10 minuutin seisova vakausharjoittelu

By | September 15, 2023

minäVaikka tasapaino on kykyäsi pitää itsesi pystyssä aistejasi käyttämällä, vakaus on kehosi vikaturvallinen lihasjärjestelmä, joka auttaa pitämään pääsi pystyssä, kun tasapainosi horjuu. Joten kun harjoittelet vakautta, parannat myös tasapainoasi.

“Kun menetän tasapainon, kykyni aktivoida ydinlihaksiani ja vakauttaa kehoani estää minua putoamasta tai vahingoittamasta itseäni”, Erin Gregory, Gold’s Gymin kansallinen ryhmäliikuntajohtaja, kertoi aiemmin Well+Goodille.Tämä edellyttää, että vahvistat pieniä jalka- ja nilkkalihaksia sekä ydin- ja suuria alavartalon lihaksia pysyäksesi maassa.

Tällä viikolla Go Chlo Pilatesin Chloe de Winter kokosi 10 minuutin seisomaharjoituksen, joka on erityisesti suunniteltu parantamaan vakautta ja auttamaan sinua pysymään itsevarmana ja ilman loukkaantumisia liikkuessasi maailmassa.

Sarja sisältää “paljon alavartaloa vahvistavaa työtä, joka auttaa sinua liikkumaan paremmin, kävelemään paremmin, juoksemaan paremmin, hyppäämään paremmin, tanssimaan paremmin”, de Winter sanoo. “Mitä ikinä teetkin elämässäsi, sen pitäisi auttaa sinua tekemään se paremmin ja kontrolloidummin.”

Vain 10 minuutissa hän suorittaa tärkeitä alavartalon liikkeitä, kuten syöksyjä ja kyykkyjä, mutta käännöksillä, jotka haastavat stabilisaattorin. Voit esimerkiksi yhdistää olkapääliikkeitä (joissa liikutat käsiäsi kuten vapaauintissa) sivukyykkyihin, jotka tuovat klassiseen liikkeeseen ylimääräisen tasapainohaasteen.

Työskentelet myös jalkojen ja nilkkojen vakauttavia lihaksia, jotka Gregory sanoo olevan tärkeitä vakauden kannalta.

“Kun nostat tai nostat varpaitasi harjoituksen aikana, parannat sekä lihasvoimaa että tasapainoa”, Gregory sanoo. “Ne vahvistavat lihaksia, jotka antavat vakautta ja suojaavat niveliä – olennaisesti ehkäisevät vammoja.”

Tämän saavuttamiseksi de Winter päättää harjoituksen useilla pohkeiden nostoilla sanoen, että niitä “vahvistavat lihakset tietysti pohkeissa, mutta myös nilkkojen ympärillä ja jaloissa”.

Vietä 10 minuuttia vakauteen tänään ja sinulla on vakaampi tulevaisuus huomenna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *