käänteiset syöksypulssit, sieppausplié ja sillat auttavat torjumaan molempia lonkkakoukistajien epämukavuuden syitä.

Lisäksi yllä mainitut liikkeet – sekä keskeiset ydintä vahvistavat harjoitukset – löytyvät tavallisesta barre-treenistä. Pienen barre-harjoittelun sisällyttäminen viikoittaiseen harjoitusrutiiniin auttaa sinua saavuttamaan kaikki lantion ja vatsan vahvistamistavoitteesi samalla kun saat kokovartaloharjoittelun, joka auttaa sinua päivittäisessä liikkumisessa ja mukavuudessa. Ensinnäkin: 10 barretreeniä, joita voit kokeilla kotona.

10 Barre-harjoitusvideota kokeiltavaksi

1. 17 minuutin matalapaineinen barre-treeni

2. 15 minuutin varusteeton barretreeni

3. 24 minuutin cardio barre -treeni

4. 20 minuutin barre-treeni

5. 26 minuutin kardio- ja barretreeni

6. 15 minuutin alavartaloharjoittelu

7. 10 minuutin seisova core barre -treeni

8. 30 minuutin kokovartaloharjoitus

9. 5 minuutin Barre-inspiroitu harjoitus

10. 6 minuutin barre-treeni

Ai hei! Näytät henkilöltä, joka rakastaa ilmaisia ​​harjoituksia, suosittujen hyvinvointibrändien alennuksia ja eksklusiivista Well+Good -sisältöä. Liity Well+-palveluun, hyvinvoinnin sisäpiiriläisten verkkoyhteisöömme, ja lunasta palkintosi välittömästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *